Рецептата Dnes: Домашни гевречета

За хапване по всяко време
0
Рецептата Dnes: Домашни гевречета
Снимка: pixabay

Продукти:

500 г брашно
1 кубче жива мая или 1 пакетче суха
1 щипка сол
1 чаена лъжичка захар
1 и ½ чаши вода

Приготвяне:

Смесете всички продукти като най-напред размиете маята в част от водата на стайна температура. Омесете меко тесто. Разточете го на по-дебела кора. От нея с помощта на по-малка чиния изрежете кръгове. От така изрязаните кръгове изрежете по-малки с помощта на чаша или чиния с по-малък размер, за да се получат дупките на геврека.
В дълбока тенджера кипнете вода. В нея пуснете оформените гевреци. Варете ги няколко минути. Когато изплуват на повърхността значи са готови. Отцедете ги от водата, след което ги запечете в предварително загрята на средна температура фурна.

Още лесни рецепти може да намерите в  Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари