Земен трус от 6,9 в Южна Калифорния, усетен в Лас Вегас и Мексико

До момента няма съобщения за щети и ранени
Обновена: 6 юли 2019 07:27 | 6 юли 2019 07:11, Анисия Иванова
29
Земен трус от 6,9 в Южна Калифорния, усетен в Лас Вегас и Мексико
Снимка: БТА

Земен трус с предварителен магнитуд от 6,9 разтърси Южна Калифорния, но до момента няма съобщения за щети и ранени, предаде Асошиейтед прес.

Американският геологически институт съобщи, че трусът е регистриран в 20.19 ч. местно време в петък и епицентърът му е бил на 11 мили (17 километра) североизточно от Риджкрест, на дълбочина 10 километра.
Същото селище беше разтърсено от земетресение от 6,4 в четвъртък.

Още по темата

Първоначално геологическата служба съобщи, че силата на труса е била 7,1.

Трусът е усетен в центъра на града като вълнообразно движение, което изглежда е траяло поне половин минута. Почувстван е чак в Лас Вегас и в Мексико.

Ако предварително регистрираният магнитуд е верен, това ще е най-силното земетресение в Южна Калифорния от 20 години.

Риджкрест има население от 28 000 души.

Това е второто силно земетресение, което разтърсва американския щат за денонощието. Вчера в окръг Кърн в южната част на Калифорния беше въведено извънредно положение заради земетресение с магнитуд 6,4.

След земетресението избухнаха пожари. В една от болниците в града беше извършена евакуация, 15 пациенти са били откарани в други здравни заведения.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Слабо е...
15
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 4 години
прослушвам данни от CNN предупредили с земетресения подават че нещо инсталирано в Калифорния дразни океана чак до Индонезия Япония и Курилитедруго нещо инсталирано до разлома облъчва с проникващо обемно тероризиращо разлоната зона препоръчват обаче най силни земетресения максимум до 8.9 по Рихер..
14
2
 
1
 
! Отговори
JJIvanov geologist преди 4 години
Земетресенията след този трус подават, че започва нещо ново./вижте карта на earthquakes emscИма опити з а срив на биосферата отгоре с полzване на човешки сателити холограмно дигитално контролирани и станции пак човешки..Констатирани са милиaрди пробиви в биосферата на ниво повърхност пътища паркингиот нарочно инсталирани тежко вредни съоръжения в автомобили велосипеди /скенери режещи биосферата вкл бели led xenon halogen laser i други
13
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...abe niakavi *** za Amerika ...niamate li ,che neshto mi e krivo ?!??
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте хубаво снимката - барака от картон и ламарина, ама струва над 2 млн долара. А месечния наем е над 5000 долара . Това ли беше американската мечта, за която скачахте по площадите?Аз предпочитам панелка, ама да си е моя.
11
0
 
11
 
! Отговори
Adam преди 4 години
Тия запалиха света и Господ ще ги накаже жестоко рано или кьсно
10
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руссофилите са в екстаз, но и малко тъжни. Мечтаеха си за непоправими поражения, но не би. Сега сигурно си мечтаят Йелоустоун да изригне.
9
6
 
8
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
Обичам Жендр Столица Номер 1 на Планетата - Сан Франциско, разбира се, след Тел Авив - истинската Жендр Столица на Планетата. Всички в Сан Франциско са Зелени и Вегани и харесват Макрон и Меркел, мой тип хора!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А стига сте се правили на сеизмолози.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ако реши да возригне и Йелостоун...
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7,1 последно потвърдиха магнитуда. Това си е ново, по-силно земетрениение, а не вторичен трус от предишния 6,4. И разломът е Сан Андреас, да.Лошо...
5
2
 
12
 
! Отговори
Mi6osp преди 4 години
Разломът е Сан Андреас.
4
3
 
7
 
! Отговори
Mi6osp преди 4 години
Наблизо е разломът Сан Фернандо.Ако се активизира, следва серия катастофални земетресения от Сан Франциско до Венецуела.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако снимката отговаря на истината, то аз съм изненадан неприятно.Къщата е тип "барака". Съдейки по разположението си мисля, че извън кадър има и други, такива къщи, подредени в "сардела". На 4 декара се виждат 2 проскубани дървета. По улицата някакъв дебелак, а в дълбочина се ивжа камион, приличащ на ЗИЛ-130. И това ако е Калифония, представи си на други места. Всичко е в стил Гето.А, земетресение може да стане навсякъде за съжаление.
2
5
 
12
 
! Отговори
Момчев преди 4 години
И тия си играят с природните закони, играйте си, тя природата ще си го върне, с вашите камъни по вашите глави.А с тези картонени къщи какво ща правят незная .
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И мен това какво ме интересува?