Швейцарското мръсно петно: Защо страната е заклеймила 60 000 души?

Всички те не отговаряли на "общоприетите норми"
23 фев 2020 20:50,
95

Швейцария, една от страните с най-висок стандарт и качество на живот, крие мръсна тайна. До 1981 г. близо 60 000 души са станали жертва на предразсъдъците в една иначе толкова уредена държава.

Един от тях е Валтер Енисбергер. Властите са съсипали неговия живот. Първо отвели майка му, а той бил даден в приемно семейство на свещеник, който го биел ежедневно.

"Биеше ме, дърпаше косите, затваряше ме в мазето или в килера", обяснява Валтер пред DW.

64-годишният Валтер Енисбергер и мйка му са малка част от 60 000 души, които до 1981 г. са били "административно обслужвани от властите.

Те не отговаряли на обществените норми и били пращани в специални затвори. На такова място е роден и той. Предполага, че майка му се е озовала там, защото е очаквала извънбрачно дете.

Швейцария набеждавала тези жени за развратници, мъжете били лентяи или алкохолици. Възрастните отивали в затвори или лудници, а децата се озовавали в приемни семейства.

Историкът Урс Герман потвърждава, че това не са били престъпници, а просто хора, чиито начин на живот не отговарял на общоприетите норми.

В общо 650 институции в страната деца и младежи били затваряни и експлоатирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знае се ,че Швейцария е една държава с перфиден и прокрит имплицитен расизъм, а тези факти само показват, че е и страна на социално инженерство граничещо с нацизма
61
2
 
8
 
! Отговори
179 преди 4 години
А сега там е пълно със памбуси и печки :(
60
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не'ам къщаНе'ам къщаНе'ам къщаАма, другарю Борисов, никой не твърди че имате къща.Става дума за дете, жена и пране на пари.Не'ам къщаНе'ам къщаНе'ам къщаОмаскариха мЪ.........
59
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Швейцария не само е заклеймила, но е и ограничила силно правата на 60 000 човека?Ами защото онези, които се трудят, пестят и влагат спечеленото така, че да устроят добре живота си. При тях не е имало социализъм и червени управляващи, които да им отнемат всичко произведено, за да го преразпределят така, както им скимне и да облагодетелстват лентяите и безотговорните за сметка на добросъвестните и трудолюбивите.
58
3
 
23
 
! Отговори
чудим се преди 4 години
И после се чудим от къде социализмЪ копирал "нравствените устои" и обществени учреждения с поправителна цел. 650 институции тип пандиз драги зрители и диванни кибици на 6 милионна държава. Тъй де копираме от най-добрите! А и физическото наказание в училищата се практикувало във великобритания до 1978 г, няма само Макаренко да яде пасти. От най-добрите бре ей! Пще какво ли ще изплува за светлия каптал без манифест? Само намазана неонова витрина и нищо повече.
57
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете Швейцария намира немски мишoци, само може да си мечтаете за техния стандарт. Вас по репресии и кланета никой не може да ви мине.
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже мой, какъв ужас! Това нацизъм, това комунизъм -- идеологията няма значение! Хората с власт са животни! Масите са животни! Единственото ни спасение е в това да уважаваме индивидуализма на другия.
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставе швейцарците и пишете за Янко Пашов от село Баните който откраднал от катарският шейх 1 милион ойро!!!Този е от бандата на Бойко дето щяха да ознасят агнета за Катар.А откраднатите пари Янко Разбойков си купил кола и други екстри.Това са "бизнес" начинанията на Борисов..................КРАЖБА след КРАЖБА.
54
6
 
2
 
! Отговори
tyui преди 4 години
да бе да
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна не е възможно да има най-скъпият нов разпаднал се булевард.Като горд софиянец мога да кажа че съвсем скоро ние ще имаме най-скъпият разпадащ се булевард.
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе коментиращите въобще в ред ли сте? Отварям новина за Швейцария и в коментарите чета за Русия, Крим, Чернобил... Аман от промити мозъци и безполезни коментари!
51
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВовата яко ви ошамари с Крим, а? Толкова години минаха, ама още ви били, а? Но Крим е руски, ще трябва да го преглътнете, и нищо не можете да направите.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Не е Чернобил.В Чернобил реакторите бяха рбмк а ония там са ввер или pwr.Технологията е друга няма как да стане чернобил. А и реакторите са много слаби.Онова чудо е голяма работа може да обезсолява вода.Много вода.В бъдеще ще има много такива полумобилни електростанции и ще ходят навсякъде.Много по-евтино е и я местиш цялата нанякъде за 1 месец ако има нужда.Това е просто началото на нещо тотално ново.
49
12
 
3
 
! Отговори
sd50071 преди 4 години
руснаците са де генерати, нищо не произвеждат, космическите им апарати падат, както и самолетите, колко авиокатастрофи - сухоy суперджет е пълен провал. русоиди, да умрете и вие с матушката си, п укнете гн ***
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩом извадихме Крим е ясно, че сме останали без аргументи.Имаше една песничка "оооо колко си ***..." и т.н.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А говорим ли за 2 милиона заминали си през последните 30 години евроатлантизъм и демокрация, и за други два милиона които мият улиците на Запад?
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вас разбрах че в Швейцария е имало кимунисти
44
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината за 45тиЗа плаващия Чернобил ли говорим. Не мерси. То това никой няма да го купи, да си произвеждат и да се самооблъчват. Ние сме ги игнорирали, да си градят СССР-2, нас не ни интересува.
43
5
 
17
 
! Отговори
Истината за 45ти преди 4 години
Казваш че Русия е технологично изостанала. Виж какво произвеждат: космически апарати, ядрени реактори, самолети, кораби, локомотиви, вагони, подводници включително атомни, ледоразбивачи само те и отново атомни. Плаваща ядрена централа. За дребни неща като камиони, коли, танкове, трактори, комбайни няма нужда да изреждам.Сега ти ми кажи колко страни могат да произвеждат всичко това изброено сами ?

Спонсорирани публикации