Северна Корея има сериозен военен потенциал

Пхенян не е сателит на Китай, смята експерт пред Bloomberg TV Bulgaria
10 апр 2017 13:37, Екип на Bloomberg
45
Северна Корея има сериозен военен потенциал
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вече е безспорно, че Северна Корея има ядрено оръжие, а с опитите, които проведоха в последно време е ясно, че имат и носители. Те твърдят, че могат да достигат не само Аляска, но и вътрешността на САЩ. КНДР разви сериозен военен потенциал. Това каза по Bloomberg TV Bulgaria проф. Нако Стефанов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". 

"В никакъв случай не може да се каже, че Пхенян е сателит на Пекин. Северна Корея води една самостоятелна политика, която не съвпада с много от нещата, които иска Пекин. Китай не е доволен от обострянето на напрежението, което доведе до разполагането на системата за противоракетна отбрана. Руската федерация също изказа недоволство по този повод".

САЩ заяви във връзка с ядрените опити, че е възможно на Южна Корея и на Япония да се дадат ядрени оръжия и Русия реагира остро, защото е против да се разпространява ядреното въоръжение отвъд сегашното положение, обясни гостът. По думите му туширането на напрежението минава през ново разгръщане на т.нар. шестстранен контакт - "КНДР и Република Корея, от друга страна са Руската федерация и Китайската народна република и третата САЩ и Япония".

"Този шестстранен формат трябва чрез преговори и компромиси да върви към решаване на въпросите, защото става дума за ядрени страни. Едва ли може по някакъв друг начин да се случат нещата, за да се гарантира мира, целостта и независимостта на всяка една от участващите страни", отбеляза той. 

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво се е закахърил толкова този специалист! То нещата, ако ставаха само с едни ядрени заряди и носители...Изглежда на Ким-чо толкова му е акъла.Хубавото е, че ще предизвика безкомпромисно въоръжаване на ЮКорея и Япония с ядрени оръжия и ще докара противоракетната защита на САЩ под носа си! За радост на руснаците и на китайците!
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В северна Корея има само сериозни *** . Колкото и Сърбия отвърна на НАТО, толкова и Тея ще направят. Лошото е че там и Япония и Южна Корея ,ще ги дерат живи. А всички знаем за мощта на Япония. Надъхват глуповатото население и един ден ,ще захапят бомби от небето и ще бягат като паткани.
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако една страна отделя над 7% от бюджета си за военни цели, тя е обречена на фалит. С. Корея отделя около 80% от приходите си за въоръжаване, което означава че тази страна е напълно безпомощна. Оръжията и, за които се хвърлят толкова средства са пълен ***, машините, които произвежда са брак. Хората нямат сили и желание да воюват. Остават големите приказки на диктатора, които показват колко е уплашен. Същите ги говореха и Саддам и Кадафи. С. Корея ще падне за няколко часа.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея е безпомощна. От над десет години там цари страшен глад, хората отглеждат плъхове за месо и нещата стават все по-зле. Войниците не желаят да воюват за диктатори и само чакат някой да ги нападне, за да се предадат. Както стана и с иракските войници.
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея е напълно неспособна на война. Самият факт че не спират да ръсят големи приказки говори колко са уплашени. Абсолютно същите ги говореше и Саддам - как щели да изтрият САЩ от лицето на земята и прочее глупости, докато не ги завзеха за няколко часа. И заслугата не е толкова на американците, коркото на иракските войници, които отказаха да умират за един диктатор, който ги избива от години.
28
7
 
10
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
В случай на удар срещу обекти на КНР Тръмчо неговата бандичка ще наблюдават на живо нападението само двадесет минути време за долита не на балистичната ракета от Северна Корея.После ще настъпи мир и спокойствие за човешкия род.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди повече от 20 г. Пиндостан публикува сериозен доклад за възможните резултати от евентуална война срещу КНДР. Оказаха се плачевни - милиони убити и $трилион загуби на територията на Корейския полуостров. Погледнете картата. За да бъде изтрит огромния мегаполис Сеул (20-25 млн.) не е нужно атомно оръжие, а най-обикновена артилерия.В наши дни КНДР притежава и ядрени бойни глави и средства за доставката им до територията на най-злия си враг.Пиндостан не посмя преди, няма да посмее и сега.
26
5
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Малка страна но с големи и непродажни ръководители я прави достойна да разговаря като равна с гигантите.
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо думата се дава само на мисири в България като този дето твърди чеСеверна Корея има сериозен военен потенциал Сериозния потенциал е с оръжие от края на 2СВ, автоматчици 122мм гаубици, Миг15 и 21 и прочее такива вехтории. Единственото което имат е много пушечно месо.
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръм напълни гащите от КНДР, а да не говорим за по-сериозни съперници като Иран, Русия и Китай.
23
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кравките се страхуват от КНДР а какво остава за голямата мечка.Скоро ще хвърчи кравешка тор из обора.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виетнам 2 ще стане. 50 000 американчета ще отидат зян и пак ще правят филми за американските ветерани. Маккейн май е забравил как живя 3 години в дупка във Виетнам и виетнамците уринираха и дефикираха върху него.
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудна работа. Уж КНДР били бедни и неразвити, а произвеждат модерна военна техника, балистични ракети и изстрелват спътници в Космоса. Нещо май пропагандата ви издиша.
20
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19 Последиците сa нaпълно предвидими, КнДр- то приемa лунно- стъклен облик, китaй си зaбивa глaвaтa между кълките ( кaкто обикновено), aблядовете годуaт немит, кaто зaвчерa в сирия със " зaтвореното" от Ци- 400 пУнцир небе
19
2
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ХА-ХА-ХАААААААА - ти или си ***, или се правиш. Ако онзи лудия, дето хвърля министри на кучетата взриви ядрените си оръжия на собствена територия, Южна Корея, Япония и Китай го отнасят. Русия също, в някакъв смисъл. И смяташ, че Тръмп не е запознат с това? Я се скрий.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен19-Бе соросоидче,бе вие еврЕо-атлантичетата въртите,сучете все за набиване мислите.Явно марихуаната и нетрадиционния секс съвсем са ви размътили мозъците.
17
6
 
17
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До 10А за чисто корейските Yono, Sang-O и Sinpo class май не си чувал ;)Последните са най-интересни, могат да носят балистични ракети. Веселото е, че гадните корейци са под санкции и произвеждат подводници, а натовска България си наряза и двете.
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ МИЛИТАРИЗИРАНА ДЪРЖАВА В СВЕТА Е СЕВЕРНА КОРЕЯ,ОСВЕН ТОВА СЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ РАЗПОЛАГАТ С РАКЕТИ С ЯДРЕНИ ГЛАВИ,ТАКА,ЧЕ НА ЦИОНИСТКИЯТ КАШЕРЕН КРАВАРНИК ВИЕТНАМСКАТА АВАНТЮРА ПРИ КОЯТО 50 000 КРАВАРЧЕТА ОТИДОХА ЗЯН, НАПРАВО ЩЕ ИМ ИЗГЛЕЖДА КАТО ДЕТСКА ИГРА ПРЕД СЕВЕРНОКОРЕЙСКИЯ АПОКАЛИПСИС КОЙТО ЧАКА КРАВИЧКИТЕ В КОРЕЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.ДОПЪЛНИТЕЛНО УДАР ПО СЕВЕРНА КОРЕЯ ОТ СТРАНА НА САЩ ЗНАЧИ И ДИРЕКТЕН СБЛЪСЪК С КИТАЙ.МАЙ ТОЯ *** ТРЪМП ЩЕ ЗАБЪРКА ГОЛЯМА КАША С НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДИЦИ
15
16
 
4
 
! Отговори
10 преди 7 години
До zeusИма някой който се излага но това едва ли съм аз.Подводниците на Ким са "проект 633" т.е руски подводници по чертежи на немските от ВСВ. Ако тези железа са "тихи'....Ххахахах
14
5
 
12
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 10Хубаво е като не разбираш да не се излагаш с подобни изказвания. Дизел-електрическите подводници са много по-тихи от атомните и много трудни за откриване.

Спонсорирани публикации