Daily Mail: Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС

Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България относно мигрантите
6 май 2019 07:30,
243

Визитата на папа Франциск в България привлече вниманието и на световните медии.

Британското издание Daily Mail отбелязва - "Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз". Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата, отбелязва Bulgaria ON AIR.

Франциск неведнъж е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално задължение. Той призовава правителствата да строят мостове, а не стени, и да правят всичко възможно, за да посрещнат и интегрират прокудените от военните конфликти и бедността.

В този дух - британското издание напомня, че апостолическото пътуване се случва само три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се очаква националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен възход.

В статията се обръща внимание и на Българската православна църква. Споменава се пренебрегваният от страна на патриаршията официален диалог между православната и католическата църква. Както и отказът от присъствие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 г.

Daily Mail добавя още, че Светият синод е заявил своето нежелание да участва в съвместни служения и молитви с папата.

"Край на разделението" - така BBC определя посещението на папа Франциск в България и Северна Македония. Според британската обществена телевизия визитата e явен знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата между Изтока и Запада.

Водещите италиански издания също определят апостолическото пътуване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че само преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.

А в София - самият папа Франциск определи България като мост между Запада и Изтока, способен да скъси дистанцията между хората с различно вероизповедание и етнически произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
47
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РЕАЛНОСТТА е друга.Над 90 % от българските семейства са собственици на къщи, апартаменти, вили, ниви и др. недвижими имоти, които се оценяват на хиляди левове.Истина е, че доходите ни са доста под нивото на европейските.Но повечето европейци не притежават недвижими имоти и всеки месец плащат хиляди евро за наеми .Това е реалността.
33
5
 
50
 
! Отговори
към 30 преди 5 години
Да, ГЕРБавите вдигнаха летвата на кражбите и корупцията много високо!
32
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя ментеПапа, цяла Италия е почерняла от неггрри и не само Италия Германия също е черна и у нас все по често се срещат! Вчера цял ден говори за религии, етноси, мигранти
31
14
 
37
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ГЕРБ преди 5 години
"Не ни казвай да приемаме алахогъзници, а кажи да ни изравнят доходите с европейските, защото си плащаме членския внос, рабитим колкото другите"И това ще стане приятелю, но не става изведнъж с магическа пръчка. Само погледни за кой работиш - голяма част от бизнесите в България все още са в червени ръце. Въпрос с ниска трудност - кой държи летище София? Да - червен изкуствен милионер е. Няма как да станат високи заплатите докато червени каскети все дърпат конците на бизнеса в България!
30
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е,че посрещача е богат,а народа-кучета го яли.
29
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата е ясен ,знае се на кого служи ,но по голяма гнус и отврат предизвикват слугите и *** тук начело с така наречените ,,медии''!
28
4
 
43
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Запази си фентъзи сънищата само за себе си.
27
25
 
39
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ГЕРБ преди 5 години
При БСП се стремяхме да си изравним доходите със Сърбия, при Бойко вече се целим да си изравним доходите със средноевропейските! ГЕРБ вдигнаха летвата много високо!
26
20
 
39
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ГЕРБ преди 5 години
"Не ни казвай да приемаме алахогъзници, а кажи да ни изравнят доходите с европейските, защото си плащаме членския внос, рабитим колкото другите, а твоя подмазвач държи доходите нарочно ниски и краде заедно с бизнесмените! Лицемерие не понасяме!"При Бойко поне е възможен диалог и градивна критика - кажи го това на кoмyниcтите и ще почнат да ти карат "роми" от провинцията на контрапротести! При Борисов вече говорим за "изравняване на доходите с европейските" вече се целим много по-високо
25
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изплю камъчето - дошъл е да вкара още безполезни и вредни твари....
24
10
 
43
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
В БГ(то) полвината заплати се плащат на черно, както много други дейности и стоки а точно това влиза в статистиките и затова сме бедни, бедни, та бедни!
23
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни казвай да приемаме алахогъзници, а кажи да ни изравнят доходите с европейските, защото си плащаме членския внос, рабитим колкото другите, а твоя подмазвач държи доходите нарочно ниски и краде заедно с бизнесмените! Лицемерие не понасяме!
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярващ човек съм, но от църковни и религиозни деяния не разбирам. Кой е богопомазан, кой е фарисей или юда, не знам. Знам, че пред бога всички сме равни. Няма бедни, няма богати, няма лоши и добри. Човеците сме си измислили приказките, за да се правим на интересни.
21
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не е тази основната причина за папската визита"------------------Може би е пълзящо и постепенно завладяване на нови православни територии?
20
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са толкова богати, защо масово живеят в общински жилища и си мечтаят за собствено жилище, така както е при нас, апартамент и вила
19
3
 
39
 
! Отговори
Драйвър преди 5 години
До Анонимен 11Дай Боже всеки му такива "аматьорски" уикенд удоволствия, и островна беднотия до шия. Скоро, даже очаквам английски гастарбайтери да берат череши в Кюстендил за 2 лв. на час.
18
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали този,който прави златовезани подаръци ще прочете статията на "Дейли мейл"за най-бедната страна в ЕС или ще продължава да се пъчи какво бил направил с нашите пари.Ние всички видяхме какво е направил за тия около него и какво за народа.Затова,на изборите един силен демократичен шут и конфискация на заграбеното.
17
8
 
42
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 1 преди 5 години
Добре - приемаме истанбулската конвенция, на ромите им даваме супер права даже и президент и министър председател може да си изберем от "ромски" (понеже истинската дума е цензурирана) произход за да покаже съпричастност към днешния сбъркан свят и световните нареждания от шепа алчни сбъpкaняци - и ще се класираме поне в средата на ЕС като стандарт! Това ли искаме - аз лично не, чакаме новия световен ред, сегашните Евролидери са най-жалките в световната история, взимайте пример от Тръмп!
16
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами бедни сме именно заради посрещача ти, който ти се кланя и кани тук. Бедни сме, защото твоето посещение ни струва още един милион, който подмазвачът ти взе от бюджета, а остави онкоболните без лекарства и изследвания!
15
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам в слънчева България, а не влажна Англия, в стара английска къща с плъхове и бълхи. Иначе, ако човек е работлив и в България се изкарват пари

Спонсорирани публикации