Бъг в системата "заключи" собственици на Tesla в колите им

Отстраняването на проблема отнело повече от 12 часа
5 сеп 2019 07:34, Елка Василева
32
Бъг в системата "заключи" собственици на Tesla в колите им
Снимка: архив, Reuters

Няколко собственици на електромобили Tesla разказаха в Twitter аналогични история - заради отказ на мобилното приложение вратите на техните коли са останали блокирани и те не са могли да ги отворят.

Първите съобщения за бъг в системата са фиксирани в САЩ в 4,30 часа вчера сутринта. Един от собствениците написа в Twitter, че службата за техническа поддръжка на Tesla в продължение на 30 минути не е отговаряла на обажданията му, като през това време той е седял затворен в автомобила.

Друг собственик на Tesla твърди, че системата го е изхвърлила от приложението, а после е отказала да го пусне обратно. "Обичам колата си, но заради бъг в приложението не мога да я отключа. Помагайте!", написа в Twitter мъж, който също е пострадал от срива в системата.

Освен с помощта на приложение за смартфон вратите на моделите на Tesla могат да се отворят по два други начини - с помощта на ключ-карта или на стандартно дистанционно.

Много от собствениците на електромобила обаче предпочитат да носят в себе си само смартфон и в подобни случаи нямат избор, освен да чакат системата да проработи отново.

Отстраняването на проблема е отнело над 12 часа на специалистите от Tesla. За този период от компанията на Илон Мъск не коментираха ситуацията.

Новини за автомобили четете на AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: бъгTesla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Уйо преди 4 години
Братоооо , тука вече става дума за ***....
20
1
 
0
 
! Отговори
iuiu преди 4 години
Добре, можело и с ключ или дистанционно, но защо тогава дават опция да е само с телефон? Що не са я направили поне малко дуракоустойчива? Все пак колата може да бъде купена от кой ли не. Има достатъчно хора по тая земя, които ще тръгнат с само с телефона в джоба. Телефонът може да се загуби, счупи, батерията да падне, приложението да кръшне и какво ли още не. Нямам нищо против новите технологии, но повечето от тях са добре забравени стари, които хората са отхвърлили по една или друга причина.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не си е направил труда да дочете статията, но се коментира яко.Човека, просто не си е взел "стандартните ключове".
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като искаш да си на гребена на технологичната вълна, ще изтърпиш и някое и друго неудобство. Да си ги карат със здраве Теслите!
17
1
 
5
 
! Отговори
me преди 4 години
До АнонименГАС ли дават? Викат си - я да му пуснем малко гасчица на този и да го убим в ей тая стена... :D
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С елецтрическите коли ЦРУ ще улесни работата напълно. Ако искат да те убият просто ти насочват колата през интернет към някоя стена и дават гас.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе стига с тия простотии и тази електроника бе. Карайте си класически автомобили, където човека е фактор и управлява машината.
14
5
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Ако му падне батерията на смартфона, кво прайм? Или ако колата се приводни и всичко се намокри? Седим и се давим! Не е лоша колата, нито идеята на Мъск. Просто трябва да се доизпипа. Не може програмисти да ти проектират автомобил. Изисква се друг начин на мислене.
13
4
 
1
 
! Отговори
WTF? преди 4 години
До Анонимен. Няма смисъл да обсъждаме пич. Ти не си тук да водиш разговор. Приятен ти ден.
12
2
 
10
 
! Отговори
бай уй преди 4 години
До Conservator"Въобще защо съчетават електрическата кола с електронно управление."За да ти вземат една торба с пари.
11
4
 
2
 
! Отговори
WTF? преди 4 години
До Анонимен. Няма как да се случи. Отваряш си колата отвътре както всички други коли ако електрониката откаже. С карта или телефон отключваш колата когато си отвън. Проблема е, че много полуграмотни хора си купиха такива коли и не разбират как да ги използуват
10
2
 
5
 
! Отговори
бай уй преди 4 години
До WTF?Технологиите изобщо не са нови. Електронни компоненти най-долно качество и софтуер писан от абсолютни некадърници. Това важи и за новите коли от великите немски марки. Скъпоструващ ***. *** в лъскава опаковка.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се случва и при аналоговите коли. Нали помните Путин как скърши дръжката на ладата. Като счупи и четирите дръжки какво ще прави?
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъгът е в "системата" на собственика, когато е решил и той да е "фешън" и е наброил една камара пари за подобна глупост. Но днес е модерно така. Електрокар управляван от "приложение". Много е важно да има приложение към него, защото инак как ще оправдаеш закупуването на друга, модерна изгъзица като последен модел ай-фон или самсунг? Тротинетката и тя има приложение и за това е модерна. Просто едните "модерни" имат повечко пари, а другите ПЕДАЛетки.
7
9
 
7
 
! Отговори
WTF? преди 4 години
Май част от коментиращите до момента нямат и елементарна представа за този автомобил. Но така е.... хора лежали цял живот под москвичи и запорожки определено мразят новите технологии
6
22
 
6
 
! Отговори
българи преди 4 години
сигурно програмата на тесла е писана от български програмисти.българските програмисти са алчнии и некадърни и си мислят ,че като взимат много пари могат да крадат жените на другите.
5
9
 
8
 
! Отговори
TheCrow преди 4 години
Теслата не е за ***! Това, че са разчитали само на телефона при условие, че имат още два варианта си остава за сметка на ***! Какво има да коментират от Тесла...
4
5
 
20
 
! Отговори
Conservator преди 4 години
Като знам колко са хубави операционните системи на настолните компютри за мен е лудост да си вкарам такава в колата. Непрекъснато ъпдейт, нови мощности, нови приложения несъвместими със стария хардуер. Въобще защо съчетават електрическата кола с електронно управление.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да ги опростяват, те ги правят ненужно сложни. Уникална глупост е да си зависим от банда програмисти само за да си отключиш колата или пък да ходиш като надзирател с връзка всевъзможни "умни" ключове, които да изпробваш докато проработи някой от тях.
2
6
 
13
 
! Отговори
x преди 4 години
важното е да се фукаш че караш Тесла, па макар и заключен в нея

Спонсорирани публикации