Тръмп обеща "обединен райх" ако спечели изборите

Служител на Тръмп не е видял думата "райх" преди да пусне клипа
21 май 2024 08:12, Нели Христова
34
Тръмп обеща "обединен райх" ако спечели изборите
Снимка: БГНЕС

Видеоклип, публикуван от социалния акаунт на Доналд Тръмп, показва хипотетични заглавия, в които се говори за "обединен райх", ако той спечели президентските избори през 2024 г., съобщиха американските медии.

Случаят предизвика остра критика от страна на кампанията на действащия президент Джо Байдън.

"Какво ще се случи след победата на Доналд Тръмп? Какво следва за Америка?", пита глас зад кадър в 30-секундния клип, в който проблясват поредица от фиктивни заглавия, посветени на американския просперитет.

Сред поредица от заглавия, сред които "Икономиката процъфтява!" и "Границата е затворена", в едно от тях се казва "създаването на единен райх".

В клипа не се споменават пряко нацистите, но думата "райх" обикновено се използва във връзка с Третия райх на нацистка Германия, ръководен от Адолф Хитлер.

В други препратки във видеоклипа, който изглежда е с множество копирани и поставени парчета текст, за да запълни фона на "вестника", се споменава Първата световна война. Заглавието "обединен райх" изглежда препраща към обединението на Германия през 1871 г.

"Политико" съобщи, че служител на Тръмп не е видял думата "райх", преди видеото да бъде публикувано.

Постът се появява в момент, когато бившият лидер многократно се е опитвал да представи Байдън като човек, който не успява да ограничи антисемитизма в САЩ в период на нарастващо напрежение, подхранвано от войната в Газа.

Самият Тръмп се сблъска с критики, че се позовава на реторика, подобна на нацистката. Той говори за имигрантите като за "паразити", които "тровят кръвта" на Съединените щати.

Докато беше президент, през 2017 г. Тръмп описа някои неонацистки групи, маршируващи по време на бурните протести в Шарлотсвил, Вирджиния, които скандираха "Евреите няма да ни заменят", като "много добри хора".

Тръмп има "дълга история" на антисемитско поведение, заяви кампанията на Байдън в остро изявление в отговор на видеото.

"Доналд Тръмп не играе игри. Той казва на Америка какво точно възнамерява да направи, ако си върне властта: да управлява като диктатор над „обединен райх. Да папагалстваш „Майн Кампф“, докато предупреждаваш за кървава баня, ако загубиш, е видът ненормално поведение, което идва от човек, който знае, че демокрацията продължава да отхвърля крайната му визия за хаос, разделение и насилие", заяви говорителят на Байдън-Харис Джеймс Сингър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от САЩ
Женски лос уби мъж в Аляска, опитал се да снима малките й
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Накратко преди 1 седмица
Автор на пасквила - Кукунела Снайпера.Цена на драсканиците - 100 гривни.Блажени вЕрващи на пропагандата - 0,00001 %Количество трансатлантически ценности на изречение -99,99%Грантова мотивация на списвачката - 100 % удовлетвореност.Процент на задоволство от спонсора - 101%Процент на допуснатите грешки и неточности при копи-пейста - N/AИзточник на информацията - Агенция ЕЖК Достоверност - N/A
31
1
 
4
 
! Отговори
До Майната Ви преди 1 седмица
Меркел е полска еврейка по произход и бивша комсомолска активистка според личния си избор. Какъв райх сънуваш? Тя съсипа Германия. Надявахме се някой вече да държи речи по бирариите, но дали се е пръкнал втори такъв?
30
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
нищо няма да се случи няма да спира нищо защото впк на сащ няма да му позволивсичко до сега са празни приказки и двамата са еднакви
29
0
 
4
 
! Отговори
Уточнител преди 1 седмица
Този обединен райх предвижда ли аншлус в посока Европа?
28
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
Голяма новина,няма що!
27
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 1 седмица
с дядо немец нормално да иска този райх
26
1
 
14
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
По принцип в Америка президентът управлява фиктивно ...други дърпат конците. Тръмп обаче не е послушен и за това не е удобен на някои среди.
25
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ХА-ЙЛ ТРЪМП :D ТРЪМП ИЗОБЩО НЕ Е С ВСИЧКИЯ СИ! НЕ , ЧЕ И БАЙДЪН Е :D
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И Хитлер и Тръмп имат предвид Римската Империя когато казват РайхРайха и Пречупения кръст не е дело на гениалния ум на нацистите , а са копирали от други народи и тези народи не трябва да срамуват. Третия РИМ на Русия и Третия Райх на Хитлер е едно и също за първи това понятие използвано от Цар Иван Асен за столицата Търново
23
2
 
5
 
! Отговори
Erich Rommel преди 1 седмица
Германия е възстановена и изправена толкова бързо на крака благодарение на САЩ и на голяма част от нацистите, избягали именно там. Те лобират за плана Маршал. Франция и ссср са против толкова бързото й възстановяване и ги е страх, че това ще доведе до нов райх. Сега, ако не може в Европа да се създаде, ще го направят в САЩ, многото от Щатите на които са с мнозинство от немско население. Това е надежда и за Европа, която може да се събуди за нещо повече от помощно колело на САЩ.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
или просто има предвид точно това, и като макрон го изсипва и чака реакциите и ако не му харесат влиза в оправдателен режим:)))
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В тази демократична страна изборът е между Байдън и Тръмп. Няма трети и четвърти. Байдън или Тръмп. Демократично може да си ги избереш. Достатъчно, възрастни, достатъчно зависими, достатъчно послушни. Ама искате млад и независим, който да не е кукла на конци. Е, няма - има Байдън и Тръмп. За по-малко от година като се нагледах на лицемерие покрай Украйна и Палестина си дадох сметка, че Путин с нищо не е по-лош от американските президенти.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бравос! Който е измислил тази предизборна стратегия е гений! Така, младите избиратели в САЩ, както впрочем и в БГ, ще си мислят, че райх е същото като рай, и ще го подкрепят! Сигурно обещава и още по-модерно образование ...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ДжоРеднече, стой си в Дълбокия Юг. От вас нищо не става, освен да сте пречка и спънка пред света. Вие от демокрация не разбирате. Останали сте в 19 век и не само в САЩ. Реднеците саа навсякъде по света.
18
2
 
1
 
! Отговори
нормално е преди 1 седмица
Хората си пазят големите заплати!ЗА ХЛАДИЛНИЦИ ТИ ДАВАТ 4,000 ДОЛАРА,А ЗА ИЗТРЕБИТЕЛИ-40,000!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не е ли хубаво, ако си американец? Ооо, извинете, забравих - там е модрено, да не мислят за собствените си, а за чуждите интереси. Почти християнско звучи, но хората, които мислят така, са мноооооооого далеч от христоянството.
16
3
 
6
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 седмица
Тръмп си мечтае за обединен райх, а агента Меркел успя да превърне ЕС в Четвъртия немски райх! Дори без война!
15
3
 
16
 
! Отговори
Джо преди 1 седмица
Най-смешното е, че демократите постоянно плашат, че тръмп щял да унищожи демокрацията им ако станел президент. Тръмп БЕШЕ президент и не им пипна демокрацията, а те сега правят това, което казваха, че Тръмп ще направи - вмешателства в изборите, опити да го премахнат от бюлетините, безкрайни правосъдни своеволия базирани на абсолютни глупости само и само да не води кампания. Америка отдавна не е демократична страна и виновни са демократите и пионката байдън
14
5
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 седмица
Путтин Пък Отворил *Корекоми* с Корекомски Яййца.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА......Пенсионерите Ги е Хванала Диимменсията......ТРЯБВАТ МЛАДИ ЛИДЕРИ ...под 50 години......ТЕЗИ СА ИЗТРЕЩЕЛИ........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито Байдън, нито Тръмп ще бъде президент. Очаквайте в края на август или началото на септември, т.н. "черен лебед" - събитие, което ще преобърне всичко. Хайде запишете си го някъде.