Джордан Белфорт заведе дело заради „Вълкът от Уолстрийт“

Неговата история е описана в едноименния роман
28 яну 2020 19:30, Дарена Найденова
5
Джордан Белфорт заведе дело заради „Вълкът от Уолстрийт“
БГНЕС

Джордан Белфорт, чиято история успя да вдъхнови филма „Вълкът от Уолстрийт“, съди създателите му за 300 млн. долара.

Бившият борсов брокер беше обвинен и осъден за измама, свързана с манипулации на фондовия пазар, както и за управляване на брокерска компания, която продава акции на изкуствено завишени цени. За това престъпление прекарва 22 месеца в затвора.

След излизането си Джордан пише мемоарния си роман „Вълкът от Уолстрийт“, който е публикуван през 2007 година. Веднага след като излиза на пазара книгата се превръща в бестселър, през 2013 година се появява и едноименният филм. Режисьор е Мартин Скорсезе, а в актьорския състав се отличават имената на Леонардо ди Каприо, Джона Хил и Марго Роби. Лентата се сдобива с множество номинации за „Оскар“, но не успява да спечели нито един.
 
Сега Белфорт съди компанията Red Granite Production, която стои зад филма. Той обвинява студиото, че са излъгали за произхода на финансите си. Съоснователят на компанията Риза Азиз беше арестуван миналата година и обвинен в пране на пари. Според Джордан, продуцентът е скрил тези свои криминални действия. 
 
Още за делото на Джордан Белфорт четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Св преди 4 години
Филма иначе е страхотен. Според мен трябваше да спечели някой Оскар ... Но ние не разбираме толкова много. В него нямаше кой знае колко от нужните съставки - от "малцинството" (което там вече май е мнозинство), *** идеология и т.н.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъл, по-нагъл, евреин...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До .Много нагъл!

Спонсорирани публикации