Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?

Борис Джонсън е наредил нови търговски преговори
Обновена: 19 яну 2020 13:19 | 19 яну 2020 13:10,
127
Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?
Снимка: Pixabay

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън нареди на преговарящите да започнат търговски преговори със САЩ паралелно с тези с Европейския съюз, опитвайки се да утвърди своя авторитет на следващия етап от Брекзит, пише британският вестник The Independent, цитиран от „Фокус“.

От офиса на министър-председателя се съобщава, че той е наредил на служителите да започнат преговорите със страни, включително със САЩ, Япония, Нова Зеландия и Австралия, веднага, след като Великобритания напусне ЕС на 31 януари.

Източникът също така заяви, че Борис Джонсън е съсредоточен върху дневния ред вътре в страната, на висши служители е съобщено да се концентрират върху изпълнение на обещания

Още по темата
та на премиера или да се сблъскат с уволнение.

Графикът на Борис Джонсън относно Брекзит означава, че Великобритания има само 11 месеца, за да сключи търговско споразумение с ЕС или да рискува да остане без сделка в края на годината.

Но търговската сделка с Доналд Тръмп е високо ценена в страна, независимо от перспективата от жестоки искания от страна на САЩ по такива въпроси като достъпа до пазарите за лекарства във Великобритания.

Очаква се, че премиерът ще направи реч през следващия месец относно плановете си след Брекзит, преди евентуалното отпътуване за Вашингтон, където американски служители се надяват, че той ще започне търговски преговори.

Но Борис Джонсън даде да се разбере, че фокусът му ще бъде върху вътрешната политик, като каза на служителите да ограничат пътуванията му, за да може той да укрепи подкрепата на избирателите в северните части, които му помогнаха да се върне на позицията си.

Междувременно премиерът ще пътува в Берлин за преговори за Либия, където се очаква да се срещне с европейските лидери, включително с Еманюел Макрон и Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
25
 
! Отговори
Гатлинг преди 4 години
Песента се пее от тези които имат пазари , защото не е важно кво си произвел , важното е да го продадеш, за да имаш пари !КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ , ПРОСТО НЕ РАЗБИРА ОТ ИКИНОМИКА!За англичаните е важно къде ще си продават продукцията, защото тези с които сключват договорите , имат къде-къде по-модерна продукция!КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН МОЙ ДЕДО--"НЕ МИ ФАЛИ СТОКА ...ФАЛИ МИ ПАЗАР, БАКО"....!!!
16
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най накрая бай балгар чорбаджи няма да има как да точи парите на английските данъкоплатци и да строи къщи за гости и да краде и обяснява колко е велик европеец
15
25
 
19
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Както вече казах, на Европейския съюз песента е изпята...рано или късно ще се разпадне...колкото и да ви звучи невероятно...!!!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОЧАКВАНО.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вироглавите британци този път се наиграха.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" сделка с Доналд Тръмп е високо ценена в страна,""премиерът ще направи реч""фокусът му ще бъде върху вътрешната политик,"От горните извадки се вижда, че материалът или е преведен нескопосано от някъде чрез Гугъл, или че авторът Павел Гълъбов е неграмотен!
11
0
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Ми, че те винаги са били със САЩ.. Практически най-близкия им партньор в Европа.
10
0
 
10
 
! Отговори
Леле преди 4 години
А най-забавното е, че даже са си поръчали фойерверки по случая :D
9
1
 
26
 
! Отговори
поправка преди 4 години
ще загубят и малкото НЕзависимост
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновените англичани и населението там,ще го ядат голям,ако послушат Джонсън,ще загубят и малкото зависимост,която имаха. Ще им сервират някоя като Тачър от злокобната школа на Фрийдман,която разпердушини страната им,фирмите им и остави стотици хиляди безработни на улицата или ГМО,замърсявания,фракинг,подбиване на пазара и други истории.Ще са добре може би само една шепа хора по върховете от около 100 човека, останалите англичани ще са зле.
7
2
 
31
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Какви разговори с Австралия? Те вече приключиха... Австралия отказа сделка за свободна търговия и свободно движение на хора с Великобритания.А Тръмп заплаши братчедите, че ако не кандисат на неговото за Иран, ще ги удари с 25 процентови мита... Единственото, което искам е пропадането да го усетят най-силно тия ***, които си го избраха, но за съжаление икономиката не работи точно така
6
2
 
16
 
! Отговори
Леле до 5 преди 4 години
Йеп, и ще е още по-забавно когато приемат американска система за здравеопазване :) Фармацефтичните компании вече са приготвили договорите за Грейт Бритън
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сделката му със САЩ ще е като кон за кокошка.
4
2
 
24
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Сега ще се насладят на американските корпорации и ГМО храни :) то, не че са много красиви, но американ стайл ще ги довърши лол да не забравяме : Красотата на английските жени даде на Света велики мореплаватели! пс. Има една френска комедийна актриса , която си беше направила шоу ла конас/ идиотттката- отиде в Лондон със скрита камера да ги дразни и да им говори глупости, смях до сълзи хора , повярвайте хаха реплика о, не, аз се епилира в Париж- да не съм луда да го правя тук, само се виж
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вари ги, печи ги браТчеди въпроса е кои от тях са ромите.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До не виждане
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са си 51я щат отдавна.

Спонсорирани публикации