Прогноза: Tesla е в криза, фалира до 2 години

Бивш вицепрезидент на GM е категоричен, че компанията умира
22 ное 2017 18:44,
61
Прогноза: Tesla е в криза, фалира до 2 години
Снимка: Tesla

Бившият вицепрезидент на General Motors – Боб Лутц, се превърна в основен критик на Tesla Motors през последните месеци. Този път легендата на американското автомобилостроене стигна още по-далеч, като обяви, че производителят на електромобили ще фалира най-късно до 2 години.

В интервю за телевизионния канал CNBC Лутц бе категоричен, че Tesla няма тайна рецепта за измъкване от тежото положение, в което се намира. Според него, представянето на камиона Semi и новия Rodster представлява "отчаян опит да се привлекат допълнителни финансови ресурси".

"Компанията бързо изгаря натрупания капитал и няма шанс да оцелее след 2019 г. Проблемите са много – проблеми с производството на Model 3, намаляване на продажбите на Model S и Model X, както и натрупаните рекордни загуби за третото тримесечие на 2017 г. Всичко това води само към едно – фалит", смята Лутц.

В същото време Tesla Model S стана най-популярният електромобил на пазара в САЩ за първите 10 месеца на 2017 г. От него са продадени 20 750 бройки, което е с 13% повече от същия период на 2016 г. Продажбите на Model X са 16 140 бройки, като общият дял на моделите на Tesla на пазара на "зелени" автомобили е 23%.

Най-популярният електромобил на GM - Chevrolet Bolt EV, за същия период е записал 17 083 продажби. Само през октомври обаче неговите продажби са повече от 2 пъти по-големи от тези на Model S – 2718 срещу 1120.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дядо виНай-богатите вече инвестират накъдето духа вятъра, а загубеняците се чудят как да ги забележат, като въпросния директор на форд.
11
7
 
8
 
! Отговори
Наска Байконурова преди 6 години
Теслите и Спейс HOAX-a с фишеците в Атлантика са абсолютни спекулантски балони.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Иска му се.Пушещите таралясници отиват в историята."Кое му се иска, Шевролет произвежда и продава електромобили. Не четеш ли: "Най-популярният електромобил на GM - Chevrolet Bolt EV, за същия период е записал 17 083 продажби. Само през октомври обаче неговите продажби са повече от 2 пъти по-големи от тези на Model S 2718 срещу 1120."
9
2
 
3
 
! Отговори
някой си преди 6 години
До Йордан Иванов геологЯ повтори ама по-бавно, че нещо не ти се разбира.
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска му се.Пушещите таралясници отиват в историята.Бъдещето е на електромобилите.Тесла заложи на верния кон.
7
8
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Все още има нефт за продаване, и електромобилите не са на дневен ред.И все още са засекретени и забранени за произвеждане автомобили, използуващи "енергия от Етера", както на времето е използувал Никола Тесла, задвижвайки 2 - ву тонен Пакард с електродвигател, 80 к.с., и движел се 3 дни с голяма скорост, без всякакви акумулатори в колата, използувайки безплатната енергия. Случая е документиран официално преди втората световна война.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дядо виКупи си Тесла никой не те спира аз ще си остана на бензин.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колите трябва да се забранят категорично. Само газят деца по пешеходните пътеки. За пътуване си има влакове. Или пък да качат колите на релси.
4
12
 
12
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Ще ги ликвидират. Ако продължават да произвеждат електромобили ще ликвидират петролния бизнес. Там са най-богатите в света.
3
11
 
1
 
! Отговори
Йордан Иванов геолог преди 6 години
NA snimkata автомобила има нужда от нови безвредни фарове..Лично уведомих tesla s mail from Jordan Jordanov за съжаление тези момчета не могат да мерят бяла високо вредна радиация облъчваща земята и въздуха чрез НЕЗАКОННО РАДИОАКТИВНИ СКЕНЕРИ инсталирани вместо ДОКАЗАНО БЕЗВРЕДНИ фарове жълти.
2
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ефикасността на електро мобилите е утопия. Като да правиш секс само по любов или да си с една жена/мъж цял живот. Да, възможно е. Но не е приложимо за 95% от населението.
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са милиардите субсидии да бяха фалирали вече. Подгответе се да ви стрижат за да може някой да си произвежда нерентабилни ел. коли.

Спонсорирани публикации