Гумаджии продават "галошите" на некоректните си наематели

Цените за "преобуването" на колата остават без промяна за този сезон
4 май 2019 07:30, Елка Василева
34
Гумаджии продават "галошите" на некоректните си наематели
Снимка: "Монитор"

Собственици на "хотели" за гуми продават онлайн "галошите" на некоректните си наематели. В сайтовете за обяви може да се видят публикации както на летни, така и на зимни гуми, които не са били потърсени сезон или повече от собствениците си. За да се отърват, гумаджиите ги продават на по-ниски цени, пише "Монитор".

Но много от тях са много старо производство, а и след допълнителен престой по стойките вече трудно се продават.

Иначе търговията с гуми, останали от вносни автомобили, които на запад се продават с по два чифта „обувки“, тази година намалява.

Повече обяви има за гуми китайско производство с неизвестни марки, които са по-нисък клас, но се предпочитат, защото са нови.

Цените за „преобуването" на автомобила остават без промяна поне за този сезон, но опашки пред центровете няма, защото за разлика от зимата, когато е ред на обратната замяна, няма бързане. Преди да се стигне до „преобуването" на колата, е добре да се провери дали всичко с летния комплект е наред. Първо се прави външен оглед, при който се търсят по страниците на гумата и каналите пукнатини, срязвания или балони.

По закон е достатъчно протекторът на гумата да е 1.6 мм, но производителите препоръчват да е поне 5 мм. Проверката става бързо и без специален инструмент, като се ползва монета от един лев. Тя се слага в грайфера и ако той покрива жълтия ринг около средната част, гумите могат да изкарат и този сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: автомобилигуми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
31
 
! Отговори
Водач на МПС преди 4 години
По закон минималната дълбочината на грайфера на гумата не е 1,6мм а 2мм. Няма кой да прочете закона!?!?!?
25
0
 
31
 
! Отговори
Са преди 4 години
Радвам се,че разумните хора стават все повече!А глупаците нека продължават да дават пари,щом са им излишни!
24
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По закон е достатъчно протекторът на гумата да е 1.6 мм, но производителите препоръчват да е поне 5 мм....... Ако питаме производителите ще ни кажат че след всеки 1000 км. е хубаво да отидем до магазина и да си купим 4 нови гумета.
23
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гумите се ползват докато не се покажат теловете. За 20 години спестяваш един чифт.
22
3
 
38
 
! Отговори
Шматко преди 4 години
До РадкоИма и такива якета бе Раде, със сваляща се подплата, ръкави които също се свалят.
21
4
 
37
 
! Отговори
Радко преди 4 години
КУПЕТЕ СИ ПО ЕДНО ВСЕСЕЗОННО ЯКЕ И СИ КАРАЙТЕ ЦЯЛА ГОДИНА С НЕГО. ЩО ДА СЕ ХАРЧИТЕ!
20
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостенинПроизводителите искат всяка година да сменяш гуми
19
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КРАЙВсесезонните, както и зелените гуми на дъжд са зле. Взимам си летни за дъжд, живота на мен и семейството ми не е 200-300 лвПо Симеоново, Драгалевци и Бояна ще има да драпаш с всесезонните, цяла зима на едно място, а не са над 1000 м нв. За останалите населени места от подобен тип е същото
18
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаш две коли и си изнесъл кухнята на балкона- няма как, ще ползваш хотел за гумите.
17
12
 
46
 
! Отговори
КРАЙ преди 4 години
В развитите страни с нашия климат никой не сменя зимно-летни гуми. Справка САЩ. Всички производители направиха добри всесезонни гуми. Трябва само малко да разгледате тестове а не да питате мръсничкия "експерт" от кварталната гумаджииница.До 10г. всеки нормален човек ще е на всесезонни гуми - останалите на втора употреба.
16
13
 
41
 
! Отговори
Край преди 4 години
Кола до 200 к.с. , живееш до 1000м. надморска височина и не си заклет скиор. Разумен човек си който си ползва колата за да си върши работата а не за гонки по пътищата.Тогава си само за ВСЕСЕЗОННИ ГУМИпредимствата:1.снега никога не те изненадва.2.не храниш гумаджии и не висиш есен/пролет при тях.3. имаш повече СИГУРНОСТ защото винаги си с нови гуми /реално ги износваш за 3г./ само на сняг зимните са по добри с малко но това е 1-2 седмици през останалото време си по добре от тях.
15
0
 
47
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 4 години
До Анонимен 19Така е защото има баровци които нямат сили и желание да поносят гумите на колицата си до мазето, а някои даже нямат мазе.Те са само със тераси за барбекю и плаж.
14
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам какви са тия глупости - хотели за гуми. Да не можеш 4 гуми да си съхраниш в мазето, тавана, балкона или гаража.
13
2
 
51
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
По закон 1,6мм са достатъчни ,но производителите препоръчват 5 мм.Как да стане когато същите производители произвеждат нови гуми масово с дълбочина на протектора 7,5 мм даже и някои специални широки гуми с 4,5 мм .
12
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се кара според ограниченията и всесезонни гуми ще те задържат в пътя. Проблемът е, че някои искат да прескочат законите на физиката като си платят за нови гуми.
11
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не се карайте. Най-добре е зимни и летни с 2 комплекта джанти -- ем си караш, ем си сменяш, без да храниш гумаджиите.
10
1
 
56
 
! Отговори
няко преди 4 години
До До 1Има и по-важно от гумите, но не се сещате!Най важното е "Задволанното устройство"!Когато е обучено некачествено, и железни гуми да има автомобила, полза никаква.
9
1
 
41
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ЖоПо тази логика, трябва да приемат закон за гуми за сухо и за мокро време.Ще станем като Ф-1. Ще теглим ремаркета с различни видове гумА бе, ще сме като подвижни гумаджийници.
8
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че богинята на лова, която е и гумаджийка има три апартамента, под цецко чакрата с етажа и енергията,като другите съседи ги знаете, напръччинян и майката на нацията - родител Х. От години се мъчат да й уредят лобистко законче за задължителни зимни гуми.
7
12
 
49
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Са 1ВСЕСЕЗОННИТЕ гумиса като всесезонните обувки.През лятото може да ходиш с "кубинки", а през зимата- с "джапанки", но все пак е по-добре всяка обувка да се ползва според сезона.Освен това, всяка гума има определен пробег. Ако караш 6 месеца в годината лятна гума и 6 месеца- зимна, ще ти служат двойно по-дълго, отколкото да караш 12 месеца в годината "всесезонната" гума.

Спонсорирани публикации