Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура

Главният прокурор и МВР извършват спецакция в Ихтиман и Костенец
27 фев 2020 15:45,
187
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов оглавиха специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец.

Още по темата

"Акцията е като тази от вчера, няма да спрем с тази дейност. Обещал съм на българските граждани спокойствие и намаляване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се иска, ние няма да спрем да браним интереса на гражданите и държавата", заяви главният прокурор пред журналисти.

Според Иван Гешев осъдени престъпници искат да се промени дейността на прокуратурата, превръщайки я в слаба такава. Лица, които са обвиняеми, различен вид олигарски, искат неработеща прокуратура, категоричен е Гешев.

Главният прокурор смята, че действията на прокуратурата спрямо най-богатите и битовата престъпност е стреснала престъпниците. Точно по тази причина те желаят да отслабят нейните действия. Прокуратурата се грижи за интереса на гражданите, категоричен е Гешев.

"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията. Не знам какво иска президентът, защото не участваме и не сме викани за консултации, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е целта на събеседванията при него, защото от българската прокуратура не е искано становище", допълни главният прокурор по повод консултациите на Румен Радев.

По повод евентуалната проверка за продажбата на Пловдивския панаир, Иван Гешев коментира, че така ще има и при евентуални нови данни, ще се разследва всеки, участвал в нея.

Главният прокурор коментира и казуса с Васил Божков. Според него България е направила всичко, което се изисква от нея, сега на ред са властите в ОАЕ. Днес е приключило посещението на двама представители от ВКП, които са говорили с представители на прокуратурата в ОАЕ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира акцията в Ихтиман и Костенец. Той разказа, че районът е спокоен, няма притеснение у хората. Имало е задържане на 10 лица в две общини, намерени са 1 килограм марихуана и цигари без бандерол. Цялостните резултати от акцията се очакват в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 4 години
Мутрата Гешев се прави на ощипан. Никой не е против да се бори с престъпността, а от него се иска да съблюдава закона. Не може да се мисли за Господ!
159
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Прокуратурата работи само и единствено в полза на тоталитарната пасмина от ГРОБ !!!
158
1
 
6
 
! Отговори
Gosho преди 4 години
Toia Geshev samo se peniavi i lovi drebna riba i chat pat niakoi spari neudoben na tikvochaInache ne se lqzhete -tozi sqshto e podloga na ticvocha borisovToi e kopie na Shveik po Iaroslv Hashek ednoimennatakniga - Gola Tikva s kasket
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека Г-н Гешев да дойде във Долен Чифлик-Варненско да види каква мафия от роми-сводници, трафик на жени има от 20 години?!? Или те имат чадър?!? Даже са и във общината, като общински съветници!Абе лошо смърди!!!
156
0
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Гешев попределя престъпници и олигарси в две категории? А заглавието трябва да е: " Гешев: Престъпниците ( кокошкари и олигарси) искат неработеща прокуратура.",защото едните и другите са айдуци!
155
3
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 156 преди 4 години
По твоята "елементарна" "логика" трябва да защитава НЕО (новите) "***" от пп.Герб!!!!Всичко ще е разчистване на сметки както е било винаги на ТЕРИТОРИЯТА!!!!Двойният стандарт винаги е битувал по тези географски ширини!!!!!И сега няма да е по-различно!!!!!"КАСКЕТА" е "много шум за нищо"!!!!!С неговите "кокошкарски акции" далече няма да стигне.........
154
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мазния каскет ще ревизира ли кой и как е направил оградата с турция
153
3
 
11
 
! Отговори
Ле-леее преди 4 години
Ега ти държавата щом този *** и е главен прокурор
152
4
 
8
 
! Отговори
Крадеца на Тиквите преди 4 години
Ами ако крадците и бандитите са Пеевски и ББ? Па те са най-големите олигарси. Къщата на Бойко в Барселона е на 150 метра от къщата на Шакира и Жерар Пике /централния защитник на Барселона/ не е лоша тая къща, не е лоша....
151
6
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Тревожно! Много тревожно е кагато в материал за/от прокоратурата се спряга името на реалния ген. Р.Радев! Някак си простотията и пропагандното дребнотемие на ББорисов прозира! Лъжете и измислиците плод на завист, лудост, тесногърдие целящи да унижат Генерала Радев като по този начин тъпака ББорисов едва ли не ще запълни празнотата под етикета си! Да Борисов е балонче хвърковато нищо повече, един наивник, плюещ с действията /иначе на думи е за народа/ рода си/държавата! двете страни на 1на монет
150
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, каквото и да си говорите Гешев заслужава похвала, че се зае с престъпноста активно и ефикасно. Разбирам, че сега е наред Нинова и Радев и всички на Позитано 20, но това е справедливост. Иначе червения *** , ако изнасилят дъщеря му или внучката му, или убият майка му и баща му как ще реагира , сигурно ще критикува Гл. прокурор. Осъзнайте се и не защитавайте олигарсите на БКП-БСП, защото вие сте бедняци.
149
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура. А политиците си имат ПОДЧИНЕНА!
148
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия думи Гешев е прав, но зада има работеща прокуратура и въобще съдебна система, заедно със силовите структори трябва дълбока съдебна реформа, която включва и контрол на главния прокурор. Хората са го измислили отдавна, ако незнаят как става, да видят другите как са го направили.
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Бойко също!
146
12
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Недоразумението Радев към кои е,престъпниците или олигарсите?
145
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля червените *** да обяснят защо са против Гл. прокурор и неговите действия. Така оставам с впечатлението, че другарите са от към страната на престъпниците. Вярно, че Нинова е вътре с двата крака , но все пак няма ли честни хора в БСП или да.
144
5
 
11
 
! Отговори
Тоя каскет преди 4 години
кой го избра, питам аз. Не е народа, от чието име говори във всеки случай.
143
4
 
11
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Това е реторичен въпрос?!??ТЯ СИ Е НЕРАБОТЕЩА и всеки НОРМАЛЕН човек го знае......Защо трябва някои да иска нещо да не работи,като то въобще не ФУНКЦИОНИРА!!!!!!Поредното "цирково" "изпълнение" на "КАСКЕТА"........
142
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не знаех, че субектите на снимката са цвета на родната милиция, щах да помисля, че са именно тия престъпници и олигарси, за които се говори.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свинаря си е опекъл работата с панаира, не можете да го пипнете. Има други , които трябва да се проверят като братя Мондешки например.

Спонсорирани публикации