Десислава Николова обяснила през 2017 г. пред съда, че карала с 50 км/ч

Пред съда обяснила, че колата й поднесла и не я овладяла
23 апр 2020 19:04,
103
Десислава Николова обяснила през 2017 г. пред съда, че карала с 50 км/ч
Снимка: БГНЕС

През май 2017 г. майката на Кристиан Николов обяснила, че карала с 45-50 км/ч, когато е катастрофирала с джипа Ауди Q7. Тогава тя отнася 1000 лева глоба за катастрофата с Рено. Тя казала още, че ударът станал на завой и колата й поднесла.

В обясненията си тогава майката на задържания за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов заявила, че съжалява за стореното, но пътят бил мокър, джипът поднесъл и тя не могла да го овладее.

При катастрофата, станала на 2 октомври 2015 г., е бил ранен шофьорът на реното Станил Станилов. Той имал счупване с разместване на бедрената кост на десния крак и повече от месец не можел да ходи добре.

Още по темата

Според доказателствата по делото катастрофата е станала на двупосочен път с по една лента за движение във всяка посока. Времето било хладно, сухо, а настилката - асфалтова, без дупки и неравности. Нямало улично осветление, видимостта по пътя се осигурявала само от фаровете на колите, пише "24часа".

Към 23,40 часа Станилов карал свето "Рено Клио". В колата на предната седалка пътувала жена, която после е разпитана като свидетел.

Внезапно джипът навлязъл в лентата за насрещно движение. Според мотивите на съда това е станало "без да има повод, тъй като пред управлявания от нея автомобил не се движели други коли, за да извърши маневра изпреварване или заобикаляне".

Непосредствено преди кръстовището Десислава се озовала с джипа в насрещната лента. Като видяла реното, предприела "аварийно спиране". Въпреки това, последвал удар с реното.

Защитата на Десислава изтъква, че тя е карала в рамките на позволената за града скорост и в "условията на лоша пътна обстановка". По делото няма данни в джипът й да се е возел друг човек. Така че на този етап версията, че Кристиан може да е бил в джипа или да е карал, не се потвърждава.

При анализа на доказателставта Софийският районен съд констатира противоречие между свидетелите по делото и показанията на Десислава само по отношение на пътната настилка.

Според Станилов и спътничката му тя била суха, а според Десислава Николова - влажна. Съдът приема за достоверни показанията на пострадалия и жената, возела се с него.

Една от причините е, че те са били разпитани още по време на разследването и думите им се потвърждавали от други доказателства - протокола за оглед на местопроизшествието и приложените по делото снимки.

Десислава дала обяснения едва в съда - в момент "сравнително отдалечен от събитията". В останалата част съдът приема твърденията й за "обективни, добросъвестно депозирани и кореспондиращи с останалите доказателства".

Николова е освободена от наказателна отговорност, тъй като е била с чисто минало, без осъждания и наказания по чл. 78а НК, който позволява освобождаване от наказателна отговорност.

Според съда до катастрофата с реното се е стигнало по непредпазливост. Като смекчаващи отговорността обстоятелства се сочат добрите характеристики на Десислава, "добросъвестното поведение по време на разследването и проявената към пострадалия загриженост" след катастрофата.

Тя самата казва, че е ходила да види ранения в болницата. До глоба, а не до по-тежко наказание, се стига и заради липсата на регистрирани предходни нарушения на Николова на правилата за движение по пътищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
140
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не. Не е с 40-50.С 40-50 не поднася.Това са адвокатски врътки.На някой друг, не на нас тия.
85
0
 
9
 
! Отговори
тото преди 4 години
И аз се чудя, тия коли за какво са толкова скъпи, та да не може един завой да вземе. Само декора ли им вдига цените брат.
84
0
 
4
 
! Отговори
Петък преди 4 години
До АнонименАбе, тия от Ауди, са си виновни отвсякъде.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не че нещо, ама как чисто нова Q7ца с 100 програми за стабилност, нови гуми поне 255 поднася на сух асвалт с 50 км/ч? това е против физиката бе ...
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са си джигити и наркомани цялото семейство.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази майка е Виновна, тази е най-лошата майка, да и се отнемат и другите деца, нищо че на са на ***
80
0
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Историята на тази поразително прилича на ситуацията със сина й - и на двамата колите са се движили без шофьор.
79
1
 
2
 
! Отговори
Сузи куатро преди 4 години
Карал съм 100сд куатро Б4 куатро А8 куатро. Хора тия коли влизат плашешто добре в завои с висока скорост на сух асфалт.Q7 не съм карал явно вагаджите са се изложили с този модел
78
0
 
26
 
! Отговори
Тиквочовек преди 4 години
АУДИ, които са известни, че са най-добрите коли за мокро време да се занесе с 50км.... Ей такива балами не сме. Малкият наркоман заслужава единствено едно - изгниване в затвора. А ти, че ди отгледала такъв *** същото + да ти се отнеме всичко, за което си надувала толкова дълго дудуци и кавали.
77
0
 
50
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Жената има класическа кариера. Това е бившата секратарката на Миню Стайков. Следващата и длъжност е изпълнителен директор. Какво очаквате?! Интелект, култура, възпитание?! Това са личните, служебни свиркааджийки на мутрите. За разнообразие докато са в офиса. По някое време ги назначават за директори на "бизнеса", който така или иначе няма нищо общо с реалната дейност на мутрата Миню. И маймууна от зоопарка да назначи, пак ще има същия ефект. Това е България.
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятни лъжи!
75
0
 
33
 
! Отговори
тиква преди 4 години
Q7 не поднася току така с такава скорост освен ако не е заледено но дори и тогава не е толкова леснотази си прави майтап със съда и наивни обяснения
74
0
 
39
 
! Отговори
No coment преди 4 години
Тоз джип да поднесе? На мокър път?Я бягай от тука
73
2
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
взели едни европейски пари та купили си едни много хубави европейски коли ама *** не може да кара щото *** не обича правилата регулациите и законите и иска да си начеше егото като стои над закона и винаги го заобикалятази със сигурност е била на телефона си раздувайки клюки с аверка и не е съобразила скоростта с обстоятелствата а сега лъже че било мокро,ами след като ебило мокро правилника казва карай още по бавно така че лъжата ти е непохватна и гл.упава
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 78Що бе, в твоята кой се ***? или ти си Българин само когато ти поискат лична карта на летището в Германия където отиваш да миеш чинии
71
0
 
27
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Ами Николова,като усети ,че колата ти при 45-50км/час поднася на мокър път,а според огледа е бил сух пътя,защо не я смени с друга кола или да я вкараш в сервиз да видят от какво поднася.Най-проходимите коли на сняг,а поднася.Вземи си една Дачия-няма да ти поднася.Амаче оправдание.Разледващите направиха ли тест дали колата е в ред или не и как така поднася при 45км.
70
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая лелка да признава, че и в неделя е карала е джипа и да поема отговорността. Синчето й цял живот ще чака на нея явно. Сигурно тя е предложила и годеж на надрусаната му приятелка. Я да се стяга тоя *** и да се приготвя да излезе на 40 год с голям ауспух
69
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Десислава обяснила.Тоя джип щом с 45-50 км/ч се подхлъзва толкова лесно, смятай със 140 колко му е.
68
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен на 22 год си е бая мъж вече човек, не е никакъв юноша или младеж. Пълнолетен от 4 години и щом още не може да прилага възпитанието натрупано две десетилетия и трябва тепърва да бъде обучаван как да я кара в живота, значи има нещо сбъркано. На 22 е сгоден и вече убиец. Горе-долу превъртя играта и трябва да си понесе пълната отговорност

Спонсорирани публикации