"Реквием" на Моцарт в изпълнение на Софийската филхармония

На сцената ще излязат водещи солисти
10 фев 2020 11:11, Анисия Иванова
2
"Реквием" на Моцарт в изпълнение на Софийската филхармония
Снимка: Bulgaria ON AIR

Маестро Найден Тодоров събира водещи солисти, които ще зарадват любителите на класическата музика със стилен концерт. Част от завладяващото музикално преживяване ще бъде "Реквием" на Волфганг Амадеус Моцарт.

"Изключително взискателно е към солисти, критериите са високи към това произведение", каза в студиото на "България сутрин" Виолета Радомирска.

"Изпълнявали сме го доста пъти дори в този състав, това вече е един обигран сценарий", сподели Михаил Михайлов.

Освен Михайлов и Радомирска, на сцената ще бъдат и Беса Лугичи и Ивайло Джуров.

"Моцарт е изпълнител на няколко епохи, затова той е обект на различна интерпретация. Музиката му е толкова многопластова, че различни хора откриват различни послания, когато я слушат", каза още Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Много повече млади хора има в залите, деца също. Това не можеше да се види преди десетина години", обясни Виолета Радомирска.

Концертът ще бъде на 13 февруари в столичната зала България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За първи път чух и слушах "Реквием" на Моцарт по БНТ преди много, много години, повече от 40. По обяд беше, включих телевизора случайно няйъде около 11 и 30 и не можах да се откъсна от него, а трябваше да ходя на училище. Музиката беше съпроводена изцяло с картини, доколкото си спомням фрески най-вече на Микеланджело. Така и тръгнах на училище без да обядвам и без малко да закъснея.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" с времето темпото се забързва и ние ще го изкараме за 45 минути", "Караян може да го изкара и за час"Недейте да го забързвате! Произведението е Р Е К В И Е М !!!Изключителна музика. НЕ Я преиначавайте.

Спонсорирани публикации