Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи

Надежда Стоева е била началник на екипа
27 мар 2020 07:00, Нели Христова
103
Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи
Снимка: Facebook

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е болна от коронавирус. Това призна самата тя в социалната мрежа Facebook.

Ето какво пише още тя:

Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати. Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона. Искам да ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се, без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, но без да зная, че съм вирусоносител.

Днес, когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия.

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след като се установи ослучаи на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако екипировката е била българска. Какво да очакваш като всеки цех който има шивашка машина започва да шие екипи за целия свят. То не става така, ще измрат хиляди лекари заради нашата недомислица.
67
0
 
25
 
! Отговори
Х преди 4 години
До АловДепутатите се само-разпуснаха и набързо се скриха в къщичките си. Би трябвало да върнат маските, освен ако не се включат като доброволци да подпомагат в този труден за всички момент. Биха могли да преведат и част от големите си заплати ( които си гласуваха) , като дарения за крайно нуждаещите се. В такива моменти ще проличат нравствените качества на всеки индивид, и най- вече на народните избраници.
66
0
 
5
 
! Отговори
до типичен българин преди 4 години
Мъжът и,известния зъболекар д-р Стоев,си е при нея.Беше се покрил някъде около Своге,но сега е тук.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо важно се пропуска в мерките за защита в България. Посочено бе че в значителен процент от заразяванията входа е очите. Маските някак се възприеха. Много хора ги носаят, но много от тях ги носят неправилно. Защитни очила обаче никой не носи. Тази докторка е с обикновени очила. Да не се чуди никой слес като се е опаковал и пак се е заразил. Неглижира се носенето на защитни очила. Очите са входна врата за заразата.
64
1
 
28
 
! Отговори
tzzzz преди 4 години
е хубава работа,това не е екипировка.Лицето не е защитено по никой начин, главата трябва да е тип противогаз,много специални очила, маска, без грим,вижте китайските лекари, вижте Путин, има толкова снимки, такава екипировка е безумство, който ги е одобрил да мине в графа опит за умишлено убийство.Има ли грамотни в тази държава.
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските в гаражните цехчета са на три ката, тази е еднократна хартиена, която трябва да се сменя на 6 часа. На лекарите им раздадоха по една. Т.е. те никога не са ги сменяли и няма и да ги сменят, защото няма с какво.
62
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перчемът защо и се показва на челото? Цялата коса трябва да е скрита - затова е качулката. Защо няма шлем? Защо е с хирургична маска, а не с качествена? А Бойко, защо? Еми как няма да се разболее.. нормално, само с тея дъждобрани не става.
61
0
 
10
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Елементарната математика сочи, че ако само изваждаж, а не добавяш в една каса то т ше свърши рабо или късно. Та хората за които не ти пука са спряли да вкарват пари чрез свойте осигуровки. Е сега светнали ти? Ако задържи шест месеца икономиката ще е в тотален срив и ти може да идеш на борсата, защото каквото и да работиш, потреблението като го няма шефа ще каже, че не си му нужен. Само че дали в държавата ще са останали пари да ти плаща обещетението е друг въпрос.
60
9
 
7
 
! Отговори
До този който преди 4 години
е написал тази лажа -". Излизат тука разни келeши от рода на Мангъров и говорят празни приказки- всичко наопаки"!? Първо *** си ти, защото без да си сигурен в това което си чул бързаш да лееш обиди. Доц. Мънгъров никога не е настоявал да се носят маски от всички, чувал съм го да казва, че само болни трябва да носят, за да не разпръстват заразата, но трябва да ги сменят много често. Той и затова е в конфликт със щаба на генералите, защото те са пълни лаици, а с това само вдигат паника!
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава,че китайците са били прави,като са построили скоростно болници,които са само за коронавирусоносители.Четох,че дори и да се прекара болестта,последствията ,получени от коронавируса са опасни и завинаги.Господи,помогни на хората и спри този вирус!
58
5
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Ами това е положението, един път ще направиш пропуск и колкото и да е малък, може да се получи голям отрицателен ефект !!!Казано по друг начин- да не прекаляваме със защитните мерки, не са достатъчни, и да не ставаме роби на заплахата !!!Уповавайте се на Бог !!!
57
2
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 4 години
Обаждай се моментално на полицията. Ти не й ли каза нещо?! Или си от най-обикновените мишки, които в очите на виновния никога нищо не могат да кажат? Явно да.
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като запонем, че с тази маска от снимката не става- китайците казаха какво трябва, никой не ги слуша. Излизат тука разни келeши от рода на Мангъров и говорят празни приказки- всичко наопаки на това, което казаха тези, които се справиха с вируса. Използват някакви хирургически маски, които няма да коментирам. 100 пъти се каза- N95 маска е най-малкото. Лекарите нямат. И тази, вместо да каже, че е взела НЕАДЕКВАТНИ мерки, отречени от СЗО, тя продължава какви мерки взела. Ами, НИКАКВИ не си взела.
55
4
 
6
 
! Отговори
Типичен българин преди 4 години
Склонен съм да повярвам на съседа, защото такъв лицемерен патос и самосъжаление обикновено върви ръка за ръка с безогледно погазване на закона.От друга страна, мнго се съмнявам, че съседите ще й помогнат с набавяне на необходимите продукти.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До съседСнимай и пращай снимки на МВР и РЗИ вместо да пишеш по форумите.
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринМного ти е лесно да си на 1500км от Италия и да четеш статистики.Статистиката няма нищо общо с това което се случва в момента.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросното лице,д-р Стоева,днес си излезе най спокойно от блока в Надежда3,Ако не лъжете, може да се обадите на полицията.Ако лъжете, няма да се обадите на полицията и ще си останете само един лъжлив седесар.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кого му пука за хората на свободни професии?Избирайки свободата, сте избрали и риска да изпаднете зад борда при криза. Част от сделката с живота.
50
1
 
15
 
! Отговори
Алов преди 4 години
Важното е маските от турция ,че отидоха при депутатите и на техните роднини
49
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Световните икономически организации заявихаче ако се продължи със социалната изолация справянето с вируса ще отнеме минимум шест месеца. Я да попитам, кой от хората със сеободни професии ще издържи толкова? Вчера Световната здравна организация заяви, че самоизолацията не решава проблемът с вируса. Тоест повечето хора трябва да го минем. И не на последно място паниката за Италия. Между 2013 и 2017 67 000 души в Италия са починали от различни видове грип. Нека всеки сам да реши относно вируса.

Спонсорирани публикации