Те вече спечелиха "Оскар" - а сега накъде и какво предстои?

С какво ще се захванат Бонг Джун-хо, Брад Пит и останалите победители?
12 фев 2020 19:36, Нели Христова
5
Те вече спечелиха "Оскар" - а сега накъде и какво предстои?
Снимка: БГНЕС

Бляскавата нощ на наградите „Оскар“ отмина, но еуфорията след победата на „Паразит“ продължава да държи почитателите на кино изкуството. 

Още по темата

Бонг Джун-хо, Брад Пит, Лора Дърн, Рене Зелуегър, Тайка Уайтити и Хоакин Финикс прибраха статуетките в едни от най-важните категории. А сега пред тях стои въпроса – какво следва от тук нататък? Ясно е, че ако всички те искат да „осребрят“ възможностите, които названието „носител на „Оскар“ им дава, то те трябва да действат веднага.

Бонг Джун-хо има два проекта в ръкава си

Бонг Джун-хо наистина създаде история – той спечели наградата за най-добър филм с чуждоезична продукция. Нещо, което не се е случвало в историята на наградите „Оскар“. И не само – той отнесе не един, а цели четири „Оскара“ в Южна Корея. Страна, която досега не е имала победители на престижните награди.

За една вечер Бонг Джун-хо прибра четири статуетки – рекорд, който е постигал само един човек, Уолт Дисни, през 1953 година. Но практически, три от тях са за филма му „Паразит“, за това режисьора има само една статуетка.

Какво ще прави Бонг Джун-хо след този успех? Пред CNN той споделя, че има два проекта, по които работи. Първият е отново корейски филм, по който той работи през последното десетилетие. Другият е на английски, но е все още на фаза „проучване“. Ала зад кулисите на наградите „Оскар“ той категорично отказа да сподели повече детайли около проектите си.

„Имам план. Трябва да работя. Все пак... това е работата ми“, лаконично заяви Бонг Джун-хо.

Брад Пит се заема с продуцентската си кариера

Всъщност, това е вторият „Оскар“ за Брад Пит, но първата му статуетка е именно за продуцентските му заслуги. През 2014 година той прибира приза за „12 години робство“, а преди това е номиниран в актьорските категории няколко пъти.

Пит също има няколко предстоящи проекта – той ще участва заедно с Ема Стоун във „Вавилон“ на Деймиън Шазел. Лентата отново ще бъде за златните години на Холивуд, но този път действието ще се развива в края на 20-те години, когато киното преминава от нямо в звуково. Лентата ще излезе по екраните чак през 2025 година.

На продуцентския фронт Пит ще се занимава с адаптацията на романа „Странна случка с куче през нощта“.

Тайка Уайтити ще бъде доста зает през следващите месеци

Тайка Уайтити, който прибра статуетката със своята комедия „Джоджо заека“, също създаде история като първият маори, който печели „Оскар“. Следващите месеци за него ще са много заети, тъй като той ще участва като актьор в продължението на „Самоубийствен отряд“, но все още не е ясно каква ще е ролята му. Там той ще е рамо до рамо с Марго Роби, Виола Дейвис и Идрис Елба.

През това време той ще режисира Next Goal Wins с Елизабет Мос и Майкъл Фасбендер. Филмът ще бъде адаптация по документалната лента от 2014 година за холандският футболен треньор Томас Ронген, който иска да превърне отборът на Американски Самоа от губещ, в победител.

След това Тайка ше участва в комедията Free Guy на режисьора на Stranger Things Шон Леви, заедно с Райън Рейнолдс. И най-накрая, въпреки че ще се снима в продукция на конкурентите DC, Уайтити ще се завърне като режисьор на следващия филм от поредицата за Тор на Marvel.

Следващият филм на Хоакин Финикс излиза тази година

След три номинации за „Оскар“ Хоакин Финикс най-накрая прибра статуетката за най-добър актьор. А по-късно тази година, той ще участва в C'mon C'mon. Той ще играе чичото на надарено и чувствително дете, чийто баща страда от биполярно разстройство.

Все още не се знае с какво се е захванала Рене Зелуегър

Рене Зелуегър спечели втория си „Оскар“ за мюзикъла „Джуди“. След три поредни номинации от 2002 до 2004 г,, тя най-накрая взима статуетката за най-добра поддържаща женска роля в „Студената планина“.

В календара на Зелуегър засега няма отбелязано абсолютно нищо. Това, което се знае, е, че Хелън Филдинг пише нова книга за Бриджит Джоунс, така че актрисата може би ще се завърне в един от най-емблематичните си образи. А може да си вземе и още 6 години почивка, както направи между 2010 и 2016 година.

Лора Дърн ще участва в „Джурасик Парк“

След две номинации – за поддържаща роля през 2014 г. и за главна роля през 1991 година, Лора Дърн най-накрая се сдоби с „Оскар“ тази година. Това, което й предстои, е участие в „Джурасик парк“, който трябва да излезе по екраните през 2021 година.

Ще бъде ли преводачката на Бонг Джун-хо бъдещ носител на Оскар?

Шарън Чои спечели сърцата на публиката по света като вярната преводачка на режисьора Бонг Джун-хо. Тя е с него още от фестивала в Кан, където „Паразит“ спечели Palme d'Or. През цялото това време, приятелството между тях стана изключително силно, а Шарън успява да предаде напълно емоциите на Бонг Джун-хо, без да превежда буквално думите му.

Това, което не знаехме до сега за Шарън, е, че тя също иска да бъде режисьор. Вече носителят на „Оскар“ Бонг Джун-хо издаде, че тя работи върху сценарий, а той е много любопитен да види какъв ще е крайният резултат. Темата на лентата, разбира се, ще бъде наградния сезон в Холивуд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отговора е ясен - пианство и наркомания :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това става все по - безинтересна новина. С всяка изминала година. Много е тъпо форуми в които трябва да се говори само за изкуство, толкова много да се говори за политика. И ако това не е досада, здраве му кажи.
3
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
бе на кой му пука бе !?!да правят квот искат къдет искат да ходят, кво *** занимавате ....
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много слабо ни интересува, а баба Пена въобще даже.
1
0
 
6
 
! Отговори
Фики Стораров преди 4 години
Ами как какво-ще се борят оскари да спечелят представители на всички 35 пола, всички раси и 750 религии, кой съм аз да имам оскар, а човек с две глави или 11 пръста да няма оскар?

Спонсорирани публикации