Кои ядки са най-полезни през зимата?

Хапвайте по малко от тях всеки ден
12 дек 2019 19:24, Дарена Найденова
3
Кои ядки са най-полезни през зимата?
Снимка: IStockphoto

Все повече хора залагат на здравословния начин на живот. Избягването на сладкото, тестените храни и газираните напитки и прекарване на повече време във физически дейности - това препоръчва всеки един диетолог, когато го попитате за перфектната фигура.

Едно от най-трудните неща в хранителните режими е забраната на междинните хранения и волята да не посегнем към нещо вредно, когато усетим глад. Затова много от диетолозите предлагат да замените чипсовете и бисквитите пред телевизора с ядки, които са богати на полезни мазнини.
 
Има ядки, които се смятат за по-полезни от други. Ето четири, които е хубаво да включите в режимното си меню.
 
Бадеми
 
Те са източник на витамин Е, калций, магнезий и фолиева киселина. Според учени, една шепа бадеми на ден намалява нивото на холестерола и предпазва от редица сърдечни заболявания. Освен това, този вид ядки се препоръчват и като средство срещу диабет. Благодарение на съдържанието на магнезий, бадемите помагат за регулирането на кръвната захар в организма.
 
В добавка към всичко това, някои хора използват бадемите срещу настинка и грип. Според редица изследвания, съставките, съдържащи се във външната обвивка на ядката, подсилват имунната система.
 
Орехи
 
Според много учени, това са най-полезните ядки. Те съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат за заздравяването на костите и имат противовъзпалителен ефект. През 2010 година експерти доказват, че орехите понижават и нивата на стрес в организма.
 
Тези ядки също така засилват и имунитета и забавят стареенето. През 2009 година пък, учени от Американската асоциация за проучване на рака, стигат до заключението, че консумацията на орехи значително намалява риска от развитие на рак на гърдата.
 
Още за ядките, които са полезни през зимата, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам ядки,още повече обичам разядки!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от месо..
1
2
 
4
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Одеве гледах новата серия на Викингите и олюпих 1 пакетче тиквени семки. Много ги обичам.

Спонсорирани публикации