Маджид - евродепутатът с кубинки и ланец

Бежанецът, който стигна до европарламента
Обновена: 12 яну 2020 10:17 | 12 яну 2020 09:51, Александър Попов
142
Маджид - евродепутатът с кубинки и ланец
Снимка: БГНЕС

Той е мюсюлманин, цветнокож, бежанец. Носи бейзболна шапка и златен ланец и често го бъркат с музикална звезда.

А Маджид Маджид отскоро е евродепутат.

"Чувал съм за себе си какво ли не. Ние като общество мислим консервативно. Че депутатите трябва да изглеждат по определен начин и ако не, не могат да бъдат евродепутати. Но наистина не ме интересува", казва Маджид пред Нова тв.

Той напуска родината си Сомалия през 1994 г., когато избухва Гражданската война. Майка му напуска eдна от най-бедните африкански държави с петте му братя и сестри, а той е на 5 години.

Прекарват 6 месеца в бежански лагер в Етиопия, преди да си намерят дом във Великобритания. Майка му започва да работи като чистачка, за да издържа семейството.

За да печели, в училище самият Маджид прави музикални миксове и продава дисковете на съучениците си. След музиката, започва да се увлича по алпинизъм и природа. През 2009-а изкачва Килиманджаро. Основава клуб за смесени бойни изкуства.

Той е всичко, което политици като Виктор Орбан и Матео Салвини мразят. Мюсюлманин, бежанец, но и евродепутат.

"Имах платформа, проведох кампания, за да бъда избран и да стана евродепутат. Мотото ми беше "Имигрантите правят Великобритания велика". Шумно и гордо говорех за това. Хората в Йоркшир и Хъмбър, 5 милиона и 500 000 гласоподаватели в моя регион. Те ме избраха заради това, което съм. Не съм се променил. Да, има много хора, които не ме харесват. Но и много, които ме харесват. Не мога да се харесвам на всички. Но всичко, което искам е, да бъда честен със себе си и да защитя каузите, за които горя", споделя Маджид.

Той обещава, че през тази година ще направи всичко възможно да дойде и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той обещава, че през тази година ще направи всичко възможно да дойде и в България."Aре нема нужда :)
29
20
 
32
 
! Отговори
Бахур преди 4 години
По-добре с кубинки, отколкото с разкопчана, размандена риза с навити до над лактите ръкави и изпъкнало шкембе, като Бойко-Рапона, или по анцуг като оня другия с голямото шкембе и той
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е защо да не, ние двама негови родственици бяхме избрали за премиер и президент, нека да знаем, че не само при нас е зле
27
4
 
9
 
! Отговори
СС преди 4 години
До Бау. Ами не е ли така за София?Според мен си е точно така, около 100 000 човека софиянци има.
26
18
 
27
 
! Отговори
Вижте се преди 4 години
Само си прочетете коментарите и ми кажете,на Вас и на България кой ни е навредил повече..Този мюсюлманин или православният,богобоязлив и смирен Боко Тиквата. Ама срещу него не протестирате и даже си го избираме вече 10 години...
25
5
 
22
 
! Отговори
бг преди 4 години
Европарламента е само параван за европейските народи. Евродепутатите не решават нищо, а гласуват това което им се каже. Решенията се взимат от малка група хора, наречени Илюминати които се опитват да установят контрол над целия свят и да го поробят.
24
6
 
41
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Станат ли мюслитата повече от 50% в европа ще пюят на всички човешки устои, а ей тоя с ланеца и шапката лично ще запали европарламента!
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на Елтън Джон.
22
10
 
21
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Осъзнавате, че той е от 26 години в Англия нали? "Бежанец" е малко силна дума ... По тази логика в София има 100 000 човека софианци ...
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа да почива в мир !!!!
20
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята е да покаже че е човек от народа и затова не е облечен официално.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има още 19 дни като д(у)педат да дойде у нас, щото след това ще е извън ЕС, а и без защита! Действай!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нищо де. Али Джи също беше в Британския парламент и жъна успех.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То щото онези-другите са много стока.С костюми,очилца и сресани на път,така яко ни яздят и поробват,че още малко и ще заприличаме на инкубатор в зоопарк- тоест с дирижиран живот без право на мнение !
16
9
 
61
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Пакистанец кмет на Лондон, сомалиец евродепутат. Престолонаследника женен за актриса без потекло. Иначе...Велика Британия???
15
5
 
31
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Не е в същта класа с нашиа "ишуис" Николай Бареков или трезвения Ангел Джамбазки, които също така са се славят и със своята изключителна интелигентност и безупречен английски език.
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че излизат от европейския съюз
13
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се съвместяват евродепутат он Великобритания и Брекзит???
12
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В западна европа е пълно с тези от пиратската държава. По зле са и от ромлянитИ ... 99,9% помощи с по 10 деца. Джасат един, два пъти и айде ***.Пък как ... и от храната им и от самите тях.Не се къпят, не отварят прозорци
11
4
 
49
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Европарламентът в тоя си състав опорочи идеята за ЕС, и в крайна сметка може да го погуби.Ето това "Имигрантите правят Великобритания велика" погубва ЕС.За цялата история на ВБрит. няма и един изявен учен, инжинер, или човек допринесъл с нещо за прогреса и цивилизацията на страната, и на Европа.Когато примитивните консуматори завладеят обществото, то е обречено.

Спонсорирани публикации