За изумителните чудеса на Тайланд: Пътеписът на Маги Гигова

Какви са легендите за племето падонг или "жените жирафи"?
1

6067 гледания   |  Още видео
Тайланд е сбъднатата мечта на пътешественика. Страната е една от най-предпочитаните дестинации в Азия. Тя е извор на забележителности, красива природа, уникална култура и история. За изумителните чудеса на Тайланд в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR разказва лайфстайл журналистът с богат опит Маги Гигова.

Каква е тайната на племето падонг – общо 15 килограма метал: 8 на врата и останалото по ръцете и краката на "жените жирафи"? Каква е легендата?

"Има различни версии за това. Първата е, че в миналото са се предпазвали от атаки на тигри. Другата е, че навремето тези метални пръстени са изработвани от злато. Така ходиш със зестрата по тялото си и знаят колко е състоятелно семейството ти. Някои казват, че жените умишлено са започнали да се загрозяват, за да не ги крадат за робини от съседните села", разказа в предаването пътеписецът Маги Гигова.

Има и една по-литературна легенда. Според нея те искали да заприличат на свещените дракони. Какво крие Тайланд и кои са местата, които задължително трябва да посетим?


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари