39-те тела в регистрирания у нас камион – на китайци

Разследват за организирани престъпни групи заради случая
24 окт 2019 13:10, Екип на Dnes.bg
55
39-те тела в регистрирания у нас камион – на китайци
Снимка: Reuters

39-те загинали в хладилен камион в Есекс са били китайци, съобщи BBC, като се позова на свои източници.

Полицията все още разпитва шофьора на камиона Мо Робинсън.

Британската полиция обискира тази нощ два обекта в Северна Ирландия във връзка с открития хладилен камион с 39 човешки тела, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Претърсени са жилища, уточнява Би Би Си.

Националната агенция за борба с престъпността съобщи, че работи по идентифицирането на организирани престъпни групи, които може да са свързани с трагедията.

Още по темата

Ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е пристигнал от Северна Ирландия и е напуснал града заедно с ремаркето около 1:05 ч. сутринта в сряда.

Екип на спешната помощ откри телата в индустриалния парк Уотърглейд в Грейс, на трийсетина километра от Лондон.

25-годишният шофьор, родом от Северна Ирландия, беше арестуван още същия ден. Според британски медии това е Мо Робинсън, от северноирландския град Портадаун. Двата обиска бяха извършени в същото графство, пише БТА.

Белгийската федерална прокуратура потвърди пред АФП, че контейнерът на камиона е преминал през Зеебрюге във вторник, 22 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
12
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
За какво им са на извратените ингилизи замразени китайци ска.па.ни расисти.!.
31
2
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Ето, виждате ли - българите са нацисти, расисти, обичат Хитлер и извършват геноцид над китайския народ========Подпис: Дойче ВелеГардиънСиЕнЕн (Clown News Network)
30
2
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Китайци, ама по паспорт. Иначе - ***, доскорошни затворници от ИДИЛ които Ергоданчо любезно освободи от Сирия и ги е пратил дома да си ходят. Ако и 39-те са с чисто нови паспорти, ясна работата :-)
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до пецата,шофьора предполагам не е знаел изобщо. Той е дошъл само да прибере ремаркето. Сигурно работи международна организация свързана с Китай. Изнасяш ги от Китай, после контейнерите само се прехвърлят. Товарачите обикновено са китайци, а шофьорите европейци, от контейнер на контейнер, различни шофьори. Започваш разследване и стигаш до китайска следа, а оттам нататък китайците отказват съдействие за да не си навредят на комунистичесия имидж и дотам. Колко ли контейнера се движат в момента?
28
3
 
13
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Шофьора може изобщо да не е разбрал че вътре има хора, например спира в румъния да обядва ,трафикантите вземат капаро на мигрантите и казват "ей го това е наш камион, качвайте се и ще слезете по живо по здраво в англия" ,хората се качват, трафикантите запечатват ремаркето с ясната представа че хората няма да оживеят или може да са се надявали че шофьора ще спре някъде и ще чуе че някой блъска в ремаркето и ще отвори, пък шофьора тръгнал и изкарал 20 часа без сън, пикал в бутилка и не спирал
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къшей хляб, немедлено, демокрацията пак била виновна. Поредно доказателство за "кофти матрял" теорията. Бойко си е за нобелова награда, да знаете.
26
2
 
14
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Дъл не са уйгури? Тях си ги изнасят целенасочено както ние трябва с др малцинства...
25
8
 
15
 
! Отговори
ЗАСРАМЕТЕ СЕ! преди 4 години
Що за с.котове пишат такива неща. Хората са тръгнали да търсят по-добър живот, а канибалите от виртуалното пространство направо скачат от радост от трагедията. А ако се беше случило на ваши близки.... Колко българи емигрираха в чужбина за къшей хляб, че ДИМоКРАЦИЯТА ги остави да се оправят сами. После нямало ФАШИЗЪМ у нас. Това си е ФАШИЗЪМ в чист вид да се радваш на смърта на непознати хора
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Е ти не знаеш ли, че си кофти матрял.Личи ти отдалеч.
23
3
 
12
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 4 години
Аз ви казах че този случай е работа на престъпна група търгуваща с човешки органи. Просто този шофьор е бил малко *** и е забравил да спре нулевата температура защото хорицата са били превозвани в Тир за месо именно там месото се замразява когато се пътува из Европа.
22
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече чета коментари в българското интернет пространство толкова повече осъзнавам и приемам теорията за "кофти матряла" на Бойко.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фризирани...готови за транжиране в някоя "Китайска кухня" дето много им харесва на западните глезльовци!
20
4
 
2
 
! Отговори
еър европистан преди 4 години
за да не се давят хората или да се душат по разни тайници а и да могат да взимат любимите си козички и да не изнасилват много местните ше организираме нови авиолинии - еър европистан. ше се лети от кабул, исламабад, триполи, маракеш, кайро, йемен, акра и лагос по три пъти на ден. билетите са безплатни и ще се раздават безплатно. полетите ще кацат на ВИП термналите. там да се организират групите с мечэтата и младите булки да посрещат новите европейци. благодарим на геносето порко че ше поеме 50% от разходите и 10% от пришълците.
19
4
 
7
 
! Отговори
ИБМ наред преди 4 години
39 китаеца скрити в контейнер плюс квантов компютър е равно на комунизъм.
18
4
 
16
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Въпреки огромния прогрес и икономически растеж на Китай, китайците масово си мечтаят да избягат от комунистическия рай. Най богатите китайци правят всичко възможно да си изнесат парите в чужбина. Тези в камиона явно са били от някоя провинция, вероятно жертви репресии от властта и са търсили начин за спасение.
17
5
 
19
 
! Отговори
aliexpress преди 4 години
Били са на промоция и някой си е поръчал 39 китаеца от алиекспрес.Доставката е закъсняла и стоката е бракувана.Нищо.Сега ще направи диспут и ще го рефунднат.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до kirasirrav,"немедлено"?!?!? В кой век живееш бе приятелю, мини в 21, моля. Освен това има сигнал до Спешна Помощ, най-вероятно шофьора като ги е видял е повикал линейка, а те после полиция. Шофьора е арестуван и не е се е криел никога.
15
4
 
4
 
! Отговори
ИБМ преди 4 години
39 китаеца скрити в контейнер е равно на квантов компютър.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че каква война има в Китай че тръгнали да мигрират ... да не се казва икономически имигранти нещо случайно.
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За около 30 часа британската полиция успя да различи българи от китайци.Браво.Бързо действат.

Спонсорирани публикации