Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всеки изминал ден президентът печели все повече моето уважение.Така трябва да постъпва един истински президент и мъж.Никой не може да ни диктува как да прилагаме законите си,както и ние не го правим към другите.
17
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още не мога да се побера в кожата си, когато плевнелиев, в Анкара, поздравяваше почетната рота на майчиния си език.Марабъ аскер! И това недоразумение ни беше президент!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че нямаме шанс срещу турската армия то е ясно, но интересно е малкотп с коетонеазпошагаме какви жеррви биха дали сред турците? Например ичачв точка у, имаме самохпдно гаубици, имаме планини откъдето може много лесно да се ползва игла срещу танковете им ... Освен това за разлила от 13 век сега турция е затапена от гърция и ударът ще е през тясната източна тракия
15
4
 
37
 
! Отговори
ами преди 7 години
Защо не се забрани изборния туризъм?Защо шалвари и забрадки ще определят бъдещето на Б-я,и то от хора дори незнаещи български език!Защо Турция им дава платен отпуск и безплатен превоз?Въпроси без отговор!Виновниците са нашите *** и предатели!
14
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достоен балансиран, но твърд отговор на смел човек, българин. Скоро не сме имали такъв в голямата политика. Да си спомним за мекотелото Плевнелиев и страхливия угодник Борисов, вечно преклонили глава пред чужди господари.
13
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме най- достойният президент от 27 год. до сега !! Само здраве и щастие му желая !!
12
5
 
33
 
! Отговори
до 81 преди 7 години
Айде изчезни бе, герберстки *** и плювалник.Отивай да мериш кръвното на Банкянския ***.
11
3
 
36
 
! Отговори
x преди 7 години
според последните проучвания ДОСТ има 0,6% така че много се напъват за нищо
10
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достойно изказване! Не като росен, който дори не искаше да праща армия на границата през 2013 - 2014 г., защото щял да ядоса "партньора".Адмирации за Радев, дано да продължава да отстоява твърда позиция спрямо човекът, осъществил инвазия в Северна Сирия.
9
2
 
46
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
РАДЕВ МЪЖ СИ ....НИТО ОРЕЛ НИТО ГЪЛЪБ .....УМЕРЕН И ПРАВ
8
29
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Водиш се от законите, но защо не се водиш по конституцията? ДПС, ДОСТ и НПСД са турски и противоконституционни партии. Това водене по законите ли е? Как да спазваме останалите закони като конституцията не се спазва от вас политиците, които я ковете и следите за нейното спазване. Как да имам доверие на такава държава и такива управляващи като вас, които си мълчат точно за етническите партии.
7
1
 
46
 
! Отговори
малиииии преди 7 години
Бай пак ще вдигне кръвно!Генералът го закопа!
6
3
 
64
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Най-после един истински български политик с теб сме Генерале!!!
5
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, истински Държавник! Затова нормалните хора гласуваха за него! Защото видяха, че е достоен Българин.
4
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна не бяхме имали истински българин в голямата политика.Да си спомним за послушните *** Плевнелиев и Борисов.Не беше толкова отдавна.
3
3
 
52
 
! Отговори
стар войник преди 7 години
Равнис по генерала!
2
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ, ГЕНЕРАЛЕ БЪЛГАРСКИ !Браво на ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ! Мисли ли някой, че Тиквеното Догановско менте е способно да направи такова нещо.
1
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво на президента!