От цигара в самолета до пълна забрана: Дебатът за цигарения дим

Съвсем неотдавна навсякъде беше разрешено да се пуши
2 юни 2019 12:30,
57

Въпросът за цигарения дим разпалва страстите в обществото, не само у нас, а навсякъде.

В много страни вече забраните за пушене на обществени места са напълно въведени.

Съвсем до скоро цигареният дим беше част от живота. Преди се пушеше на места, на които днес е немислимо - в самолетите, парламентарните зали, телевизионните студиа.

Цигарите бяха на мода. Днес вече почти навсякъде в Европа пушенето е забранено, а цигарените кутии са облепени с предупредителни снимки.

Още по темата

Пушенето е най-предотвратимият риск за човешкото здраве. Според СЗО 20% от смъртните случаи в Европа са заради тютюнопушене, предава DW

Въпреки доказаната вреда от цигарите дебатът около тях е всекидневен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-противно племе от пушачите. Не стига, че тровят себе си,ама държат да тровят и другите. И постоянно да ги убеждават, че не било така. В Париж са забранили да се пуши по някои паркове.Надявам се малко по-малко в цяла Европа да забранят пушенето на публични места. Най-мразя да застана на някоя спирка на рейс или да седна на пейка да си почина и до мен някой да се развони и да ми пречи да дишам.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писах мнение но го махнаха Кажете ми, за колко време уират пушачите и от коит цигфари се умира най-бързо, че имам една съквартирантка пушачка и се опитвам,д а я накарам да умре по-бъзро, че да задържа общежитието за себе си, защото е на хубава локация, а не ми се живее още 4 години с тоз ***!!!
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АмериканВ безсилие и безмозъчие талибаните непушачи не им остава нищо друго освен да обиждат. Очебийно ниско ниво и на конкретния им представител.Не! Няма да пуша на балкона, а в кухнята, в банята, в спалнята след сех, и по улиците и по парковете и по заведенията, където няма талибани.И жената пуши, и детето пуши и ще продължим да пушим защото ни харесва!Свободен съм,а ти не си, мислиш ме!
21
14
 
7
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До Анонимен 26:Пуши си бе, тиквар, ама на балкона вкъщи, никой няма да те спре там.То големите "мъжкари" все хленичите за нещо..
20
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес ще Ви отнемат пушенето.Утре ще ви вземат децата, защото пушите пред тях в къщи.После ще им обяснят, че са безполови и могат да си изберат пол и да подкрепят LGBTобщността. А толкова и загорели,и самотни,и HIV-позитивни има сред тях,горките!По-късно жена Ви ще се усъмни в сехсуалната Ви ориентация,И ще се окаже права!А всичко започна със забраната на едни цигари!
19
8
 
20
 
! Отговори
СС преди 4 години
До 23. Ми грижи си се за твоето здраве бе, някой да те е спрял. Не знам кой е кап ***, май ти и останалите невъзпитани непушачи, опитващи се да налагате на всяка цена своето и ръсещи обиди къ хора, които не познавате. Аз не съм те наричал с обидни епитети, нали така. Да, пуша, и ще пуша, ясно ли ти е! Ти няма да ми налагаш своето, нито никой от нахалниците, които се правят на светци. И съм сигурен че съм в пъти по-възпитан от теб, и по-образован. И това да ти е ясно. Камплексар
18
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някои места в Европа вече е забранено да седнеш сам в парка и да запалиш или дори на тротоара пред офиса, защото можело да мине някой непушач покрай тебе или да те види дете ...и веднага да се пристрасти към пушенето. По улиците обаче дизели бълват *** и няма проблем да го дишат и тези на тротоара и тези вътре в колите. Ей на това му се вика изкривена реалност и талибани, които се опитват да я налагат, като абсолютната истина.Същите налагат "истината", че 5-я пол бил норма.
17
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са толкова загрижени за здравето на хората защо не апелират към забрана на наркотиците и алкохола. Не съм загрижен за твоето здраве, кап ***, а за моето. Ш
16
26
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Няма да пушите и толкова, какво въобще ви се обяснява, из мет.... Каза ви се, че вредите на околните и точка.
15
16
 
25
 
! Отговори
СС преди 4 години
Непушачите са най-нахалните и двулични същества. Като са толкова загрижени за здравето на хората защо не апелират към забрана на наркотиците и алкохола. Пълни комплексари, които се чудат как да изпъкнат. Всички върли непушачи, които познавам са точно такива. Значи седнали сме на кафе 4ма, от тях 3ма пушим, един не, е то не беше мрънкане, не беше чудо. Ми *** си бе, като не ти харесва ставай и си отивай, баааси нахалството.
14
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забраната на цигарите на всички места,и там където не пречиш, вони на познат тоталитаризъм,от който мислехме,че сме се отървали през 1989г.Явно човешката природа е такава- някои индивиди изпитват екзистенциален оргазъм да дирижират живота на другите,дори да е по безсмислен начин.Важното е да покажеш ,че имаш власт над другия и той не есвободен да отганизираш живота си според собствените си разбирания, дори когато не вредина околните.Господаря настоява да те спаси от самия тебе.И децата ти от теб
13
15
 
10
 
! Отговори
пушач преди 4 години
Много ми кеф да воня на пепелник и да имам храчки почти всяка сутрин. Изключително ми е готино да си показвам жълтите зъби на всеки. Преливам от кеф, когато с мъка изкачвам 2 етажа пеша. Разтапям се когато имам ужасен сън и боледувам често.
12
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Тук става за дим нещо което го дишаме тези които не пушим. Когато ти пиеш, на мен не ми пречи, преч на теб.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно си е най-полезно е да седиш полугладен на тъмно и студено и да работиш по 16 часа на ден.В неделя щото е почивен само 8.Всичко е много еко и много био затва половин кило ябълки струва колкото 5 кила от "небио" През тва време баровците ще си правят колекция от частни самолети и ще си сменят ролс-ройсът всеки сезон.Така де и те също са екологични
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако трябва да забраняваме вредните неща, то трябва да забраним половината живот на хората. Алкохол, колбаси( нитрити,консерванти), сладки напитки, хидрогенирани и твърди мазнини са не по-малко вредни за здравето. Утре ще забранят и асансьорите за неинвалиди,..защото физ. усилия са по-полезни. Нощните барове и дискотеки пък колко са вредни- направо са закриване.Най-полезно остана да стоиш полугладен и много да работиш!
9
15
 
11
 
! Отговори
123321 преди 4 години
Цигареният дим трябва да се ограничи максимално на почти всички обществени места. Имаше статия, че в Япония ли беше, или в Южна Корея, дори навън си има обособени места за пушене и само там може да се пуши, а не като тук - порой, събрали се хора на спирката и някой дими. Сега е излязла нова мода - хора с електронни цигари не спират да димят в затворени помещения, включително офиси и университетски зали, защото, видиш ли, било безвредно, не било "истинска" цигара. Това да не са ти наргиле барове?
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се притесняват от такива неща и без тва след 200-300 години човечеството както го познаваме няма да го има.Ресурситебще са изчерпани,водата ще е отровена и ще има толкова толкова радиоактивни отпадъци че ще ги събират на пирамиди.В орбита ще има облак от космически *** -стари сателити,парчета от ракети и тн.Голяма част от обшивките на контейнерите с радиоактивни отпадъци които са ги мятали в морето в продължение на 40 години и американци и руснаци и китайци ще са се разпаднали.И...
7
4
 
17
 
! Отговори
Булгартъпак преди 4 години
Тези, които препечатват най-тъпите статии от DW, и поддръжниците им - джeндъpи, вегани и други неопределенополови, да си заврат мнението на някое тъмно, влажно и *** място .!.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязва се една тенденция от много време насам. А именно, забраняват се наркотичните средства, които пречат на това хората да са адекватни на работното място, въпреки че разрешените също са вредни, но в дългосрочен план. Пример: От алкохола умират годишно много повече хора, отколкото от хероин. Но хероина не е легален, а алкохола е. Марихуаната не е легална, а тютюна е.
5
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна забрана на пушенето на обществени места . който иска да се трови да го прави в къщи и да трови семейството си.

Спонсорирани публикации