Маджид - евродепутатът с кубинки и ланец

Бежанецът, който стигна до европарламента
Обновена: 12 яну 2020 10:17 | 12 яну 2020 09:51, Александър Попов
142
Маджид - евродепутатът с кубинки и ланец
Снимка: БГНЕС

Той е мюсюлманин, цветнокож, бежанец. Носи бейзболна шапка и златен ланец и често го бъркат с музикална звезда.

А Маджид Маджид отскоро е евродепутат.

"Чувал съм за себе си какво ли не. Ние като общество мислим консервативно. Че депутатите трябва да изглеждат по определен начин и ако не, не могат да бъдат евродепутати. Но наистина не ме интересува", казва Маджид пред Нова тв.

Той напуска родината си Сомалия през 1994 г., когато избухва Гражданската война. Майка му напуска eдна от най-бедните африкански държави с петте му братя и сестри, а той е на 5 години.

Прекарват 6 месеца в бежански лагер в Етиопия, преди да си намерят дом във Великобритания. Майка му започва да работи като чистачка, за да издържа семейството.

За да печели, в училище самият Маджид прави музикални миксове и продава дисковете на съучениците си. След музиката, започва да се увлича по алпинизъм и природа. През 2009-а изкачва Килиманджаро. Основава клуб за смесени бойни изкуства.

Той е всичко, което политици като Виктор Орбан и Матео Салвини мразят. Мюсюлманин, бежанец, но и евродепутат.

"Имах платформа, проведох кампания, за да бъда избран и да стана евродепутат. Мотото ми беше "Имигрантите правят Великобритания велика". Шумно и гордо говорех за това. Хората в Йоркшир и Хъмбър, 5 милиона и 500 000 гласоподаватели в моя регион. Те ме избраха заради това, което съм. Не съм се променил. Да, има много хора, които не ме харесват. Но и много, които ме харесват. Не мога да се харесвам на всички. Но всичко, което искам е, да бъда честен със себе си и да защитя каузите, за които горя", споделя Маджид.

Той обещава, че през тази година ще направи всичко възможно да дойде и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
13
 
38
 
! Отговори
Овчи Народе преди 4 години
след като ликвидираха енергетиката, армията и индустрията нисега Гадовете от Ротшилдския кибук наречен ЕС ликвидират селското ни стопанствоза това ядете Френско свинско за 12 лв/кг !!!ЕС ви граби така както никой не е грабил бедна България за цялата ни истовия !!!До кога ще хрантутите джендърите, толерастите и цветнокожите ббоклуци от този т.н. ЕСФренския пасивен хомосексуалист Макрон преди месец ви се изхрачи в лицата !!!*** народ - трайте си проби послушни
69
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво че "велико"британия се маха от евросъюза, да си прибере бaклyцитe на острова.
68
48
 
12
 
! Отговори
турчина преди 4 години
тцтцтцтц проста нация сте българите и проста ще си останете
67
33
 
16
 
! Отговори
българските ЕСдупета преди 4 години
ривът колко било хубаво в Еразийския союс с матушката Россия, но не заминават за там? Рублофилите и те като че ли в Русия им е хвърлн пъпа, в ЕС сме били роби, но не не напускат ЕС, а българските емигранти все на запад ходят?Нека направим услуга на рублофилите и да ги изпратим с един здрав ритник в любимата им Руска империя, там да правят СССР версия 3 като толкова им харесва.
66
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, този герой който ревеше, че Англия не било хубаво място :)Кофти е Англия, за това не се връща в Сомалия.
65
10
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Джордж Сорос го е назначил и не можете нищо да направите - в него са и парите и властта.
64
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде няма нужда да идва в България.Не ни е притрябвал.Да си ходи у Сомалия,където му е мястото и там да гори за каузи.
63
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами спечели СССР ,а не Хитлер.
62
4
 
49
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Паднал свят, ръководен от Падналия ангел. Цветнокож абориген, натоварен с генерации кръвосмешение, както всички сомалийци, е назначен за евродепутат и решава съдбата на Европейската раса. В същото време европейците са заставени да го аплодират, да му се радват, че дори и да му ръкопляскат. А в това време едни хора с малки шапчици потриват самодоволно ръчички.
61
2
 
27
 
! Отговори
Един преди 4 години
Утaйкa...
60
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво се е уредил, ама след Брекзита няма ли да изтърве кьоравото?
59
1
 
33
 
! Отговори
Браво Господине! преди 4 години
Великобритания излиза от ЕС тази година, така че на бай Маджид нема да му се наложи много да я защитава в ЕП.Са друг е въпроса защо мисли да направи всичко възможно да дойде в България.Да нема после Летс мейк Перник грейт агейн само и само бай Маджид да остане депутат.
58
0
 
17
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
""Имах платформа, проведох кампания, за да бъда избран и да стана евродепутат.". преминал е в минало време. но с повечето (евро)депутати е така. те имат платформа само докато водят кампанията и ги изберат. до тогава те "шумно и гордо" говорят за това или онова, а като станат депутати дори не посещават заседанията, освен ако не трябва да се гласува нещо на ангро и против европейските данъкоплатци..
57
0
 
15
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
еп има притегателна сила за всички онез, които обичат да вземат много пари без да правят нещо и без да плащат данъци и осигуровки. също така това е събирателното место за всички, които са убедени и то с право, че все ще се намерят глупци, които да им вЕрват и на които да си продават брътвежите. колкото "за каузите за които" гори младежа - нищо не научихме. "Имигрантите правят Великобритания велика". нали уж бяха "бежанци"? но защо ли долавям и леко плагиатство от предизборния плакат на тръмп.
56
4
 
21
 
! Отговори
Циник до 56 и 55 преди 4 години
Селянино (болезнено) си ***!Рожба на новите европейски ценности. Такива като теб - кръстосват средиземно море, и пълнят Европа с африкански лежанци.
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха. По-добре да спестя коментар за този индивид. Ясен е като бял ден.
54
17
 
4
 
! Отговори
ДО 55 преди 4 години
ДО 55Ами кажи на жена ти да напусне работата тогава. Какво се оплакваш като мома. Да си основе собвственна компания и да не наема цветнокожи. Да видим кой ще търгува с нея като разберат че е расистка.
53
15
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Ами кажи на жена ти да напусне работата тогава. Какво се оплакваш като мома. Да си основе собвственна компания и да не наема цветнокожи. Да видим кой ще търгува с нея като разберат че е расистка.
52
6
 
48
 
! Отговори
Циник до 52 преди 4 години
Колко си прав - орангутани и гибони - ще решават съдбата на европейците.... Между наизустяването на корана, и биенето на двупръсти чела в пода на джамията.Кубинки и ланец - може и да си сложи кокъл през ноздрите... Щом е черен - всичко му е разрешено.В института, в който работи жена ми - имат "дрескод" - важи само за бели - на цветнокожите никой не смее да направи забележка.Вече расизма е срещу бели християни... И никой не смее да гъкне. Мултикулти, ***, ЛГДБ.... Содом и Гомора...
51
14
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
До 52. Да, депутат който не е европеец и българин, като теб, който е ***..Накъде отива този свят.

Спонсорирани публикации