Гъсок с папийонка, гъска с прашки... Куриозите на 2017-а

Фантазията и удивителната човешка глупост често вървят ръка за ръка
26 дек 2017 12:45, Елка Василева
3
Гъсок с папийонка, гъска с прашки... Куриозите на 2017-а
Снимка: архив, Reuters

И през отминаващата 2017 година на най-голяма популярност се радваха куриозите, свързани с животни. Симпатичните им муцунки надничаха всеки ден от публикации в социалните мрежи и забавните рубрики. За това си има причина - оглеждайки самите себе си в образите на животинския свят, ние хората по-лесно откриваме своите суети и слабости. Факт, добре известен още от времето на Езоп, Лафонтен и Дисни.

А какво освен за безкрайна суета може да ни подскаже срещата на полицаите от графство Девън, когато спрели шофьора Бари Хейман за проверка. Какво било учудването им, когато на предната седалка заварили гъсок...с папийонка на врата. Птицата Стар имала навика да посещава с елегантната си премяна всички пъбове в графството в компанията на своя 73-годишен стопанин. След престоя си в кръчмите Стар обичал да се забърква и във въргали. Както през 2015 година, когато се сбил с женското бордър коли Меги и попаднал в пресата, заедно с ослепителната си папийонка.

Кралското дружество за защита на животните пък се притече на помощ на гъска, издокарана в червени дамски прашки. Инцидентът бил регистриран край езерцето Прикенд в югоизточната част на Лондон от служителя Антъни Пълфър. "От 15 години съм природозащитник, но за пръв път ми се случва да видя животно, оплетено в дамско бельо", призна британецът. Пълфър уточни, че гъската била обула само наполовина секси прашката. И добави :"Трябва наистина да ти е изпила чавка ума, за да сложиш прашки на гъска!"

Умилителна случка с глупаво магаренце попадна в емисиите на уважавани агенции като Асошиейтед прес и ДПА. Те съобщиха за лаком Марко в Германия, който се опитал да изхруска оранжево боядисан автомобил, обърквайки го...с гигантски морков. Случаят стигнал до съда, тъй като в лакомията си дългоушкото нанесъл щети за 5 800 евро.

Митничарите в Кувейт от тази година зорко следят за пощенски гълъби, които пърхат наоколо с малки ранички на гърба. Тревогата била дадена, след като било заловено пернато, в чието приспособление били открити 178 бели хапчета дрога. Оказало се, че това е най-новата мода сред наркотрафикантите на иракско-кувейтската граница.

Куриозите на 2017 година поглезиха и мъжката аудитория. Както е известно, представителите на силния пол, дори и без да си го признават, най-искрено се вълнуват от теми, свързани с пиене, возила и жени. Комбинация от първите два любими сюжета мачовците откриха в информацията, че хамбургски ексцентрик е пуснал на пазара джин с дъх на култовите мотори "Харли- Дейвидсън". Уве Ехингер се изхитрил да накисне в концентрата автентични чаркове, взети от стари мотоциклети, и ги затворил в бутилки, които се продават за 1000 долара парчето.

Колкото повече, толкова повече!, биха възкликнали с думите на Мечо Пух любителите на бирата. Те със завист биха погледнали на австрийските си колеги, които се сдобиха със седем басейна, пълни с пиво. Екстрата се предлага от пивоварната Шлос Старкенбергер в град Таренц. Едно 2-часово потапяне в 4-метровите басейни струва респектиращите 225 евро. Но мераклиите могат да си посръбват от кехлибарената течност и да излязат от нея с по-кадифена и здрава кожа.

Но колкото и радости да носи бирата, с нея не трябва да се прекалява, както свидетелства срамната случка, регистрирана на тазгодишния Октоберфест.
Необръгнал на баварските разпивки турист, прекалил с халбите, бил сварен да използва банкноти от евро вместо тоалетна хартия, след като се изходил публично на феста. По този начин той изразил своя протест за това, че пред една от химическите тоалетни се била образувала малка опашка. А в същото време около 1000 други кабинки стояли празни. Той се изходил току до тоалетната и за да направи сценария още по ужасяващ, се избърсал с купюрите.

Пак във WC регистъра тези дни излезе предпразничната информация, че 25 процента от британците биха изблизали без проблем дъска на обществена тоалетна чиния само срещу 1000 паунда. За същата сума 34 процента от анкетираните биха излезли голи на улицата. Дванайсет процента пък биха похапнали сурова карантия.

Поданиците на Нейно величество са известни със своята ексцентричност. Като стиснатият 21-годишен студент Джо Фърнес, който пропътувал с бюджетен самолетен билет от Нюкасъл до Испания, а след това до Лондон, и спестил 40 паунда. За сравнение, ако беше ползвал директен жп билет от родния си град до столицата, той щял да заплати 78.5 паунда, вместо изхарчените от него 38.48.

Но смахнатостта на британеца е "слаба бира" в сравнение с тази на японците и отношението им към секса. Да оставим настрана факта, че почти половината от тези азиатци си остават девствени до 35-годишна възраст. Японките се оказали изключително придирчиви към зърната на гърдите на своите сънародници. Може би това е една от причините за тяхното дълго целомъдрие. Японските дами трайно губели сексуален апетит при вида на очертаващите се зърна на гърдите под фланелките на партньора. Поради тази причина в Страната на изгряващото слънце тази година са много модерни пластирите за мъжка гръд. Били продадени цели 50 хиляди бройки от специалните лепенки, който японските мачовци си слагали върху зърната, за да не отблъснат своите изгори.

2017-а ни дари и с няколко вълнуващи премиери. Смарт технологиите се представиха с първия умен презерватив, способен да регистрира с изумителни подробности креватните постижения на потребителя и откриващ венерически болести. Британският артикул, снабден с микрочип, е кръстен "Ай-кон смарт кондом" и струва 60 британски лири. Той дава данни за продължителността на акта, за изгорените калории, за броя и скоростта на тласъците, за размера на члена и коиталните пози по часове, дни и месеци.

Фешън индустрията пък ни зарадва с първия шал, завършващ с два 30-сантиметрови фалоса. Той може да бъде закупен в комплект с плетена шапчица, на която също е прикрепено обемисто копие на мъжкия анатомичен орган, изработено на четири куки. Шалчето струва 13,64 паунда и може да бъде закупено от сайта на HappyUnderwear gifts в четири разцветки - розово, сиво, червено и синьо.

В областта на чистата наука не можем да пропуснем фундаменталния труд на австралиеца Матю Роклоф, който установи корелацията между държането на крокодил и залаганията в хазарта. Ученият връчвал на играчите в казината да държат 1-метров крокодил със залепена с тиксо челюст. Възбудата от контакта с опасното животно карало играчите да залагат рисково много по-големи суми. За това си откритие Роклоф получи тази година Антинобеловата награда в областта на психологията.

Иде Новата 2018 година. Със сигурност и тя ще ни зарадва с куп необичайни случки, които за пореден път ще ни подскажат, че безкрайната фантазия и удивителната човешка глупост често вървят ръка за ръка. Наздраве!
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: куриози2017 година
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Куриози преди 6 години
Газела с нещо като порно-песен в ю-тюб.
1
1
 
6
 
! Отговори
Първи преди 6 години
идиотщини

Спонсорирани публикации