Маджид - евродепутатът с кубинки и ланец

Бежанецът, който стигна до европарламента
Обновена: 12 яну 2020 10:17 | 12 яну 2020 09:51, Александър Попов
142
Маджид - евродепутатът с кубинки и ланец
Снимка: БГНЕС

Той е мюсюлманин, цветнокож, бежанец. Носи бейзболна шапка и златен ланец и често го бъркат с музикална звезда.

А Маджид Маджид отскоро е евродепутат.

"Чувал съм за себе си какво ли не. Ние като общество мислим консервативно. Че депутатите трябва да изглеждат по определен начин и ако не, не могат да бъдат евродепутати. Но наистина не ме интересува", казва Маджид пред Нова тв.

Той напуска родината си Сомалия през 1994 г., когато избухва Гражданската война. Майка му напуска eдна от най-бедните африкански държави с петте му братя и сестри, а той е на 5 години.

Прекарват 6 месеца в бежански лагер в Етиопия, преди да си намерят дом във Великобритания. Майка му започва да работи като чистачка, за да издържа семейството.

За да печели, в училище самият Маджид прави музикални миксове и продава дисковете на съучениците си. След музиката, започва да се увлича по алпинизъм и природа. През 2009-а изкачва Килиманджаро. Основава клуб за смесени бойни изкуства.

Той е всичко, което политици като Виктор Орбан и Матео Салвини мразят. Мюсюлманин, бежанец, но и евродепутат.

"Имах платформа, проведох кампания, за да бъда избран и да стана евродепутат. Мотото ми беше "Имигрантите правят Великобритания велика". Шумно и гордо говорех за това. Хората в Йоркшир и Хъмбър, 5 милиона и 500 000 гласоподаватели в моя регион. Те ме избраха заради това, което съм. Не съм се променил. Да, има много хора, които не ме харесват. Но и много, които ме харесват. Не мога да се харесвам на всички. Но всичко, което искам е, да бъда честен със себе си и да защитя каузите, за които горя", споделя Маджид.

Той обещава, че през тази година ще направи всичко възможно да дойде и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
42
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
На къде отива този свят ...Евродепутата дори не е европеец.Победителя на Евровизия -Израелец ...Мъжлета си гледат детенце....
49
32
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ето затова ще се разпадне Европейския съюз. На белите и работливите мъже не се дава шанс -------Какъв шанс искаш да ти дадат?Ти вероятно си 10 пъти по-прос от тоя африканец.
48
1
 
28
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Това са политиците които служат за модел, и нямам нищо против младежа, но в статията не се говори за политика, говори се за етноси, за преживяването на един бежанец, а не за идеите и виждането на европейски политик. Надявам се тези дето скачат и се радват при мисълта за ЕС вече са почнали да изтрезняват от опиянението, понеже ако такива хора вземат решението в ЕП нещата няма да отидат в много добра посока......
47
0
 
17
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Този е сниман в Порно Филми .
46
0
 
47
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Силно манипулативна статия. Как решихте, че Орбан мрази точно него? И бежанец етнос ли е? Или пожизнена титла? Какво образование и способности има, за да помага на обществото? От платформата разбрах само името. Но как всъщност предлага имигрантите да е правят велика?
45
4
 
3
 
! Отговори
Рум преди 4 години
До43.Не си ПРАВ и не си запознат с подробностите в Кремал. Там се и шляпат по коридорите. Лошото ще е когато почнат и да се стрелят.
44
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на възпитание уважение е да се облечеш като хората докато си в европарламента.Самоизтъква се като етиопски бежанец, облякъл се е като рапър от някое американско гето, а живее във Великобритания, смешна работа. Къде ти е народната носия бе "етиопецо"?Почти цял живот живее във Великобритания и първото, което демонстрира е пълното незачитане на европейските традиции.
43
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маката на Маджид не си познава държавата Сомалия. Държавата е най богатата на природни богатства. Както Болшая и Магучая. Но и двете държави са с най висока корупция. В тях управлява мафията. В Русия е още по лошо управлява политически елит - ноюенклатура Същото е като в ПЕРНИК.
42
1
 
47
 
! Отговори
ined преди 4 години
След евродепутата Бареков вече нищо не може да ме учуди, дори и някакъв африканец
41
0
 
55
 
! Отговори
Шнапса преди 4 години
Европарламента е магнит за измамници, тарикати и ***. Там се събира каймака на утайката в обществото.
40
3
 
31
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Нашите бяха и са още по зле,Слави Бинев,Бареков,тоя,новия Слабаков,Йончева,абсолютно безполезни и за посмешище
39
1
 
55
 
! Отговори
Мето преди 4 години
Нали скоро ще има Брекзит и този "шоколадчо" вече няма да е депутат. Ще се върне в Англия за да работи обичайната си "работа": кибичене до Биг Бен и смучене на социални помощи.
38
6
 
18
 
! Отговори
Дънов преди 4 години
Американците ще направят всички мързеливи зомбита с телефони, които ще са с обратна ориентация и даже ще се гордеят с това.
37
2
 
52
 
! Отговори
Джо преди 4 години
На англичаните едва ли им харесва че родината им почва да се превръща в гето за търсачи на социални помощи които не искат да работят. Германия също вече не е държава на реда, чистотата и трудолюбието. Нещата не отиват на добре.
36
2
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Ето затова ще се разпадне Европейския съюз. На белите и работливите мъже не се дава шанс и това е голям проблем.
35
1
 
36
 
! Отговори
Пхахаха преди 4 години
A Слабака си мислеше, че ще е най-екзотичния там...
34
5
 
21
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Сомалия е яд на земята. Винаги съм се чудил защо сащ не вкарат войски там за да въведат ред. Не вярвам да е, защото там няма газ, нефт , злато и диаманти. Просто е съвпадение
33
2
 
50
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Ми браво евала ! Колко прогресивно и напредничиво ! И това са хора (евродепутатите )които взимат 20000евро на месец а само си цъкат на телефоните и си клатят краката !В тая европа всичко е вече отишло по дяволите !
32
1
 
14
 
! Отговори
Стари дънки &Bil преди 4 години
Аматьор, да дойде при мен за уроци по естетиката
31
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е мъртъв. :/

Спонсорирани публикации