Мюсюлманските гета в Копенхаген: Дания се обръща срещу мигрантите

Нов закон цели да премахне гетата в Дания
10 юни 2019 21:06,
132
Мюсюлманските гета в Копенхаген: Дания се обръща срещу мигрантите

Всяка година Дания привлича милиони туристи, привлечени от духа на скандинавската страна, в която хората знаят как да се наслаждават на живота. Датчаните намират заплаха за своята национална идентичност от растящото мигрантско население.

Вместо дюнери и пица, Мортен Карсгаард продава в своя павилион традиционните датски закуски.

"Трябва да запазим онова, което определея националността ни. То е много важно. Мнозина вече не знаят какво е датската пьолзе наденичка или сандвичът с мьорерброт. Те вече не са толкова разпространени", обяснява Мортен пред DW.

Mортен Каарсгард и много като него смятат, че родината им е застрашена от квартали като Мьолнерпаркен в Копенхаген. Това е едно от местта, които политиците официално наричат "гета" -повече от половината от жителите на квартала са мигранти от изтока.

Властите официално искат да премахнат тези квартали, но жителите им са категорични, че това е дискриминация.

"Само това, че съм роден в страна извън западния свят, и че съм прекарал първите седем години от детството си в Пакистан, вече е негативен критерии. Това е ужасно дискриминиращо за човек, който е израснал тук", обяснява Мохамед Аслам, жител на Мьолнерпаркен.

Десните популисти открито настройват датчаните срещу жителите на т.нар гета. Под закрилата на полицията тези хора обикалят кварталите, населени с мюсюлмани и търсят провокация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДГД татаритеДа не забравяме че бабушка Меркел си е от най десното котилоТова не знам какъв трябва да си за да го кажеш при положение, че бабушка меркел е потомствена комунистка и е избягала навремето от Западна Германия в Източна зашото баща й е разкрит като шпионин.
86
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората си пазят чист генома-а ние се умешахме съсд ц игани и индиици и как няма да паднем от косово и от албания ще паднем даже
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ youtube:"Хочу домой" из Пакистана - 2 серия.Карачи
84
0
 
64
 
! Отговори
Прасе с каска преди 4 години
Най-големите расисти разправят как другите имало расистко поведение към тях.После се питат защо ги намразваме повече и не ги търпим.
83
0
 
75
 
! Отговори
РАВЕН АРШИН преди 4 години
Не съм ксенофоб или расист, но.. в живота трябва да има справедливост. 1. Признавам ,че немците са прави когата недоволстват от нашите цингаверни. Заото когата си в чужда държава, доброволно , ти трябва да приемеш и жилото и меда. Не може да се сърдят мюсюлманите ,че немците ядат свинско, че на плажа францизите са голи. 2. Когато ходя в Турция или където и да е в джамия, ние се съобразяваме с тях....а защо те не се съобразяват с нас,християните. 3. За съжаление това е от религията и тълкуването
82
0
 
59
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Сложи си тениска и бели къси *** и се разходи малко в Карачи , брой до пет и ще видиш какво ще ти се случи, дори и да говориш прекрасно пакистански,
81
5
 
23
 
! Отговори
ДГД татарите преди 4 години
До ДГД сърбитеДа не забравяме че бабушка Меркел си е от най десното котило...па сбра траша на вселената...
80
1
 
55
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
"Дания се обръща срещу мигрантите" Чакаме някой от Австрия да се обърне и тогава ще видите,политкоректни и либерални шматароци!
79
3
 
35
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Като видите логото на DW в която и да е публикация→тачат се гета,престъпност и "бежанци"...А СЕ МРАЗЯТ БЕЛИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ!
78
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пресата в България упорито твърди , че Дания е скандинавска страна. А после се сърдите , че хората по света не знаят къде е София..
77
1
 
6
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
... и полицията идва преди да я викнеш.И не можеш да продадеш на никой без съгласието на всички останали.А бе клуб.
76
0
 
38
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Аз имам приятел, който е живял преди много години в Бевърли Хилс и ми е разправял разни неща.всичко е почнало, когато големите черни момчета от баскетбола са видели малко по-големи пари.Купили са имоти там и са почнали да правят безкрайни купони. Хората са вдигнали 5-6 метрови огради, но туй не е помогнало.Тогава са направили проекта Санта Моника.Събират се 25 души приятели, съседи и купуват 100-200 декара място, като кооператив. Правят си 25 къщи и отвън слагат ограда, секюрити и ...
75
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен " Както няма християнски гета в Рияд и Пакистан "Християните европейци НЕ живеят в гета, а в прилични и красиви къщи и жилищни сгради. В гета живеят най - долните под.човеци и изм.ет - ***, турци, араби, африканци.
74
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес мюсюлмански гета а утре като станат повече от Германците ще има германски гета, и ще стане страшно.3.5 деца на ***, а германците изчезват с 1.5 ... Германия няма да е познаете само след 20г
73
0
 
6
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
То Irish roverДа поканиш семейство да си говорите до 22:30 в събота - 2 пъти годишно.Да поканиш родата ( 25-35 човека) до 21:30 един път на три-четири години.
72
0
 
39
 
! Отговори
Додо преди 4 години
половината от жителите на квартала са мигранти от изтока. ...============Не, не са от Изтока, а от Третия Свят!
71
1
 
37
 
! Отговори
Петър П. преди 4 години
От време на време ми излиза във фейсбук едно клипче от Дания - събрани са група хора от различни религии и правят ролева игра Хайде сега който обича еди какво си да застане от ляво, а кокто не - отдясно Виждате ли, че въпреки различията си имаме много общи нещаХе-хе с детски игрички няма да интегрирате кръвожадната банда ислямски главорези, съжалявам.
70
0
 
31
 
! Отговори
Д-р. Дабич преди 4 години
До АнонименПреди няколко месеца попитах една колежка сирийска християнка/асирийка, която е израснала в някакво гето в Стокхолм за ситуацията в Швеция - как се чувстват хората, животс как е. Отговорът беше бъдещето не изглежда светло, не престават да идват нови и нови имигранти-мюсюлмани
69
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторе, само дето след 20 години те пак ще са добре, а Сърбия ще трябва да преглътне и Косово, и Босна.
68
3
 
28
 
! Отговори
Д-р. Драган Дабич преди 4 години
Нека да не забравяме, че Западните държави бяха тези, които създадоха 2 мюсюлмански страни на Балканите (Босна и Херцеговина, и Косово) за да послужат като щит срещу потенциално руско влияние. Все още излизат десетки документални филми за "горките мюсюлмани" и "лошите сърби" И сега като започнаха проблемите с мюсюлманите в цяла Западна Европа ми е наистина много забавно да ги гледам отстрани как се оср***ха до ушите. Вие го направихте! :)

Спонсорирани публикации