Лорд Кер: Ще подвием опашка пред ЕС, но ще мине много време

Според него Великобритания ще се завърне в Съюза до 20 години
93
Лорд Кер: Ще подвием опашка пред ЕС, но ще мине много време
Снимка: БГНЕС

Лорд Кер е убеден, че Великобритания че се присъедини един ден отново към ЕС. Но ще минат много години - 10-20 години.

"Децата ми със сигурност ще ни видят вътре отново. Ще отнеме доста време - от 10 до 20 години, преди да кажем, с подвита опашка: "Можем ли да се върнем сега?".

Той твърди, че "последната голяма полза", която Обединеното кралство е донесло на Европейския съюз, е, че никоя друга държава вече няма да бъде "глупава", за да напусне, цитира думите му британският вестник The Times.

Още по темата
Именно 77-годишният Кер е човекът, който изготви текста, определящ процедурата за напускане на ЕС.

Лордът прогнозира, че преговорите за бъдещите отношения на Обединеното кралство с блока, които започват на 3 март, бързо ще станат "гадни и изострени", подхранвайки гнева към ЕС.

"Тъй като става ясно, че преговорите няма да приключат щастливо, хората ще са склонни да обвиняват чужденците. Ще чуем: "Те са непреклонени, объркват нашия Брекзит", защото всичко, което правят, е да защитават интересите на ЕС 27", добавя дипломатът, цитиран от "Фокус".

Според него ЕС ще се промени, ще станем свидетели на малко по-малко отворен пазар.

"Ние бяхме с холандците и датчаните най-запалените в свободната търговия с външния свят. А в геополитически план балтийските държави, които са склонни да гледат на британците като вероятно силен опонент пред Кремъл, ще бъдат по-притеснени сега, когато не сме там".

Обединеното кралство напусна ЕС в петък вечер почти три години, след като Тереза Мей задейства член 50. Лорд Кер заяви, че не е очаквал никоя нация да използва акта, който е изготвил - срещу желанието на Европейската комисия - в случай на авторитарен лидер, който да се опита да изведе страната от общността.

Такъв е бил случаят с Йорг Хайдер, когато дошъл на власт.

"Той беше крайно десен и се притеснихме от парадокса, че имаме много добри критерии за тестване дали дадена държава може да се присъедини - отворен пазар, свободна преса, независима съдебна система, но в крайна сметка не знаехме дали ще ги спазва", добавя Кер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 4 години
Тръмп отряза Англия от ЕС. Следващата страна ще бъде Германия. Тръмп ще започне с разбиването на автомобилната промишленост на Германия. И така, страна по страна Тръмп ще унищожи ЕС. И ще се договори с отделните страни, в полза на американските интереси.
75
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
До Анонимен76 "Ако България и ЕС съществуват до 20 г. се събличам гол пред НДК!" - Не дай Боже, представям си каква гледка ще бъдеш ... По-добре си пии ракията у дома.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако България и ЕС съществуват до 20 г. се събличам гол пред НДК!
73
9
 
5
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Ako ЕС нарита либераст-комунистите от Брюксел, Британия ще се върне.Но до тогава Британия ще страда, колкото и Норвегия страда.Дори пред британските посолства ще има опашки. Ха на бас!Трябва ли да четем глупостите на всеки либераст-комунист? Ако се плаща го разбираме.
72
16
 
8
 
! Отговори
Запитаите се преди 4 години
"какво добро видяхме от ЕС"точно така, отговора е: НИЩО ДОБРО не видяхме от този гнусен, глобалистки, толерастки Ротшилдски кибук !!!!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ани СТАЛИНГРАД-77 ГОДИНИ.
70
0
 
7
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Като почнат да ми цитират по българските сайтове мечтите на руснаците . . .
69
1
 
4
 
! Отговори
WTF преди 4 години
До БУЛЕКСИТ!Ко каза ко??? :-) Наркоман :-)
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49: Абе "умник",българите отдавна са си латили със суперлихви зарбването си в империята ЕС - банки,корпорации,търговски вриги,коцесии,работна ръка,включително квалифицирана,за кятодържавата е плащала!Със всичко това е палтено и продължава да се плаща,до пълното изчезване на народ и държава!!!Запомни го това,ти и такива като тебе!!Това,което се плаща "на България" е всъщност подкупът за колониалната администрация,която им поднася всичко гореизброено на тепсия!Затова ЕС ще я крепи,"до гроб"
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ингилизите още живеят в илюзорните се времена на тяхната империя,в която си въобразяват,че са и САЩ!А САЩ,само ги чакат да се измъкнат от ЕС,за да ги сбарат на едно яко изнудване и те щат не щат ще се съгласяват,защото вече няма накъде - отпред изнудвача САЩ,отзад,претакованите ЕС,които са се настървили да си връщат!!!И "хитреца" Джонсън ще се окаже в положението на свраката с двата крака!И Канада ще ги изнудва,защото по същество това са САЩ!И Австралия,станала вече доминион на Китай!!!
66
2
 
9
 
! Отговори
джак изкормвача преди 4 години
излезнаха за да не ги колят муслитата ама май не са познали, че то бъка там от тях. Ето пак са ги ощастливили.
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знае какво ще бъде бъдещето на съвремената човешка цивилизация след 10г., а още по-малко след 20г.!Климатични промени, глобална икономическа и финансово криза, бунтове, революции, пандемии, войни, нови технологии..... и т.н. и т.н..Кой знае какво ни е подготвила Вселената и каква ще е нашата реакция на промените в бъдеще?Както казват руснаците - "Поживм - увидим", но аз бих я перефразирал на - "Доживм - увидим"!
64
10
 
12
 
! Отговори
bonbon преди 4 години
Лорда да каже,колко е получил от лобисти?Нали именно камерата на лордовете блокираше всички опити за по бързо излизане.А на базата на какво Великобритания ще се връща в ЕС? Нас ни скубят,защото сме *** и с продажни политици,но британците имат достатъчно свои проблеми,за да плащат сметката на Меркел и Макрон.
63
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен58Англичаните са същите шовинисти като сърбите с разликата, че едните са постигнали нещо а другите не.
62
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От втората световна насам англичаните не са независими. Само се преструват пред бившите си колонии. Зависими са от всичко - от капитали, от суровини, от работна ръка, от наука, от енергоизточници, от каквото се сетиш.
61
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58Странно, между 1960 и 1973 /периодът, през който пълзяха по корем пред дьо Гол, белким бъдат приети в ЕИО/ британците май не ценяха независимостта си чак пък толкова...Сега не е така.....защо ли? Май, защот / междувременно/ за тези 47 години позагладиха косъма покрай привилегиите си в ЕС?
60
0
 
16
 
! Отговори
Леле до 55 преди 4 години
Те са известни с трудолюбието си пакистанците, ще знаеш.... ако някой ти каже, че се събират на групи да изнасилват малки бели момиченца (на едно дете, докато го насилвали му цитирали корана)- да знаеш, че този някой е г ад и мръс ник :)
59
1
 
30
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Чичо Дони им е подготвил чудесни договори с американските корпорации хаха, сега , като отпадат критериите на Европейският съюз за качеството на храната и англичанките ще стана още по красиви и финни :) А на Фараж и БоДжо им е през нали с милионите, които са си скромно скътали :)
58
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западен пакистан не ни трябва.
57
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко ще им се свие икономиката , но пак ще си останат сила.За самите англичани чувството да са независими е по важно от това да имат по силна икономика , така че ще преглътнат спада на икономиката им с това че са независим и това е достатъчна компенсация за тях да преглътнат загубите.Но богаташите им няма да останат доволни защото за тях е по важно да печелят повече, отколкото дали са национално независими.

Спонсорирани публикации