Българска гордост на наградите "Оскар"

Ники Илиев и Димитър Дринов с коментар за бляскавото събитие
25 фев 2019 13:30,
18

Български актьор се качи на сцената на наградите "Оскар". За най-добър филм беше наградена лентата "Зелената книга", с участитето на Димитър Маринов. Най-бляскавото събитие в света на киноиндустрията приключи рано тази сутрин.
Още по темата
"Холивуд обожава филми за пътя на обикновения човек, който открива пътя на звездите. Тоест - обича продукции за себе си, за това как се отразява славата", коментира в студиото на "България сутрин" филмовият критик Димитър Дринов.

Режисьорът Ники Илиев пък отбеляза, че още с излизането на "Зелената книга" се говори за Димитър Маринов.

"Все пак, за да влезе в нечие полезрение, човек трябва да има с какво да бъде забелязан. Той отдавна е в САЩ, изпълнявал е различни малки роли и смятам, че няма нищо лошо в това да бъде повод за гордост сред обществото ни", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

В "Долби тиътър" в Лос Анджелис бяха раздадени 24 златни статуетки. Рами Малек спечели "Оскар" за най-добра мъжка роля за изпълнението си в "Бохемска рапсодия". За най-добра женска роля беше отличена Оливия Колман за "Фаворитката".

Алфонсо Куарон взе "Оскар" за най-добър режисьор. Реджина Кинг пък получи наградата за поддържаща женска роля за изпълнението ѝ във филма "Ако Бийл стрийт можеше да говори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И НЕ трябва да се горедеем, че сме българи, а да се засрамим! НЕ да се гордеем, че сме родени в България и че сме българи, а да се радваме! България НЕ е центъра на света, нито пък е най- великия народ на Земята, че да се "гордеем"!Българите да имат здравословно поичитане към родината ни, а не да се самовъзхваляваме и "гордеем"!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скапана "новина", някакви скапани американски "оскари", и вие се възхищавате на тези американски бо.клу.ци... и на някакъв си българин, че американците са му обърнали внимание и са му дали някаква скапана статуетка... и за такива безполезни неща трябва да бъдете " горди"... пфу! Щом започва америка да ни "хвали" и "превъзнася", значи положението не е добре при нас, българите...Прочети още на: https://dnes.bg/kino/2019/02/25/bylgarska-gordost-na-nagradite-oskar.403049#comment-newest
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скапана "новина", някакви скапани американски "оскари", и вие се възхищавате н атези американски бо.клу.ци... и на някакъв си българин, че американците са му обърнали внимание и с аму дали някаква скапана статуетка... и за такива безполезни неща трябва да бъдете " горди"... пфу! Щом започва америка да ни "хвали" и "превъзнася", значи положението не е добре при нас, българите...
13
1
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Наше момче !!! От ГЕРБ...
12
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Господине /или госпожо/Добре е малко да се образовате.Този израз, `да се награди лентата` има гражданственост вече в цял свят, независимо как е заснет филма.Четете, бе хора!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Маринов, гордея се с вас!Ние българите нямаме много поводи за гордост напоследък. Опитват се да ни смачкат и унищожат.Затова радостта, че има и такива като вас е двойна.
10
1
 
1
 
! Отговори
пецата преди 5 години
все повече Бг актьори ще се търсят поради ниската им цена защото холивуд е в залез от няколко години, филмовите продукции от слаби по слаби, блокбъстърите са насочени повече към детската аудитория марвел,трансформърите и т.н. , по-добрите продукции са вече 80% 3д спец ефекти и 3д анимация която вече е почти неотличима от реалните декори и ефекти, великите актьори остаряха а нови лица с характерното присъствие не могат да се намерят, сега всички са се насочили към сериалите,там привлича сценария
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....беше наградена лентата...Васке, ти в кое столетие живееш?Ленти вече няма и касети също, само dvd, usb, hardware recorder!Да *** Гугълския превод!
8
4
 
20
 
! Отговори
дорма преди 5 години
Злобата на никого не е помогнала и ничий проблем не е решила. Д.Маринов е участник във филма, предпочетен от американската филмова академия и коронясан с Оскар. Това са фактите. На това отгоре, човекът развя и малко българско флагче на сцената. В най-голямата си радост Димитър Маринов не забрави за своята националност и откъде е дошъл. И това е факт. Честито, човеко, бъди здрав и давай напред, доказвай таланта си и българското в себе си, там на американска земя! Искрени поздравления!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият факт, че Оскарите са всъщност едно шоу за пропаганда на англоезичната култура и никога не успяха да излязат от това амплоа /е вярно, сега дават една от 100 награди за не англоезична продукция/ го прави просто помпозен регионален цирк.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета други новини, търся ... ми нищо не пише за тоя човек?!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Зелената книга" предизвика нееднозначна реакция и горещи дискусии в професионалното съобщество. Колкото "за", толкова и "против".
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 4Кои нямат,ти кое си ,къде си,как си ,или просто злоба..........................................
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един нобелист нямате.
2
12
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Оскари за "най-добър статист" дават ли бе?
1
13
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Ама тоя Димитър Маринов сега взел ли е Оскар или някакъв негов познат го е взел, не разбрах?