Убийците от Негован остават в ареста, прехвърлят си вината за престъплението

Съжалявали за случилото се
Обновена: 5 сеп 2019 13:25 | 5 сеп 2019 13:01,
25
Убийците от Негован остават в ареста, прехвърлят си вината за престъплението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Убийците от Негован остават в ареста. Това реши Апелативният съд на София. Пламен Шляпашки и Георги Нанчев казаха и пред втората инстанция, че съжаляват за жестокото престъпление, съобщава "24 часа".

Те са дали подробни обяснения как са убили, разчленили и изхвърлили труповете на Йордан и Марияна Атанасови.

Според определението на съда, двамата няма как да бъдат пуснати под домашен арест, защото могат да се укрият.

Още по темата
Единствената разлика в обясненията им е за това кой е инициаторът на идеята за убийството. Шляпашки казал, че е Нанчев, а Нанчев твърди, че е Шляпашки.

Пламен Шляпашки и Георги Нанчев бяха заловени след като криминалисти ги засекли по клетките на мобилните оператори в района на язовира в Негован, където бяха открити разчленените трупове на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Те са били с най-рисков профил сред всички, които са били проверени.

Когато МВР получава сигнал, че Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са изчезнали, става ясно, че един от мъжете - Георги Нанчев, често е говорил по телефона с бившия треньор по борба.

Този факт, както и маршрутът на движение на двамата арестувани до Негован, установен по клетките на мобилните оператори, заковава убийците и те са задържани.

Преди няколко дни стана ясно, че двамата са планирали престъплението месеци наред. Шляпашки и Нанчев са били наемани от бившия борец да ремонтират няколко от апартаментите му в София. С Георги Нанчев се познавали от поне 15 г., когато Йордан се завърнал в родината от Нигерия, където е водил националния отбор по борба.

На 14 юли тяхната среща се превръща в местопрестъпление, след като Шляпашки застрелва от упро Йордан и Марияна.

След което майсторите започват да заличават следите си, разчленили труповете, а после изчистили дома с белина.

Шляпашки и Нанчев не давали вид, че са извършили зверското престъпление. Спокойно си ходили на работа, живеели нормално, обичали да хапват заедно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПСИХОПАТИ
21
0
 
8
 
! Отговори
123456 преди 4 години
това е достатачно да върнат смъртното наказание в Бг за да може на пичове като тези да не им минават излишни мисли....Иначе много тъпо тия двамата не вярвам това да им е динственото убиство....
20
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
На Шляпашки да му шляпнат 200 години затвор и да си ги поделят с Ненчев , пък в затвора ще имат много време да се разберат кой е инициатора. Бих им дал и по още 3 г. само за физиономия.
19
3
 
11
 
! Отговори
глупав и завистлив преди 4 години
До Вескодушо завистлива, знаеш ли колко взема един треньор по спорт на час? 50 лева за най-долните нива. Треньор от ранга на Атанасов не вярвам да е падал под 100 долара на час. Ха сега сметни. 16 000 зелени месечно при благите африкански цени, или българските преди 15 години. Тоя си е живял като цар и пак е спестявал по десетина хилки в зелено на месец. При условие, че двустаен в София до преди 15 г беше трийсетина хиляди долара- могъл е да си купува по два-три на година
18
0
 
12
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Съжаляват, че са ги хванали, а дори не са намерили парите. Алчност и тъпотия - неочаквано лоша комбинация.
17
9
 
4
 
! Отговори
бсп преди 4 години
Няма страшно следователи като нинова и манолова ще ги отърват за да се издигнат във власта.
16
27
 
9
 
! Отговори
Веско преди 4 години
А някой да се е замислял защо този човек е имал 6 ,7 апарт.в софия?От работата му като тренер ли?едва ли.а ако ц.цв.го гръмнат,пак ли ще ви е жал за него?.Така че,живота има две страни на монетата.зависи кой как го разбира.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешна статия ,и смешно решение на съда...Тези трябва да са в затвора до края на дните си...Никаква пощада.,,
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е уточнена вината на всеки и трябва да бъдат пуснати, за да не стане съдебна грешка. Така реши съдът за "Операция респект".
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявали. Защо всички започват да съжаляват, след като ги хванат? Как па един не съжали, преди да го хванат и не се предаде сам.
12
15
 
18
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Човек се познава по отношението му към животните. Тези двамата са пощадили кучето на убитите. Следователно те са добри хора. Пуснете ги.
11
0
 
37
 
! Отговори
пери преди 4 години
В затвора до живот. И без обяснения.
10
0
 
13
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
изглежда че и други неща им тежат на съвестта, май ще ги разследват и за други убийства и схеми
9
0
 
36
 
! Отговори
. преди 4 години
Кой бил инициатор, кой финалист, какво значениеима, нали двамата са ги убили,нарязали и т.н. и двамата са за стол или отрова във вените, крайно време е !
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава да видим с каква присъда ще излезне кривораздавателната ни система. Вероятно ще се признаят за виновни и ще отнесат по-малкото нааказание както винаги. Вече видяхме няколки изверга да действат по този начин. Вероятно ще им дадат 30 години, а ще излежат 15, ако са послушни и работят по-малко и накрая след има няма 10-12 години ще излезнат да накълцат някой друг.
7
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ В ЗАВЕДЕНИЕ ЗА ПСИХИЧНОБОЛНИ.НОРМАНИ ХОРА НЕ МОГАТ ДА НАПРАЯТ ТОВА.НЯМА ОПРАВДАНИЕ ЗА ТАЗИ ПОСТЪПКА.НО, КАКТО ИЗГЛЕЖДА , СКОРОМОЖЕМ ДА СИ КАЖЕМ ЗДРАСТИ НА УЛИЦАТА С ТЯХ.ТАКОВА ПРАВОСЪДИЕ ИМАМЕ.МАЙ И ДВЕТЕ ГРУПИ ИМАТ ЕДНАКВА ПСИХИКА.
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудовищата явно изглеждат съвсем нормално, не са с люспи, рога и огромни зъби!Ужасното е, че ходят сред нас!
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам, ако си сменят дрехите с охраняващите ги полицаи- не можеш да различиш кой кой е..
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за нервна система трябва да имаш, за да накълцаш някой с брадва, да го подредиш в бидон като кисело зеле и да идеш да си пиеш ракията.Много масови убийци психопати са го правили, но излиза, че и на пръв поглед нормални хора са способни....при това не сме във война, където човек свиква с какви ли не гледки.
3
1
 
44
 
! Отговори
ННС преди 4 години
Съжаляват ли...просто съжаляват,че ги хванаха! *** и убийци с такава ценностна система не изпитват такива човешки чувства!