Животът на Земята ни се е появил от... планетарен сблъсък!?

Случва се преди 4,4 млрд. г. с космическо тяло с размерите на Марс
Обновена: 27 яну 2019 09:54 | 27 яну 2019 09:45,
58
Животът на Земята ни се е появил от... планетарен сблъсък!?
Снимка: pixabay

Животът на Земята се е появил в резултат на сблъсъка й с друго голямо небесно тяло, който довел до формирането на Луната, съобщава "Юрик алърт". До този извод стигнали учени от университета Райс в Хюстън, Тексас.

Те извършили експеримент, свързан с компютърно моделиране на екстремни условия, при които се извършват геохимични реакции, формиращи химичния състав на планетарната кора и мантия.

Била потвърдена хипотеза, която гласи, че богатото на сяра ядро на чужда планета изтласква въглерод и азот във външните й слоеве, тъй като голямата концентрация на сяра намалява разтворимостта на различни летливи съединения, пише в. "24 часа". В резултат делът на тези елементи в кората на другата планета е по-голям, отколкото в тази на Земята.

Резултатите от компютърното моделиране, което взело под внимание около един милиард сценария, показали, че наблюдаваното понастоящем на Земята съотношение на въглерода и азота, а също съдържанието на изотопи и общото количество азот, въглерод и сяра съответстват на сценария, свързан с формиралия Луната сблъсък.

Съгласно въпросния сценарий, преди 4,4 милиарда години Земята се сблъскала с планета, която е с размерите на Марс и с богато на сяра ядро. По мнението на учените, ако не се бе стигнало до сблъсъка, нужните за съществуването на биосферата химични вещества нямаше да са налице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква еволюция не може да обясни ПРОИЗХОДА на живота. Докато не предложат и обоснован механизъм за вкарване на структурирана нова информация в генетичния код, еволюцията в този си вид не върши работа дори като теория.
30
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТАЯ СЪЩАТА НОВИНА НЕ Я ЛИ ЧЕТОХМЕ ТУК НАСКОРО!АКО НЕ СМЕ ЯВНО ВИЖДАМ В БЪДЕЩЕТО :D
29
0
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
доколкото си спомням.., АЛФ бе казал, че Мелмак бил експлоадирал, не защото се е срещнал с черната дупка на цензурата, а защото всички жители на Мелмак си били включили чушкопеците едновременно...
28
2
 
1
 
! Отговори
Супер преди 5 години
Сега вече мога да си отворя компота.
27
2
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
едно време Луната е била толкова близо до Земята, че човек е можел да подскочи и да събира "лунно мляко" с лъжичка... :-))) нищо ново под слънцето...
26
2
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Това е само научна хипотеза, но не е доказана!Агент Дейвид Джеймс!ЦРУ!!!
25
5
 
5
 
! Отговори
Антон преди 5 години
За възникването на живота може да се обърнете към религията,не към комп.симулации. интересно е как комп.симулации обясняват едни и същи митове и легенди за възникването на живота, които митове са с еднакъв смисъл,но представени според особеностите на всяка древна култура от преди хиляди години по целия свят - във време когато древните хора не са пътували, не са комуникирали помежду си и не са могли да обменят знания. Във времена когато не са се отделяли от мястото на живеене с повече от 30-на км
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има напредък. Предишната списка със същото заглавие беше само с въпросителна. Вече е с удивителна и въпросителна. Браво!?
23
2
 
8
 
! Отговори
Аз пък си мислех.... преди 5 години
че............ ''Ей тва кълбо, къде го виждате на снимката, съм го направил с тия две ръце. Тва океани, континенти, планини, реки, сичко. От до. Направих го кълбото, резнах му лентичката, ама бех сам. Нема кой едно конграчулейшънс да ми каже. Та се наложи да направя и хора. Първо направих Цецо, после сички останали А накрая направих и тая книга, в която съм разказал най-важните моменти от моя живот и от живота на други велики хора.''
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо ТониВсъщност никой не го е вярвал. Вярвали са, че сме центъра на вселената но дори гърците преди хиляда години са знаели, че Земята е кръгла.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10"Е щом компютърджии са замесени ясна е работата лежи па яж" То за вас май работата е само на строежа или в завода а? :)
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи този сценарии е налудничев и пълни глупости но некав бог създал всичко не е :) ясно.
19
1
 
3
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Не съм астрофизик, но едни умни хора, които не ги мързи да задават въпроси и да търсят отговори работят по въпроса. Не много отдавна, интелектуално мързеливите са смятали, че земята е плоска и е център на вселената.
18
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 14Северномакедонци.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените не знаят какво е водата, не знаят как от едно семенце израства стръкче трева, тръгнали да се занимават с планети и появата на живота. Работата им не е да се занимават с неща които не разбират, а да развиват методи и технологии за променяне на материята с които да направим живота си по удобен, а как е произлязъл не е тяхна работа и не им е дадено да знаят.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо ТониЯ ни обясни на нас, простите, откъде се е появила материята.
15
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
До 12 Жо. Еволюцията не е вероятност нещо да се случи, тя е вероятност "нещото" да оживее и да се наложи в природата след като се е случило. Четете бе хора. По-малко "Биг бродер" и повече умни книжки.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така са дошли на Земята македонските извънземни, които са я заселили. Затова и Луната е изконна македонска територия, тъй като е формирана от сблъсъка на планетата Македон със Земята.
13
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
До 4. А как се е появил "твореца" умнико? И това дето си написал за природата наистина е голяма глупост. Чукча трябва да чете повече.
12
5
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
СЛАГАТЕ в един кашон всякакви необходими части за производство на компютри.Джуркате кашона в продържение на 1 милиард години.Накрая, като отворите кашона виждате, че вътре се е появил напълно готов компютър. Започвате да джуркате така получилия се компютър още 1 милиард години и накрая виждате, че той се е самопрограмирал.Така изглежда Еволюционната теория- как от камъни и химикали, в резултат на сляпата случайност, се е появил живота на Земята и най-висшето достижение- Човешкия мозък.

Спонсорирани публикации