Димитър Маринов след "Оскара": Благодаря, България!

Актьорът се качи на сцената с трибагреника в джоба на сакото си
Обновена: 25 фев 2019 21:19 | 25 фев 2019 21:00, Нели Христова
62
Димитър Маринов след "Оскара": Благодаря, България!
Снимка: Reuters

Думите "Оскарът отива при... "Зелената книга" позволиха на българина Димитър Маринов да се качи на сцената на театъра "Долби" заедно с българския флаг.

Още по темата

След като взе статуетката в ръцете си, той говори пред камерите на Филмовата академия:

"Здравейте, това е моята приказка на "Пепеляшка". За първи път. Първо искам да благодаря на Америка за това, че ми даде възможността да сбъдна американската си мечта. След това искам да благодаря на моята страна - България. Оказа се, че съм първият български актьор на червения килим с толкова много номинации и искам да кажа на всички млади хора, които идват от тази държава, на всички емигранти като мен, Америка е единствената държава, в която мечтите стават реалност. Благодаря!".

Димитър Маринов изигра руснака виолончелист Юрий Тахт в "Зелената книга". Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Глупости на търкалета. Козият рок няма нужда дори от превод.А колко награди взе на запад ? В същото време кой спечели тази година?Гейска рапсодия ,аааа бохемска рапсодия.В силните години на холивуд никой нямаше да го гледа . Качеството е все по ниско .и на времето имаше *** холивудски екшани ,ама вадеха и читави работи . Мисля че тия времена са сгазени от политиката . А Рейган го мразеха.Той доведе първата криза .Тя започна с срив на цените на имотите ,а после и на борсите .Заради надпреварата.
16
10
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До До 13Американските филми са разпознаваеми,защото са лесносмилаеми и унифицирани.И когато ги гледаш,не е нужно да внимаваш през цялото време-можеш да хапнеш,пийнеш и други работи.Европейските филми искат напрягане на сивото вещество,а това не приляга на нещо създадено за забавление...
15
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква мелодрама! Тоя човек е лежал в затвора, защото е опитал да избяга от България. След това е успял. И е изкарал съзнателния си живот навън. Че какво общо има той с България? И той не получава Оскар. Като се запецнем да се тупаме в гърдите с нещо, дето няма общо с нас, големи комплекси трепем! Комплексите на дребните жалки хора!
14
4
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Имаше стойностни филми разбира се по соца, но те бяха или много силно етно (като козия рог или матриархат) или битовизъм и соц реализъм който е не смилаем за средния човек на запад. Този пич не взе награда за БГ филм а за Американски с история,която на тях им е позната. Някакси техните истории хем са техни хем са разпознаваеми и на други места. Нашите са много етно и трудно се изнася култура така.
13
14
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Исках да кажа че през комунизма имахме много по силни филми с много награди и в Европа и Япония и къде ли не но никога не са били номинирани от САЩ ,аааа холивуд исках да кажа ,А сека колкото повече се надупваме толкова по незначителни хора вземат оскар.В руските филми се шегуват с корупцията при ченгетата и даже с изборите в чечения ,нищо такова не се забелязва в холивуд .От ерата на Рейган де . Когато се усмиваха и него и САЩ като империя на злото . И ставаха доби филми .А сега кой ги гледа???
12
6
 
13
 
! Отговори
До номер 10 преди 5 години
Ти си луд беше човек! Какъв коран какви пет лева са ти в главата! Или си *** или си луд!
11
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е жив и здрав! За този човек ще има да слушаме, защото вече проби.
10
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помислете , ***! Под " зелената книга " се има в предвид скапания коран! Тоя Димитър Маринов е срам и позор за България!Америка е ***!
9
20
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
С тази външност може да изиграе само евреин-виолончелист. Иначе - честито!
8
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скапана "новина", някакви скапани американски "оскари", и вие се възхищавате на тези американски бо.клу.ци... и на някакъв си глуповат българин си е повярвал , че е " нещо", понеже американците са му обърнали внимание и са му дали някаква скапана статуетка... и за такива безполезни неща трябва да бъдете " горди"... пфу! Щом започва америка да ни "хвали" и "превъзнася", значи положението не е добре при нас, българите...
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега някой ще ти награди Козият рог... Филм отпреди 50 години, пропагандиращ междуетническа омраза. Оскари за стари филми не знам да дават.
6
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон на човека!Да отидеш в САЩ С 200 долара в джоба и една цигулка в ръка и да стигнеш до `Оскар` е голямо постижение.А `винаги ще има кучета лаещи срещу звездите` беше казал навремето незабравимия Пеньо Пенев.
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова пък Путин как се извисява над човечеството, нали другари!Урррааа!!!
4
22
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Защо най награждавания български филм, козият рог ,дори не е номиниран за оскар.А сега когато сме американска колония хора които никой не познава вземат оскар? Изкуството не може да служи за политическа пропаганда щото никой няма да го гледа.За мен холивуд отдавна е мъртъв .В междузвездни войни императора много приличаше на Рейган и неговите звездни войни от които започна задлъжняването на САЩ.А сега холивуд се занимава с политпропаганда.Това е края на холивуд.Вместо да критикува империята на зл
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дега Боци ще ни издигне един Холивуд, да снимаме. И магистралса осоло него
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така е забравил да благодари лично на премиера.
1
9
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Обаче много политкоректно изказване на човека.Нормално-тая награда все още има някаква стойност,въпреки девалвацията през последните години.Което важи до голяма степен и за американската мечта-тя е в същото положение.Ама да не плюем само по американците-видяхме какво се случи с Нобеловата награда и куп други неща-пълен упадък и сваляне на нивото.

Спонсорирани публикации