Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско море

Япония реагира светкавично, не са стигнали до територията й
25 юли 2019 07:00,
39
Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско море
Снимка: Reuters

Северна Корея е изстреляла два неидентифицирани снаряда в Японско море, съобщи днес Комитетът на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея, цитиран от Йонхап.

Още по темата

КНДР задържа руски кораб със 17 души екипаж на борда

"Нашата армия следи ситуацията, в случай че бъдат осъществени нови изстрелвания и поддържа готовност да отговори", каза в комюнике комитетът. По негови данни те са прелетели около 430 км., пише БТА.

Японското правителство потвърди изстрелването и каза, че става дума за балистични ракети с малък обсег, предаде агенция Киодо, цитирана от ДПА.

Агенцията се позова на думите на неназован японски правителствен източник, според когото ракетите са паднали в морето, преди да стигнат изключителната икономическа зона на Япония и не са представлявали заплаха.

Последното голямо оръжейно изпитание на Северна Корея бе през май.

Японският министър на отбраната Такеши Ивая изрази съжаление заради изстреляните от Северна Корея снаряди, предаде Франс прес.

"Последните изстрелвания на снаряди са повод за огромно съжаление", каза пред журналисти Ивая. "Ако става дума за балистични ракети, това е нарушение на резолюциите на ООН", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са най-големият производител на петрол в Света и в същото време 53 милиона американци гладуват.
27
2
 
1
 
! Отговори
смях преди 4 години
На всички *** ще кажа само едно : 5 - 10 милиона руснаци в САЩ.5 - 10 милиона руснаци в ЕС. 5000 - 10 000 американци в Русия и още толкова хора от западна европа в Русия. Говорете си.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си ненормален..
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Анонимен 25Русия е един век пред САЩ в космическите и авиационните технологии. F-35 5то поколение отговаря по технологии и параметри на руски изтребител 3++ поколение.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Единият е четвърто поколение, а другият е пето поколение. Радарите и електрониката на F-35 е по-добра. По отношение на въоръжението се водят спорове. Цената на СУ-35 е от 40 до 65 млн. Като експортната е около 75 млн. Например Алжир смяташе да купи 10 бр. за около 900 млн. Индонезиа също смяташе да купи 8 бр. за около 600 млн., но се отказа. Индия развя белият флаг и се оттегли. Изчаква се какъв ще е СУ-57, но той още не е в действие и новите двигатели ще са готови след 5 години.
23
1
 
0
 
! Отговори
Ninja преди 4 години
До АнонименСамо дето едното е 5 то поколение, дрогото 4.5 ама ти си мисли, че ги разбираш ;)
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоМного си назад и под амерска пропаганда... сега ще ти дам пример:1-ви спътник в орбита? СССР. 1-во живо същество в космоса? СССР. Първи човек в космоса? СССР. Първа жена в космоса? СССР. Първи полет с 2-*** астронавти в космоса? СССР. Първи полет с 3-*** астронавти в космоса? СССР. Първа космическа станция в космоса? СССР. Първи апарат(луноход) на луната? СССР.Кацане на луната - САЩ.Ама пропагандата ти дъни ушите само за последното, нали? Сега кажи че няма пропаганда ;)
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско мореЯпония реагира светкавично - нахлузиха памперсите за норматив
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов американски F-35 струва около 80 млн. долара Руски еквивалент от същото поколение /Су-35/ струва 35 млн. и според доста експерти руският определено е по-добър.
19
6
 
4
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
превъзходството на социализма над капитализма се дължи най-вече на централното планиране в икономиката
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новият изтребител МиГ-41 ще може да нанася удари и от космоса!
17
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 22A защо след 30 години евроатлантизъм, демокрация, ЕС, НАТО и американско патнтьорство Бъглария е първа по смъртност в света, най-бързо измираща нация, 75% от населението живее на прага на бедността или под него и пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна?
16
6
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Демек супер е било тука преди 89та ама после се отделяме от Русия и потъваме в бедност и безработица. А защо се разпадна СССР и защо фалира и просеха пари от МВФ да не умрат от глад? Комунизма що така умре, кой е виновен? Руснаците защо нищо свястно не произвеждат освен пушкала? Кой им е виновен че са толкова зле? Защо Западна Германия и Южна Корея са толкова развити?
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до АнонименРусия е наложила контрасанкции на България в отговор на санкциите на България която като членка на ЕС и НАТО наложи санкции на Русия, затова Русия не купува от България, за разлика от преди 1989та когато изнасяхме продукция за милиарди и имаше много работа, а сега няма работа и българите пращат жените си да проституират в Германия за да могат да изхранвата децата си и безработните си мъже.
14
3
 
3
 
! Отговори
твитер преди 4 години
Ким имал рожден ден и малко фоерверки за главно командващия
13
9
 
12
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Те и за нас говорят че през соца сме гладува ли, а ние ядяхме на корем най-качествената храна в света и спортистите ни бяха първенци, когато в западния свят имаше продоволствена криза и измислиха фаст фуда като заместител на храна.
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Тая мантра че нямали какво да ядат и че щели да умрат от глад, я слушам от поне 15 години, а пък то все не става и не става!Като имаме предвид, какво мощно селско стопанство се развиваше в България в ТКЗС - тата през комунизма, такива бръщолевиници че щели да умрат от глад изглеждат наистина нелепи като теб самия
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким побърка кравари , атлантици и всекаква ***
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рижав клоун твоят прЕател,нещо хич не те .Непослушен Ким,ще изстрелва той Снаряди!
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато си принуден да стреляш а нямаш с какво, теб ще те стрелят ! Но вас не ви е страх вие сте под крилото на мама квачка глобализЪма !!!!!Вие сте среляни вече, като гърмени зайци сте ха ха ха !!

Спонсорирани публикации