Пласидо Доминго ще продължи да пее. Ето къде...

Скандалите не повлияха върху имиджа му
27 сеп 2019 05:30, Нели Христова
4
Пласидо Доминго ще продължи да пее. Ето къде...
Снимки: Reuters

Пласидо Доминго повече няма да пее в Метрополитън опера, както и в Сан Франциско и Далас, но това не означава, че няма кой да го приеме. Сега той се фокусира върху излъненията си в Калифорния, както и върху концертите си в Европа, където обвиненията в сексуален тормоз не повлияха на славата му. 

Още по темата
Решението на Метрополитън опера да се раздели с легендарния тенор, обвинен от редица жени в непристойно поведение и сексуален тормоз, беше оповестено в навечерието на постановката на "Макбет", с която започва сезонът.

По-рано Филаделфийският оркестър, операта в Сан Франциско и операта в Далас отмениха участия на Доминго на фона на отправените срещу него обвинения.

От Лосанджелиската опера, на която легендарният тенор е директор, не са отговорили на молбата да коментират решението на колегите си от Метрополитън опера, нито съобщават докъде е стигнало започналото преди около месец собствено разследване на обвиненията срещу него.

Планираните за догодина изяви в САЩ на Пласидо Доминго са основно в Лосанджелиската опера през февруари и март. Тенорът има и планирано участие през февруари в Центъра за изкуства "Муско" в Ориндж, Калифорния.

Нито една от предстоящите европейски изяви на Пласидо Доминго не е отменена. Тенорът има планирани участия в оперни постановки и концерти в Швейцария, Русия, Австрия, Германия, Испания, Италия и Полша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Браво , имало и нормални хора на този свят!!
2
0
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
Удри, бай Пласидо!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз,че няма да пее в Метрополитън.Може свободно да пее в Метрополитен София.Фандъкова го очаква с трепет.

Спонсорирани публикации