Задържаните полицаи откраднали печеливш фиш, дали и банкова сметка

В ареста са зам.-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР
Обновена: 13 фев 2020 14:06 | 13 фев 2020 13:53, Анисия Иванова
162

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла ѝ, в който имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на спортния тотализатор", поясни Милева.

Разследването е започнало по повод подадената от нея жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийската кражба в трамвая.

Жалбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения, я препратил на своя колега от СДВР. Преписката била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Според прокуратурата  заместник-шефът на районното дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

Жената, депозирала жалбата, е възрастна, с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете.

"Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”, допълни Сийка Милева.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че заместник-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписката. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в Софийска градска прокуратура.

Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
22
 
! Отговори
Cc преди 4 години
Те и полицаите са крадци и далавераджии, към кого да се обърнем ние обикновенните граждани?
67
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зам. шефа на районното с авери грабят и мародерстват. Баш като приказката за Али Баба и четиридесете разбойника. Малейййй, после имайте респект към тия. Клоуни в униформи!!!!!
66
2
 
41
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Гешев връщай се от село -че в София стана страшно -банкови обири всеки час и Висши ТОП Полицаи ограбват възрастни нещастни жени и правят схеми за измами дори от ТОТОто! Как може да станеш за смях на всичките си подчинени за 12 000 лв ? Та с тези пари дори една автомобилна трошка не може да си купиш- Мотивацията при полицаите вече ще е НУЛА! Ами то Началника им дето "коли и беси" в Районното -краде и лъже по телефона !! УДЖАС!!
65
12
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
Това в Росия не можи да стани1 Там другаряПутин вавеждъ ред и закон.
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 69 Ф.С.Б И то крадат от бедна старица, дето тази печалба от 12 000 е може би най- хубавото нещо което й се е случвало от години насам.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана и Гешев голямата работа, къде спа когато беше зам. главен прокурор. Тогава може би нямаше престъпления...
62
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Гешев, нещо да има да казвате. От кого ни пазите, или който бие полицай ще бъде съден. Господин Гешев първо вашите хора си проверете и след това пристъпниците ловете. Тези пари които харчете от хазната/пари от данъците на народа/ за разни СРС и други разходи като проверка на приватизацията , която дори и да се докаже че има извършено престъпление ще е минала давността. Така с готови пари , с мутренски каскет всеки може...
61
0
 
32
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Обикновенните граждани на България се трудят и с тяхните данъци се заплаща за тяхната сигурност - и накрая какво излиза- Гражданите ги хранят заплати им дават- а ТЕ (полицаите) не им дават никаква Сигурност и на всичкото отгоре ги мамят и крадът -Нещо като АЛО ИЗМАМНИЦИ само че с униформи !! Парадокс и Цинизъм-! Ако има някаква присъда за тези Началници- ТЯ трябва да е двойно повече като затвор!! Защо тези ВИСШИ ПОЛИЦАИ НЕ КРАДАТ ОТ ГАНГСТЕРИТЕ?? АМА ТАМ МНОГО ЩЕ БОЛИ! .НАЛИ?
60
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един познат близо 2год стои без работа ..от всякъде го гонят на 2та седмица .... и скоро го виждам и ми каза, че щял полицай да става .. казах му по добре таксиметров шофьор тях повече ги уважават
59
1
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
На тези "НАЧАЛНИЦИ" заплатите им са поне 3000 чисто!! и станаха за смях за едни 12000лв -направо БЕЗУМИЕ И АЛЧНОСТ!!! Поне да си заслужаваше "риска" )) смешковци!!
58
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашата полиция ни пази но напоследък и ниобира и не на последно място ние им плащаме данъци и осигуровки, после като стачкуват пак ги подкрепяйте
57
0
 
34
 
! Отговори
тя преди 4 години
Като служители на МВР ,тяхното деяние трябва да се разглежда като двойно престъпление !Крадът и от бедните !" Ненаядоха" се на пари !
56
1
 
15
 
! Отговори
??? преди 4 години
Извинете,но тази статия е написана много объркващо. Звучи ми като разказ на дете от детската градина.
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имена и лица ... в случай че съда се произнесе грешно :)
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много долна милиционерска гнида. А лошото е че 90 процента от цялата седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, са такива. Като през цялото си жалко съществуване, за пет пари работа не вършат, освен да се занимават с всевъзможни престъпления. Иначе е голяма работа, карта, пищов, шеф, мани мани.
53
0
 
24
 
! Отговори
Джаро преди 4 години
Нема полиция всички са престъпници. Сега този да отчете на жената 10-рен размер сумата и да го пенсионират без пенсия.
52
0
 
25
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Баси ...... Аз съм служител на МВР и съм потресен какви *** се подвизават в системата.
51
1
 
20
 
! Отговори
вера преди 4 години
Обраха баща ми и единствената свидетелка , която можеше да даде показания беше инкасаторката за водата. Но полицаят казал, че е съпруга на колегата му и няма да я призове, за да не си развалят отношенията. Обраха офиса ни и дознателката никога не посети местопрестъплението. Екипът, който дойде на място ми обясни, че не можели да я повикат на момента , защото била човек на един човек. 10 дни по-късно и стана удобно да и предадем данните за откраднатата техника - лаптоп и други.
50
0
 
21
 
! Отговори
кука преди 4 години
Точно този от 3то е шапка на апашите по апартаментите в района.Ама за тези неща никой няма да го провери.Това с билета е простата измислица за да се прикрие истинската дейност.
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И служителката от тотопункта е замесена според мен. Казала е на джебчиите да проследят въпросната баба и да и вземат чантата. Случайно или не, откраднатото се оказва в полицията. Шефа като вижда, че фиша е печеливш, решава да си го запази за себе си и да изтегли печалбата.

Спонсорирани публикации