Скандалната Олга, която не обича балет, но е министър на културата в Русия

Любимова далеч не е любима на руснаците
26 яну 2020 20:50, Нели Христова
133

Олга Любимова - име, което почти всеки руснак знае. Тя може и да е Любимова по фамилия, но далеч не е любима на народа на Русия. Олга е против културата, най-вече тази, които идва от чужбина, ала днес тя бе обявена за новия министър на културата в кабинета на руския премиер Михаил Мишустин.

Мненията за нея са полярни, но със сигурност тя е достъчно скандална, за да заеме поста министър на културата, съобщават от Bulgaria ON AIR. Най-малкото заради нейни изяви в миналото, които след назначението ѝ в кабинета на Мишустин, станаха особено актуални.

През 2008 г. тя откровено пише в своя блог: "Не обичам опера, балет, изложби, класическа музика, музеи и артхаус кино". Разказва, че смята посещението на Британския музей за изгубено време и че е била в Париж, но не е посетила Лувъра.

Наред с това пише, че е употребявала наркотици. За православното училище, което завършва казва, че годините там могат да се сравнят с лагер на Ал Кайда. Мнозина си спомнят и за скандалната ѝ снимка с фанелка, на която пише: "Кои сте вие? Какво искате? Не ви познавам! Вървете по дяволите!".

Любимова не е случайна фигура. Баща ѝ е бил ректор на Висшето театрално училище в Москва и декан на театралния факултет. Майка ѝ е актриса и театровед. Дядо ѝ Николай Любимов е един от най-големите руски преводачи от френски и испански, превел "Дон Кихот" и "Декамерон".

Неин кръстник е Никита Михалков. Преди да заеме поста на културен министър, Любимова работи в Първи канал на руската телевизия, а в продължение на две години е директор на департамента за кино към Министерство на културата.

Автор е на предложението да се ограничи по принцип излъчването на чуждестранни филми в Русия. Тя се смята, че стои и зад заповедта на руското Министерство на културата през май 2020 г., във връзка с честването на 75-годишнината от края на Втората световна война във всички руски кинотеатри да бъдат прожектирани само руски филми. Цял месец без световно кино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
16
 
21
 
! Отговори
Гергов преди 4 години
Русия е като Нигерия. Само че със сняг.
21
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова опорка, за култура в Русия. Леле мале, колко зле. В Русия имат няколко световнопризнати писатели и композитори, но след 1917г. и това даде фира. В момента ни култура, ни кафеварки, могат обаче да те облъчат с радиация, това е факт.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОлдНапомня и бай Чърчил като муцуна и мимики, ама и той напомняше Гьобелс по някои неща, така че си прав
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма култура в Русия.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сащ си имат хейтър президент,а русия само министър,пак са по-назад от америка
17
5
 
8
 
! Отговори
Олд преди 4 години
Също като Гьобелс - и като мисъл и като мутра.
16
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Олга е против културата, най-вече тази, които идва от чужбина"А каква култура има на Запад? Леди Гага? Сайли Майрас? Смях!
15
11
 
18
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Само на мен ли ми се струва ,че в този форум се плюе по руснаците на всеки 15 минути?
14
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е световен център на културата, на Запад вече няма култура. На Русия не и трябват западни културни ценности и западна култура.
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не обича и САЩ ама след мандата там ще живее.
12
7
 
21
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
А за нашия крадец Боил Банкнотов нещо да напишете?Май не смеета , а?А за другите министри-Николинка Грозобойникова ,Теменужка ЧЕЗа ,Екатерина ЪЪ-Ъкащата ,Дееситата -2 бр дебелогъзи меракотрепачки...?
11
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 9, расийски ценности. Нормално е, че никъде не ги искат. Общувал съм с какви ли не, най-противни са руснаците, отбягвам ги вече.
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне знае, че има опера, балет и Лувър. Останалите мамаши само ще питат жужо дали е станало време да пускат бомбите.
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как всички, имащи власт в Русия, имат нацупени мутри. Все едно това е едно условията, за да я получат. В Щатите пък всички се усмихват и няма ни един, който да не изглежда също толкова щастлив. В България всички се усмихват, така че да не им се виждат зъбите, което е било стандарт в миналото, ама тук се прави по други причини. Няма нормални примери вече. Егати историческия обрат, всички изглеждат като пуснати я от затвор, я от лудница, я от каторга.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем логичен избор, просто няма по-подходяща от нея.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, тая бая дрога е вкарала наистина. Само човек, който не е наред, може да има толкова странни и взаимоизключващи интереси, възгледи и предпочитания. Със сигурност не е ексцентрик, макар че може би се опитва да минава за такава.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно да казвам колко много мразя цск москва като фуд...... отбор а накрая да ме назначат президент на отбора! Туй начи рашите нещо са май куку?
5
11
 
20
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Действително грешен избор! Но ако имаше начин бих я заменил с цели три наши министерки. Нека Олга да поеме нашата култура, каквато всъщност нямаме! А нашите , трите? Ще поемат съответните министерства в Москва! И руснаците за късо време няма да имат туризъм, екргетиката ще фалира, а външният ресор ще стане една атракция. И само така ще поставим Русия на колене! За радост и удоволствие на Херо Мустафа...
4
8
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Е, какво странно има?Избрали са я, защото е болен шовинист и плюе на Лувъра и Бритснския музей. Ако има власт, просто ще ги срине с булдозери (или атомни бомби), за да останат само Ермитажа и Кремъл.
3
7
 
13
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Всеки може да министър на клатурата при жужин.!.

Спонсорирани публикации