Суха кожа - какви грешки допускаме в грижата за нея?

Понякога обикновеният лосион не върши работа
Обновена: 18 дек 2019 19:27 | 18 дек 2019 19:19, Иванка Гъркова
1
Суха кожа - какви грешки допускаме в грижата за нея?
Снимка: istock

Зима е! Навън е студено, влажно, а въздухът е мръсен. Заради тези атмосферни условия не само, че трудно дишаме, а имаме и проблеми с кожата – тя е суха, зачервена и възпалена. И както неведнъж сме споменавали, в такива случаи тя изисква специална грижа, но дали знаем какво е най-подходящо за нас?

Суха кожа – хидратиране
 
Чрез най-различни реклами по списанията и телевизията ни предлагат какви ли не продукти. Слушаме и четем колко е важно кожата да бъде хидратирана, за да не се изсушава и възпалява, но истината е, че много мъже и жени не знаят как точно да ги приложат на практика. Те си купуват даден продукт, но не са информирани как да го използват.
 
Има няколко грешки, които ние допускаме в грижата за сухата кожа през зимата, с които само си навличаме още проблеми. Ето кои са те:
 
Използване на обикновен лосион
 
„Обикновеният течен лосион за тяло не върши работа. Уверете се, че използвате крем, а не лосион“. Това коментира пред Allure дерматологът Дорис Дей, според която през този сезон трябва да се използва по-голямо количество от този тип овлажнители. По думите ѝ, ако до момента сте поставяли само нощен крем на лицето си, сега трябва да го правите два пъти на ден – сутрин и вечер, за да може да задържите за по-дълго влагата в кожата.
 
Хидратирате се в неправилното време
 
„Проучванията показват, че хората хидратират кожата доста по-добре, ако го правят непосредствено след къпане“, казва Джошуа Зейхнер. Колкото повече чакаме след като вземем душ, толкова повече кожата се изсушава. Затова дерматологът съветва през зимата да нанасяме овлажняващия продукт още докато кожата е влажна и топла, за да може съставките да проникнат по-лесно. 

Още грешки, които допускаме при грижата за кожата през зимата, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
The office &#127 преди 4 години
Колко болести може дс си докарате от тези химии.

Спонсорирани публикации