Бандит с дебело крими досие убил Венцислав Маргинов в Англия

Джеймс Гелинг е съден над 40 пъти, приемал го като отличие
Обновена: 7 юни 2019 08:42 | 7 юни 2019 08:35, Камелия Цветанова
55
Бандит с дебело крими досие убил Венцислав Маргинов в Англия
Снимка: "24 часа"

Джеймс Гелинг, който бе задържаният за убийството на българина Венцислав Маргинов в Англия, е изпечен престъпник, показа проверка на "24 часа". 31-годишният британец многократно е пращан в затвора за редица престъпления.

Сред тях са кражби, обири, нападения и притежаване на опасно куче.

Още по темата
През 2011 г. се появява статистика, че Гелинг е осъждан 40 пъти за 73 престъпления. Тогава той е обвиняем за нападение на бившата си приятелка и е изпратен зад решетките за 12 седмици. Съдебното решение обаче възмущава не само обществеността в родния му град Саутпорт, но и група депутати, които настояват съдилищата да спрат да издават малки присъди на серийни престъпници като него. Местният депутат Джон Пю казва, че Гелинг се гордее с каталога си от присъди и на него не му пука за закона и за това какво другите мислят за него.

Първата си присъда Гелинг получава, когато е само на 13 г. Изпратен е за 18 месеца в поправителен дом за кражба, грабеж и нападение. Веднага след излизането си през 2002 г. той получава 3-годишна ограничителна заповед за поредица от нарушения в Саутпорт. С братята си Джордън, на 11 г., и Ашли, на 12 г., са наказани, че тероризират местните хора. Още тогава депутатът Пю предупреждава, че малолетните престъпници възприемат ограничителните заповеди като почетни грамоти.

И се оказва прав. Тримата братя продължават с престъпната си дейност. Започват да ги наричат “Братя Грим”. Участват в банди и влизат непрекъснато в сблъсъци, като при един в магазин Джордън е намушкан с нож.

За главатар на триото се сочи най-големият брат Джеймс Гелинг.

До навършване на пълнолетие той е изпращан още веднъж в поправителен дом, а след това е осъждан многократно за нападения и обири. Налага се съдия специално да нареди да бъде умъртвено опасното му куче, което не може да контролира. Отнета му е шофьорската книжка, защото е карал мотоциклет по претъпкан с хора тротоар, и то в момент, в който изтърпява условна присъда. По-късно разбива в главата си ваза и напада бившата си приятелка, която не му разрешава да види 17-месечната им дъщеря.

През 2014 г. прескача 3-метрово заграждение в съдебната зала, зад което стоят обвиняемите. Гелинг рита охранител в гърдите и успява да избяга.

Арестуван е едва след месец от полицията. По време на разпита казва, че въобще не му пука за офицера, който е наранил. “Дейли мейл” пише, че Джеймс Гелинг има едно от най-тежките криминални досиета във Великобритания.

Той често прибягва до използване на сила. Нападал е хазаин след спор за наем и съвсем случайни хора на улицата. Вероятно така се е случило и в нощта на първи юни, когато 51-годишният Венцислав Маргинов се прибира с двамата си синове Христо и Станимир от кръчма в Саутпорт, където са гледали финала на Шампионската лига. Полицията все още не съобщава подробности как се е случил инцидентът, тъй като събира доказателства и търси свидетели.

Предполага се, че Венцислав Маргинов е бил повален на земята и пребит, но не е ясно дали нападението над българите е свързано с друго по-рано в близост, при което е пострадал британец, както и дали е имало спречкване помежду им по време на гледането на мача.

Знае се само, че преминаващ полицейски патрул е видял сбиване. След като е спрял, повечето участници в него са се разбягали. На улицата е намерен да лежи Венцислав Маргинов. Тъй като е бил в тежко състояние, веднага е извикана линейка. Откаран е в болница заедно с 28-годишния си син Станимир, който също е наранен по лицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е убил българин няма да има тежка присъда. Английският съд ще ги счете за смекчаващо вината обстоятелство. Може и да го освободят както стана с Майкъл Шийлдс.
20
1
 
32
 
! Отговори
Леле како преди 4 години
Не те не харесват тъмни просто ако удариш тъмен след няколко минути и спецчасти няма да могат да те спасят от пакистано-индииската тълпа.
19
0
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До АнонименЩо в Монтана ?
18
5
 
47
 
! Отговори
К77кии преди 4 години
Не знам българите, които отиват в Англия, дали имат въобще пипе в главата.Колко IQ трябва да имаш, че са отидеш в Англия. Първо англичаните ненавиждат балканските народи, повече харесват тъмни. Второ имат хиляди хомофобски групи, които се събират вечер и пият бира с литри на човек (не уиски),като излезнат от пъбовете им е първа цел да се бият с други агитки или хора. Второ работодатели там са робовладелци. Трето английската глинеста почва е най трудната за обработка.Нямам място да ви кажа всичо
17
1
 
28
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ще прозвуча грубо, но не виждам смисъл от доживотна присъда при такива убийства. Само ще яде данъците на хората. По-добре смъртна присъда за такива. Каква полза от тях за обществото?Ми не съм съгласен."Бум" и край. Трябва да има строги закони които да разпоредят големи наказания за подобни типове. Ползата за обществото ще има тогава когато тези престъпници се врегнат в ползу рода. Ей там в урановите мини да му излезе кюркя.
16
0
 
61
 
! Отговори
Все едно преди 4 години
Нация от мързеливи наркомани и пияници. Арабите ще ги излекуват скоро. В този си вид ЮК е обречено
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя швед ми идва доста рижав
14
1
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Без смъртно наказание не става!Либералите ни убиват...
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... а ние се чудим защо при нас е така с битовата престъпност. Явно либирастията не работи никъде.
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 присъди! Е, превъзпитали са го и са извадили човешкото в него. Много им се чудя на някои експерти. Иначе редови полицаи са ме впечатлявали как съставят портрет на някой и го хващат веднага по тази линия. Тяхната оценка беше, че е "опериран"от уважение към чуждата собственост, здраве и достойнство. В съда го пуснха щото обещава да се поправи, а адвоката се тръшна, че ако го пратят в Бойчиновци ще стане престъпник!! И отново в училищния двор да бие и ограбва невръсни деца. А като порасне?
11
0
 
32
 
! Отговори
Aha преди 4 години
Такива хора бяха пращани от британската империя да завладяват света за нея по море и суша... престъпленията вече са забравени.
10
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е агент на тайните служби затуй не го съдят, искал е да вербува нашия човек за нещо. Туй, че има огромно досие нищо не означава само служи за прикритие Кой знaе дали тоя не e намазал бравата на Скрипал със Новичок.
9
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този гангстер да му сложат доживотна присъда за предумишлено убийство.Защо да му слагат?Ти беше там и видя какво се е случило ли, умнико?
8
24
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Май нашия се е помислил за безсмъртен с двамата си сина до него. Пък и нали постоянно им обясняват какви геове са англичанитя и са взели да верват.
7
0
 
24
 
! Отговори
ffffff преди 4 години
Ще прозвуча грубо, но не виждам смисъл от доживотна присъда при такива убийства. Само ще яде данъците на хората. По-добре смъртна присъда за такива. Каква полза от тях за обществото? Знам, че изказвам крайна мисъл, но това се чудя - каква полза от такива да ги храним цял живот?
6
1
 
40
 
! Отговори
години опит преди 4 години
До дедо ТашункоНашите престъпници са първолачета в сравнение с техните. Явно нямаш представа каква милионна армия от отpепки живее в Англия.
5
12
 
9
 
! Отговори
МВР преди 4 години
Понеже при нас такива случаи са изключение... никой не изнасилва стари баби, не убиват за пенсия и липсват пиянски свади.Нека първо да погледнем в нашия двор!
4
1
 
31
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Бог да прости Вемцеслав Маргинов. Бил е на неподходящото място в неподходящото време. А иначе всеки народ си има своята ***. И при нас ***.ло.ум.ни.ци - бол! Пийнат ли малко - вадят ножовете и металните боксове. На този гангстер да му сложат доживотна присъда за предумишлено убийство.
3
1
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Не само у нас има рацивидисти, които са на свобода. Но това не бива да ни успокоява, а трябва да се предотвратяват случаи на бандити с 20-30 престъпления да са на свобода.
2
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на 31 го бил зад решетките ивършвал още престъпления трябва да е станал престъпник още, докато е бил в пелени. Фейк нюз не верваме, бългаpина най-веротятно се е правил на мутра или нещо се опитвал да прави ало измами, отдалеч смърди на огромна конспирация.

Спонсорирани публикации