Daily Mail: Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС

Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България относно мигрантите
6 май 2019 07:30,
243

Визитата на папа Франциск в България привлече вниманието и на световните медии.

Британското издание Daily Mail отбелязва - "Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз". Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата, отбелязва Bulgaria ON AIR.

Франциск неведнъж е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално задължение. Той призовава правителствата да строят мостове, а не стени, и да правят всичко възможно, за да посрещнат и интегрират прокудените от военните конфликти и бедността.

В този дух - британското издание напомня, че апостолическото пътуване се случва само три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се очаква националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен възход.

В статията се обръща внимание и на Българската православна църква. Споменава се пренебрегваният от страна на патриаршията официален диалог между православната и католическата църква. Както и отказът от присъствие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 г.

Daily Mail добавя още, че Светият синод е заявил своето нежелание да участва в съвместни служения и молитви с папата.

"Край на разделението" - така BBC определя посещението на папа Франциск в България и Северна Македония. Според британската обществена телевизия визитата e явен знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата между Изтока и Запада.

Водещите италиански издания също определят апостолическото пътуване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че само преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.

А в София - самият папа Франциск определи България като мост между Запада и Изтока, способен да скъси дистанцията между хората с различно вероизповедание и етнически произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усещате ли тънкия намек ,,...най бедната страна '' ! И може ли този,, свети'' да обясни как най бедните ще бъдат слуги на бедните , допуснем ли продажниците управници да започнат да заселват ,,бежанци '', а те ще го направят ако им наредят,както пренаписват историята,допускат джендърите в училищата,посягат вече и на децата - свършено е с нас !
13
10
 
49
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 1 преди 5 години
Скоро ще има смяна на световния ред - това че Българите сме най-бедни в ЕС показва че сме най-малко лизaчи и изпълнители на джeндъpcки заповеди от всички друго - който най-много изпълнява той е най-богат! Устояваме стоически защото сме хилядолетна държава и сме видяли две и двеста - България я очакват страхотни дни при новия световен ред!
12
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално и правилно е БПЦ да отказва да се присъединява към сатанинските събори на католиците, които искат да обединят стадото по сеета в обща религия за по-лесно командване и асимилация.
11
3
 
67
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Абе голям смях! Папата дошъл в най бедната държава от ЕС И трябва да подадем ръка на бедните дето чукат на вратата ни Ами и ние чукаме на вратите на богатите держави Вратите се отварят ама не ни оставят само на помощи Работим и то повече от местните и получаваме, за еднаква работа по малко пари Не етази основната причина за папската визита
10
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли не правят за да ни накарат да приемем мигрантите, повикани от Меркел. Тая смотана кокошка
9
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС"Това е рекламата на България и на неговото 18-годишно управление.Иде реч за Буда Тиквоний.
8
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не сме по бедни от англичаните - на англичаните забавлението им в петък е да се напият с бира, а в събота да отидат да гледат мач от смешната висша лига и пак да се напият с бира (2-3 бири и са мат - пълни аматьори) след това всички централни улици са опoвpъщaни и пълни с въргалящи се cмoтaняци, от време на време минава някой полцейски бус да натовари като пpaceта нeадекватните английски ***
7
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен политика друго няма в неговото посещение, което е недопустимо.Този сам се издава с приказките си.
6
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католицизма води война с православието над 1000 години. исляма е създаден от ватикана също с тази цел. Нищо чудно няма, че папата напира да приемаме мигранти-ислямисти предимно мъже в добра физическа форма, обучени, участвали в не едно и две сражения. Нормалният български гражданин не е в екстаз, щото тази "визита" не вещае нищо хубаво.
5
2
 
65
 
! Отговори
Жо преди 5 години
НА ЦЪРКОВНА СЛУЖБА човек отива за да се откъсне от материалния свят и да се помоли на Бога, да чуе Божието слово и песнопенията в Негова възхвала.Как една жена от присъстващите обобщи причината за посещението си на площада-"Дойдох да ВИДЯ папата"Оказа се, че повечето от присъстващите бяха там, не заради Бога, а да "видят папата". Все едно, че са отишли на цирк да видят дресирана мечка и да я покажат на децата си.Това не е добре!
4
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата го каза в едно изречение. "Да бъдем слуги на бедните." Не се терзайте."Последните ще станат първи". "Блажени са вярващите. Тяхно е царството небесно." АМИН
3
2
 
48
 
! Отговори
Жейнов преди 5 години
Точно политика е дошъл да прави папата и то световна в подкрепа на икуменизЪма и глобализЪма мдаа.
2
6
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя и Русия е по-бедна от Англия ама едва ли някой руснак би си заменил гражданството за английско. Богата и Велика са различни понятия, Сингапур също са богати ама утре ако се размести световния ред не се знае дали ще ги има на картата, а България и Русия винаги ще ги има.
1
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе cмeшници английски, вие какви бяхте преди да източите половината свят?! Имахте богат период между 1700 и 1800 година когато карахте с корабите чepнокожи африканци да работят на тютюневите плантации във Вирджиния и това ви беше! Айде много поздрави от Генерал Вазов, бой и е6анe не се връщат нали знаете!

Спонсорирани публикации