Легендите не умират: Хиляди се сбогуваха с Петко Петков

Поклонението бе в Операта в Стара Загора
12 яну 2020 13:49, Александър Попов
23

Снимка: БГНЕС

Хиляди казаха последно сбогом на легендата на Берое и Стара Загора - Петко Петков. Той си отиде от този свят на 73 години, в петък, 10 декември, след кратко боледуване.

Дълга опашка от негови почитатели се изви пред сградата на Държавна опера - Стара Загора, където бе поклонението.

За поклонението в Стара Загора пристигнаха Михаил Касабов, изпълняващ длъжността председател на Българския футболен съюз, заместникът му Антон Попов и бившият президент Валентин Михов. Сред хилядите дошли да изпратят легендата в последния му път бяха още Димитър Димитров - Херо, Емил Костадинов, Ваня Джаферович. Дойдоха съотборниците на Петко Петков, бивши и настоящи футболисти, феновете на Берое, както и много граждани, любители на красивата игра и майсторството на Петко Петков.

Венци и съболезнователни адреси изпратиха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС, Община Стара Загора, областният управител, футболни формации и др.

Членовете на фен клуб Берое запалиха факли в знак на почит към големия футболист и издигнаха плакат с надпис "Легендите не умират".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 4 години
Не спорете кой първи, кой втори! Никой, няма нужда от това! Петко Петков беше голям футболист и голям голмайстор. Имаше и един "голям кусур" - не облече фланелка на софийски отбор. От там, нямаше национален отбор, нямаше признание. Такива "кусури" имаха и други велики имена у нас! Бог да го прости!
18
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Благодаря момчета, за информацията. Сигурно е този човек, дето е станал треньор. Ще го потърся в Берое по телефоните. Ще го потърся и в училището, в село Калояновец.
17
0
 
5
 
! Отговори
brrrrr преди 4 години
До дедо Ташунко да, треньор е :)
16
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
До заралия, номер 10. Имах преди 4 десетилетия един приятел от Стара Загора, казва се Христо Белчев. Бе добър футболист, но не игра много време в отбора. дали е жив още този човек, знае ли някой старозагорец това?
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболисти като Петков, Динко Дерменджиев, , Попов, Сашо Паргов,Богомилов,Георги Каменов,Дремсизов и доста други бяха истински легенди-спортсмени, скромни и човечни. И безмилостни голмайстори, играеха в провинцията и носеха своите отбори на раменете си...Поклон!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Само дето Петко отиде да играе в Аустрия виена няколко години преди Н.Илиев!Но не това е най-важното!Бог да го прости Пецата!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето сте сбъркали датата! 10 януари е черната дата за старозагорският футбол! Поклон!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболисти играли в Европа преди Ники ИлиевПетков, Чавдар Цветков, Ваньо Костов, Бонев в Гърция, Денев също, Желязков - Фейенорд 1983 и т.н.
11
1
 
23
 
! Отговори
Варненец на 54 преди 4 години
Голям бешеПочит
10
1
 
28
 
! Отговори
заралия преди 4 години
Страшно земен човек. До последно си живя в Стара Загора съвсем скромно. МОже да го срещнеш на улицата, да си поговорите. Поклон!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3 Нищо подобно. Защо се излагаш така. Десетки са българските футболисти играли на Запад преди Н. Илиев.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Ники Илиев не е вярно. Аустрия купува Петко 9 години след мачовете, в които им вкарва 7 гола. Те са 1972г, т.е. 1981г може би Аустрия го купува. След време се връща за да помогне за шампионската титла от 1986година
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 10 декември ли е починал ?:(
6
1
 
16
 
! Отговори
do 3 преди 4 години
За Подуене запад е Люлин, за останалите запад е и Австрия и през 70-те на миналия век и става шампион и носител на купата на Австрия. Прочети малко, поне сега има нет и можеш да се осведомиш пред да се изкажеш неподготвен
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на ЦСКА, и на Левски краката им започват да треперят още около Чирпан като гостуват, защото знаят, че пред 30000зрители ги чака поредния много труден мач. Поклон, великане! Завинаги легенда на Берое!
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почивай в мир! Девет години по-късно Аустрия го взима все пак. Смятай каква влага са им държали тези 7 гола. Не знам само дали Петко играе при победата срещу Ювентус с 1:0 в Стара Загора през 1980г? Иначе е главна фигура при смазването на Атлетик Билбао, който е един от топотборите на Испания тогава. А и голът срещу европейския шампион Динамо Киев за 1:1 през 1986г. С огромен принос с титлата на Берое от 1986г. Голмайстор на всички времена на Б група с 51гола в един сезон. Смятай какво е ставало. Няма гелове, няма татуировки, няма чупки, няма стойки, излиза и играе на макс. И на ЦСКА, и на Лев
3
23
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Първият играл на запад е Николай Илиев в Билоня, Италия - 1985 година.
2
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък какъв е ?
1
4
 
36
 
! Отговори
сз преди 4 години
Първият футболист играл в западна Европа през социализма. Поклон