39-те тела в регистрирания у нас камион – на китайци

Разследват за организирани престъпни групи заради случая
24 окт 2019 13:10, Екип на Dnes.bg
55
39-те тела в регистрирания у нас камион – на китайци
Снимка: Reuters

39-те загинали в хладилен камион в Есекс са били китайци, съобщи BBC, като се позова на свои източници.

Полицията все още разпитва шофьора на камиона Мо Робинсън.

Британската полиция обискира тази нощ два обекта в Северна Ирландия във връзка с открития хладилен камион с 39 човешки тела, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Претърсени са жилища, уточнява Би Би Си.

Националната агенция за борба с престъпността съобщи, че работи по идентифицирането на организирани престъпни групи, които може да са свързани с трагедията.

Още по темата

Ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е пристигнал от Северна Ирландия и е напуснал града заедно с ремаркето около 1:05 ч. сутринта в сряда.

Екип на спешната помощ откри телата в индустриалния парк Уотърглейд в Грейс, на трийсетина километра от Лондон.

25-годишният шофьор, родом от Северна Ирландия, беше арестуван още същия ден. Според британски медии това е Мо Робинсън, от северноирландския град Портадаун. Двата обиска бяха извършени в същото графство, пише БТА.

Белгийската федерална прокуратура потвърди пред АФП, че контейнерът на камиона е преминал през Зеебрюге във вторник, 22 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Алф преди 2 години
Защо са 39?
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Daily mail беше публикувал снимка от Варна, с коментар че е много съмнителна територия. Място на трафик на гориво и цигари. Всичко това в потвърждение, колко не ни чиста работата и че е съвсем нормално да сме замесени. Сега питам ще има ли снимка на Брюксел, като лош пример за човешки трафик?
50
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Пенсионер - "4те милиарда на Бойко" е факт, има неотразимо доказателство: Видял ли е някой на Бойко парите? Никой. На Сорос, Рокфелер и Трамп също никой. Следователно, става дума за милиарди, милиони обикновено не се засекретяват - че това пари ли са. Второ, - всички пари, валута и левове и всичкото злато минават през неговите ръце, и той ги стопанисва както си знае, и - никой не се сеща. Това последното, е баш топ доказателството.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Може да са уйгури от ИД,КОИТО ПРЕКАРВАТ ОТ СИРИЯ. ТРЪМП ЗАЯВИ ПРЕДИ ДНИ,ЧЕ ЕВРОДЪРЖАВИ СА СЕ НАВИЛИ ДА ГИ ПРИБЕРАТ,НО НЕ КАЗА КОИ ДЪРЖАВИ.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още вчера на обяд по Россия 1 тяхната кореспондентка вече знаеше,че външно са приличали на китайци.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уйгури?
46
2
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Sichtpunkt 37 Този с донорите е същия, дето пише за донорите на органи мотористи.Сбъркан човек. Не му обръщай внимание.Съмнявам са че този е същия дето пише за 4-те милиарда на Бойко.
45
2
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Китайците се разпознават веднага.
44
6
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Синедрионът е въодушевен от Нова идея - да подмени на българите картите с китайски паспорти. Така България ще може да се разчисти и се настани Световното еврейство. Един проблем: кой ще финансира огромното количество хладилни камиони? Сорос се двоуми, макар че му се иска. Бойко успокоил - България поема разноските.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В грешка си, аз нямам господари.Отвори си зъpкeлитe и чети какво съм писал за българските граждани. като тебе, които не оставиха неограбено село.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българските граждани трябва да бъдат затваряни в резервати...------------Твоите нови господари (по примера който даваш за индианците в САЩ) превърнаха Бг в "резерват", принудуха нас - местните *** - да емигрираме.Днес, Бг е номер едно в света като най-бързо изчезващата държава и етнос.Възможно, имено това и да е целта на твоите западни господари на които се кланяш.Е, признавам - успяха..., а до 20-25 години ще могат спокойно да използват територията ни за своите цели!
41
1
 
0
 
! Отговори
nnn преди 4 години
До aliexpressВелик си:)
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайци!?Значи не са се качили от Бг., а от някоя от държавите на Западна Европа!Да търсят следите на китайската триада (мафия по нашему).
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята на ЕС за свободно движение на хора, (повтарям ХОРА) стоки и идеи беше много добра, но подцени българските граждани, в резултат на което се появиха нови гета в държавите им.Опитът на САЩ с индиaнцитe е показателен за справянето с подобни проблеми. българските граждани трябва да бъдат затваряни в резервати, за да не могат да пapaзитиpaт, докато се самоизядат до един.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като отначално показаха всевъзможни маршрути от България, Франция, Ирландия , и какви ли не врътки, накрая се оказа, че хладилният трейлер е дошъл с ферибот от Белгия, а влекачът не е напускал острова. Това означава, че някой друг влекач го е качил на ферибота, а после ирландският шофьор го е свалил (или взел от паркинг там , ако е бил свален с пристанищен влекач).Защо обаче е паркирал после заедно с влекача, когато е можел да откачи трейлера ? И кой се е обадил след това за линейка?
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Альоууу маймуняците, слезте от клона и се култивирайте. Не е достатъчно само да ва тресне някоя светкавица по кyxите манерки!
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турските платени драскачи смениха плочата, видяха, че българският номер на влекача не хваща дикиш...Но и с новите глупости пак издишат.
35
11
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Вий да не чуйте нещо и веднага за органи - смешТници!За да се използва даден донор, то трябва да изпълнява определени условия, като да не е боледувал от заразни болести, да няма генетично заболяване, органите да не са увредени и др. Чул *** че в Китай разфасоват бездомници и дай всичко на донор!
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хладилен камион...китайци... В Китай ползлват затворните за "донори" на органи. Като нищо да са пращали стока на дебелите европейци.
33
8
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Китайци?! Щом са китайци 100% е група за органи!!!