От цигара в самолета до пълна забрана: Дебатът за цигарения дим

Съвсем неотдавна навсякъде беше разрешено да се пуши
2 юни 2019 12:30,
57

Въпросът за цигарения дим разпалва страстите в обществото, не само у нас, а навсякъде.

В много страни вече забраните за пушене на обществени места са напълно въведени.

Съвсем до скоро цигареният дим беше част от живота. Преди се пушеше на места, на които днес е немислимо - в самолетите, парламентарните зали, телевизионните студиа.

Цигарите бяха на мода. Днес вече почти навсякъде в Европа пушенето е забранено, а цигарените кутии са облепени с предупредителни снимки.

Още по темата

Пушенето е най-предотвратимият риск за човешкото здраве. Според СЗО 20% от смъртните случаи в Европа са заради тютюнопушене, предава DW

Въпреки доказаната вреда от цигарите дебатът около тях е всекидневен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
23
 
15
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Забраната от цигарен дим е много правилна и тя трябва да бъде разширена, за да се гаратира здравето на околните, особено на децата, подрастващите и болните.Непримиримост ми към пушачите е до такава степен е изострена, че чувствам вонята от цигарен дим, когато на екрана се появят пушачи, дори с евродепутатско- режисьорски качества. Но има лесно решение - сменям канала. Нека са живи и здрави пушачите, стига да не налагат егоизма си срещу другите, които искат да живят в здравословна среда.
3
16
 
25
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Да, неотдавна навсякъде се пушеше и тези, които сега се превъзнасят че не понасят цигарен дим ходеха с удоволствие по същите тези места. Сега като ги питам защо са ходели, отговарят че нямало как, е как да е нямало как, просто не ходиш в заведения и толкоз. Много ми са простовати ей такива хора, сега защото е модерно, не понасяли цигарен дим. И вече правят забележки и се правят че кашлят и прочее циркове в стил "забележете ме интересен съм".
2
2
 
16
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Слабаков ще се бори да промени нещата! Той този филм "Чистия въздух" ще го оправи!
1
7
 
5
 
! Отговори
Шилето преди 4 години
Пуша като комин, дрехите ми вонят на 20 вида яхнии, не съм се къпала от седмици, но ***-поклонниците пак вървят след мен, дори и като се изпърдя.Какво да направя, за да спрат да ми досаждат?

Спонсорирани публикации