Двамата убийци от Негован засечени по телефоните и заради бидоните

Докато са били следени, те не давали вид, че са извършили зверското престъпление
Обновена: 30 авг 2019 09:11 | 30 авг 2019 07:00, Елка Василева
101
Двамата убийци от Негован засечени по телефоните и заради бидоните

Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са били засечени по клетките на мобилните оператори в района на язовира в Негован, където бяха открити разчленените трупове на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Освен тях там са били и стотици други хора в определен период, за който се е предполагало, че жертвите са убити. От всички, които са проверени, Пламен и Георги са с най-рисков профил - и двамата са криминално проявени, а първият е и осъждан за притежание на незаконно оръжие.

Така разследващите започват да следят всяка крачка на двамата строителни работници 7 дни, преди да стане ясно кои са жертвите, пише "24 часа".

Шляпашки и Нанчев са подслушвани и следени, анализирани са контактите им. Освен това експертиза на бидоните край язовира отвежда разследващите до магазина, от който са купени. Пламен и Георги са снимани от охранителните камери на обекта.

Още по темата

Когато МВР получава сигнал, че Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са изчезнали, става ясно, че един от мъжете - Георги Нанчев, често е говорил по телефона с бившия треньор по борба.

Този факт, както и маршрутът на движение на двамата арестувани до Негован, установен по клетките на мобилните оператори, заковава убийците и те са задържани.

Тогава става ясно, че са се познавали отдавна и са правили ремонти в жилищата на жертвите си.

Георги и Пламен са признали всичко, след като в началото се опитвали да прехвърлят вината за убийствата един на друг, разпитвани в отделни стаи.

В четвъртък Софийската градска прокуратура повдигна обвинения срещу двамата строителни работници за убийствата на Йордан и Марияна Атанасови.

Мотивът им е бил да вземат пари, бижута и други ценности от семейството.

Според признанията на майсторите двамата са планирали престъплението месеци наред. Шляпашки и Нанчев са били наемани от бившия борец да ремонтират няколко от апартаментите му в София. С Георги Нанчев се познавали от поне 15 г., когато Йордан се завърнал в родината от Нигерия, където е водил националния отбор по борба.

В разговор Йордан споделя с майсторите, че е продал един от апартаментите си в столичния кв. “Гоце Делчев”.

Търсил банка, в която да вложи парите на депозит, но лихвите били нищожни и затова ги държал вкъщи. Освен това се разплащал с тях винаги кеш. Това направило силно впечатление на Шляпашки и Нанчев, които вече били доверените майстори на семейство Атанасови. Бачкаторите решили да ограбят работодателите си.

На 14 юли имали среща в апартамента им в столичния кв. “Иван Вазов”. Вместо да говорят за ремонти, двамата извадили пистолети и поискали парите. Пламен Шляпашки е застрелял и двамата в главите с по един изстрел.

Никой от съседите не е чул, защото пистолетът е със заглушител. Убити са от упор. След това започнали да тършуват из жилището, прескачайки труповете им. Намерили дребна сума - около 2 хил. лв., златни бижута и други семейни ценности, които са открити в сряда в дома на Георги Нанчев.

След като убиват Йордан и Марияна, майсторите започват да заличават следите си. Борецът е едър човек и не можели да го изнесат, без това да направи впечатление. Затова вкарали труповете в банята и започнали да ги режат на парчета, като ползвали триони и ножове. Разчленените части сложили в няколко найлонови торби за строителни отпадъци. После се върнали в апартамента с почистващи препарати и започнали да мият остатъците от кръв, както и да подреждат. Заключили и излезли от апартамента.

Пренесли торбите в черния джип “Тойота” на Георги Нанчев, в който предварително е имало бидони. Натъпкали останките в тях и потеглили към водоема в Негован, като са минали през цяла София. На брега на язовира изхвърлили бидоните.

През цялото време, докато са били следени от криминалистите, Шляпашки и Нанчев не давали вид, че са извършили зверското престъпление. Спокойно си ходили на работа, живеели нормално, обичали да хапват заедно.

Сигналът за липсващите съпрузи Йордан и Марияна е получен от близка на дъщеря им, която вече е пътувала от Нигерия за България. Тогава станала ясна и връзката на следените бандити с жертвите.

Арестувани са в сряда сутринта в къща в село Джурово до Правец, където са наети да сменят дограмата. Разследващите неслучайно избират това място, защото няма опасност при задържането да пострадат случайни граждани, ако Георги и Пламен окажат съпротива.

После двамата правят пълни самопризнания. В сряда вечерта Пламен Шляпашки води разследващите и до работното си място в Техническия университет, където е нает по поддръжката. Там е незаконният пистолет със заглушителя, с който е застрелял жертвите си.

Пламен, който е сочен за стрелеца, е леворък, научи “24 часа”. Това обяснява защо и двамата убити са простреляни леко вляво в главата - мъжът над лявата вежда, а жената в тила, но пак от тази страна. Куршумите са 7,65 мм.

Разследването продължава. От жилището на Йордан и Марияна Атанасови са иззети достатъчно биологични следи от тях. Само за два дни разследващите намират огромен брой други доказателства за вината на Пламен и Георги освен собствените им самопризнания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на полицията! Но има едно голямо НО, а то е продажната ни съдебна система, по-точно съдиите, които делят откраднатото с престъпниците и по този начин стават техни съучастници, а има и съдии като шефа им Лозан Панов, които са директно за затвора! БГ ще се оправи само ако съдиите започнат да закрилят пострадалите, а не престъпниците, но кога ще стане това не знам!
90
0
 
8
 
! Отговори
shady преди 4 години
Тия двамата т. нар. майстори заслужават единствено бърза смърт. Всичко друго е загуба на време и средства.
89
16
 
5
 
! Отговори
До 92 коментар преди 4 години
Страхотна работа викаш на полицаите! Ти явно си *** ! Това убийство го разкриха мобилните оператори ,щото тея двамата тьпаци винаги като са ходели на мястото където са изхвърлили труповете са носели мобилните си телефони и с една най-рутинна разпечатка от Виваком примерно и са излезли тея хубавци,че са ходили 100 пьти там.След това с едно елементарно пресяване и е излязло че са контингент тея двамата тьпаци.Ей така ги хванаха а не с работа и професионализъм.
88
0
 
6
 
! Отговори
Краси преди 4 години
До FilДобре,че дъщерята е подала сигнал за изчезналите и родители.
87
2
 
27
 
! Отговори
Fil преди 4 години
В случая искрено мига да похваля полицията и разследващите органи!
86
6
 
10
 
! Отговори
vuh преди 4 години
nikvi maistori poveche vkushti ;dd
85
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията си е свършила работата. Двамата са ***, алчни и безчовечни парчета и затова без особени усилия са ги разкрили.Съдиите да им дават доживотни присъди. Всичко друго ще е подигравка с жертвите!
84
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Е, няма такова племе...като кажат как са стигнали до убийците и как са разплели случая- ''аааа, що казват да дават акъл на други, не се казва всичко'', като не се каже в подробности за разкриването на престъпление- ''аааа, крият нещо, не знаят...некадърници''...угодия НЯМА! Иначе браво на полицията и жалко, че тези същества няма да си получат заслуженото.
83
3
 
37
 
! Отговори
42952 преди 4 години
Ще бъда невероятно ако това са единствените им жертви.Такава жестокост и хладнокръвие говори за отработен изграден навик да убиват хора.Това са чисти серийни убийци.Кой знае още колко от ремонтираните апартаменти собственици им са изчезнали убити.Намери са двете жертви но провериха ли последните 300 ремонта колко от собствениците и семействата им са живи.Плащаме на глупава полиция огромни заплатиза да води публични разследвания .
82
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 4 години
сега ще ги осъдят на 5 години условно по бързата процедура
81
1
 
27
 
! Отговори
: преди 4 години
Смъртна присъда за тези и доживотен затвор, за този който им е продал оръжието, имаме нужда от такива закони, за да се оттървем от престъпниците и повтатящите се престъпления !
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много ясно .че по бидоните и клетката на телефоните ще ги намерят
79
3
 
14
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
Не ругай, ако обичаш, хората и държавата, дето били мразели успелите хора. Във свяка държава и във всеки народ се раждат психопати, които убиват и за по-малко. Старецът може и да е бил успешен човек, но обичал да се хвали, че има пари и имоти - това по сведение на съседите му и на разследващите. И така привлякъл вниманието на психопатите.
78
11
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Тази информация кандидатът Гешев ли я снесе,съмнителна е откъдето и да я погледнеш.
77
0
 
25
 
! Отговори
Св преди 4 години
Доста добре са се справили разследващите. Сега е и по - лесно с новите технологии. Реално никой не може да се скрие (поне непрофесионалист като тях). Само не разбрах връзката с това, че е леворък и е стрелял в лявата част на главите. Няма ли логика ако той стреля отляво - за отсрещната страна да е отдясно. Не че разбирам... но явно си имат някаква професионална логика те.
76
6
 
14
 
! Отговори
Пиянде преди 4 години
До всички незаконно варящи ракия: не ползвайте бидони, ще ви хванат.
75
10
 
21
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Тия са типични представители на демокрацията. Крадливи, жестоки, без морал, ***, обичащи освен жена си и колегата...
74
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно казано колкото повече факти ни съобщават, толкова повече разследването намирисва. Първо били стигнали до килърите, имало отпечатък върху гилза (не пишат къде е намерена), после някой им бил изпял извършителите. После бидоните - тук ми е интересно с какво един бидон за зеле е уникален и проследим. Сега по телефоните. После дъщерята се обадила. Хайде скалъпете го това разследване и спрете всеки ден да изнасяте противоречащи си и нелепи неща.
73
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За убийство, изнасилване, блудство , тероризъм Не трябва да се прилага съкратената производство по НК ии НПК.Крайно време е НС са направи поредните поправки.Да тези престъпления да няма право да се редуцира наложеното наказание при наличие на изработени в затвора трудови дни. Има много неща, по които депутатите да се замислят и да поработят.Освен това като преписват закони е добре да съобразят,че става въпрос за България,н която живее опростачено и скопско племе-в голямата му част.
72
0
 
5
 
! Отговори
А преди 4 години
До ndlev.org: при самопризнания доживотния се заменя с затвор до 30 г.