Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?

Борис Джонсън е наредил нови търговски преговори
Обновена: 19 яну 2020 13:19 | 19 яну 2020 13:10,
127
Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?
Снимка: Pixabay

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън нареди на преговарящите да започнат търговски преговори със САЩ паралелно с тези с Европейския съюз, опитвайки се да утвърди своя авторитет на следващия етап от Брекзит, пише британският вестник The Independent, цитиран от „Фокус“.

От офиса на министър-председателя се съобщава, че той е наредил на служителите да започнат преговорите със страни, включително със САЩ, Япония, Нова Зеландия и Австралия, веднага, след като Великобритания напусне ЕС на 31 януари.

Източникът също така заяви, че Борис Джонсън е съсредоточен върху дневния ред вътре в страната, на висши служители е съобщено да се концентрират върху изпълнение на обещания

Още по темата
та на премиера или да се сблъскат с уволнение.

Графикът на Борис Джонсън относно Брекзит означава, че Великобритания има само 11 месеца, за да сключи търговско споразумение с ЕС или да рискува да остане без сделка в края на годината.

Но търговската сделка с Доналд Тръмп е високо ценена в страна, независимо от перспективата от жестоки искания от страна на САЩ по такива въпроси като достъпа до пазарите за лекарства във Великобритания.

Очаква се, че премиерът ще направи реч през следващия месец относно плановете си след Брекзит, преди евентуалното отпътуване за Вашингтон, където американски служители се надяват, че той ще започне търговски преговори.

Но Борис Джонсън даде да се разбере, че фокусът му ще бъде върху вътрешната политик, като каза на служителите да ограничат пътуванията му, за да може той да укрепи подкрепата на избирателите в северните части, които му помогнаха да се върне на позицията си.

Междувременно премиерът ще пътува в Берлин за преговори за Либия, където се очаква да се срещне с европейските лидери, включително с Еманюел Макрон и Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Определението , че САЩ е съвременния Рим е точно . Вижте историята на Рим . Нищо не е вечно .
36
5
 
20
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Няколко години преди да се заговори за Брекзид прочетох в нета една малка невзрачна статия че богатите английски родове искали излизането на Великобритания от Европейския съюз и всичко ми стана ясно...щом богатите го искат значи ще стане...политиката е продължението на желанията на Богатите...Те управляват Света...Бай Тодор го беше разбрал и беше казал "Който има пари той решава и казва какво да стане!" за това не се изказвайте не подготвени и не мислете примитивно...
35
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче май лоша чувствителност имат "коронясаните" в лицето на техните агенти тук,щом не дават и да се спомене за "рижавия грях на Даяна и афробританката"....Кои същества си заравяха главите в пясъка и така "бягаха" от действителността?
34
6
 
6
 
! Отговори
емиграция преди 4 години
Англия , а по късно Великобритания винаги са били далеко от Европа. Четете историята. Да. Помагали са на много държави на Е. континент, но след, като самите те са заплашени. Ама четете историята,но не на Наполеон...., Сталин..., Брежнев....на БКП или други лъжливи цапуняци...Имат си трески за дялане, но Брекзита е , заради Германия, Франция, Италия, Ватикана, Мадрид, Лисабон.....,които с години наред пренебрегваха някои неща в ЕС.ЧЕТЕТЕ, но п
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам четири немски отверки да ме развинтят душманската!
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-допустими са по-високи нива на фекалии в храната.Ха ха ха, това е най-налудничевата параноя, която "чувам". В коя страна по-света е допустимо определени нива на. ..., че в САЩ да са допустими "по-високи"? Сигурно в Русия яденето на .... не се санкционира!
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, Джонсън си мисли, че с американците ще плеснат и ще се прегърнат. Американците също си гледат интереса, Джонсън да не си мисли, че ще му дадат всичко, което поиска в тия договорености.И сега ще преговаря хем с ЕС, хем със САЩ. Нали знаете, от два стола, та на земята.
30
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Василевагенте,за какъв "индустриален и технологичен бум" бълнуваш?Човечеството е изправено пред ХУМАНИТАРНА ТОТАЛНА криза!..-Климатични промени,болести,епидемии,бедствия,липса на вода /не само в Перник!/,пренаселяване,безумно експлоатиране на ОГРАНИЧЕНИТЕ природни "богатства"..Така че споменатия "бум" просто няма как да се случи!..Най-вероятно ще се случи ДРУГ "бум"..-тоя на барута,динамита и атома..
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧърчилГлупости,Русия е американо-английска колония,искаш ли да ти дам линкове?Малка част от парите от Русия отива и в Швейцария,а за американцитте всеки ден по около милиард,те затова са толкова бедни в Русия,големия процент от всяка изработена рубла отива във тези три страни,а рублата е свързана към долара,дори конституцията им е американска в Русия и задушава обикновените граждани.
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои от вас знаят, но да напомня някои неща, свързани с американските продукти: -допустими са по-високи нива на фекалии в храната.-допустимо е ГМО.-Допустими са всякакви химикали и препарати в храните.Джонсън обрича народа си на болести.
27
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Република Ирландия ще стане член на ОК.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименнай накрая бай балгар чорбаджи няма да има как да точи парите на английските данъкоплатци и да строи къщи за гости и да краде и обяснява колко е велик европеец-----------Бай българ и хората от България не получаават НИЩО от парите на ЕС,те отиват в запада и в ошфорки,които не са българска собственост,вкючително и токсичните отпадъци са от Англия,Испания,Италия,Германия и страни от Азия и Африка.Италианците казват,че са 6 клана в БългарияБай българ е жертва на престъпници
25
12
 
11
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
На всички които не са съгласни с мен ще им припомня една римска сентенция "Разделяй и владей!" а днешния "Рим" са САЩ ...Янките никога няма да позволят Европейския съюз да попадне под руско влияние а такива наченки има...за това ще го разцепят...само гледайте...!!!
24
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро страни ще излизат от ЕС за да се присъединят към Великобритания.
23
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС прокарва безумни зелено-комунистически политики което ще доведе до тежка икономическа криза, след което следва политическа такава и тотален разпад. UK напусна навреме, ЕС деградира с всеки изминал ден - това са жалките факти.
22
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Василевагенте,може и да си прав,но не забравяй :-"На един банкет преяде и Богу душа сдаде"..Силните загиват от лакомията си..Така че е практично да НЕ се хващаме на бас за бъдещето.........
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ,след няколко години ще видим как Великобритания се превръща в Англия ,а Северна Ирландия влиза в ЕС обединявайки се с Ирландия. Шотландия става кандидат член на ЕС .
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания вече не е "велика". От 31 януари ще се казва Америкобритания!
19
8
 
12
 
! Отговори
време е преди 4 години
целият ЕС да отиде при САЩ, всички ще бъдат рахат!
18
14
 
13
 
! Отговори
султанка преди 4 години
Най добре е да затварят западния свят. От там идва всяко зло. Най добре са на изток - султанатите и емирствата. Богати, та дрънкат. Не могат да си изхарчат парите още 300 години. Бъдещето е на изток.

Спонсорирани публикации