Загадката с Ким Чен Ун, официозът в Северна Корея съобщи за негови дейности

Официално обаче не е ясно къде в момента се намира самият лидер
68
Загадката с Ким Чен Ун, официозът в Северна Корея съобщи за негови дейности
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун изрази благодарност и признателност към работниците на най-големия строителен проект през последните години в град Самджион, съобщи централният вестник на народната република "Нодон Синмун", цитиран от TACC.

„Уважаемият върховен лидер, другаря Ким Чен Ун, благодари на работниците, които искрено и от все сърце допринесоха за създаването на град Самджион“, се подчертава в статията.

Още по темата

В същото време изданието не дава други подробности, като кога е изпратено благодарственото съобщение до строителите, както и къде в момента се намира самият лидер, предава "Фокус".

В същото време Централната телеграфна агенция на Северна Корея обяви в неделя сутринта, че Ким Чен Ун получи поздравителна телеграма от ръководителя на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов по повод годишнината от срещата на върха на лидерите на Русия и КНДР във Владивосток на 25 април 2019 г. Посланието изразява пожелания за просперитет на корейския народ и добро здраве и щастие на Ким Чен Ун.

Лидерът на КНДР не се е появявал публично от 11 април, когато проведе заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската партия на труда по въпросите на вътрешната политика. Ким Чен Ун не присъства на годишната сесия на Върховното национално събрание на 12 април, а също и за първи път по време на неговото управление не присъства на церемонията по случай 108-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен на 15 април.

Отсъствието на Ким Чен Ун в редиците на ръководството на страната по време на основния национален празник породи слухове за евентуална болест на лидера на КНДР, както и за неговата гибел, които в момента не се коментират от официални лица и средствата за масова информация на народната република и не се потвърждават от източници в Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако видите севернокорейците да реват по площадите като заклАни, умрял е.
27
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите са уникални! Един професор на БСП беше споменал нещо за някакъв процент от населението, дето нещо... :) Голяма част се е включила под статията.
26
8
 
54
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Северна Корея е бъдещето. Ким Чен Ун често приветства Тръмп в Туитър и тръмп - него. Мъдър държавник, високо образован и тласкащ страната си към прогрес, за който другите страни само могат да мечтаят. Тръмп го уважава и разбра, че спасението на САЩ е само в приятелство със Северна Корея и черпене от доказаният и богат опит.
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите... Абе уникални *** има тука бууухахахаха
24
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една моя позната ми превежда от корейски трудовете на Ким Чен Ун. Знаменит е.
23
5
 
63
 
! Отговори
Тео преди 3 години
До ФилиповГ-н Филипов. Вие лично били ли сте в Северна Корея? Не вярвам. Чувал съм, че там наистина цари справедливост и че на всеки човек му е усигурена работа, дом, безплатно образование, безплатно лечение, почивка и прочие блага, но да не се окаже, че и тамошният свят е фалшив и синтетичен като евроатлантическия в който фигурираме и ние с Вас? Надявам се да е така, както казвате Вие.
22
6
 
36
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
Браво Или- започвам да пиша дисертация на тема "Ким Грух и чумата по свинете" !
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналястите обаче го следят изкъсо, все едно е ръководител на Света, а не на Северна Корея...
20
15
 
41
 
! Отговори
Или преди 3 години
Афр.свинска чума е натиснала другарят лоена топка. Не е лесно да преяждаш в ядрена страна с гладно население.
19
1
 
39
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Когато лично Ким Чун се покаже да потвърди че е жив,тогава ще му повярвам а така всеки знае- вождеца бил изломотил нещо,ама къде го?
18
7
 
63
 
! Отговори
Филипов преди 3 години
Разправяйте си после, че комунизма не е най-висшата еволюция на човешкото развитие. Трудно е да се добереш до Северна Корея. Защо ли? Защото е оазисът в пустинята. Защото там е истинската свобода на индивида.
17
3
 
33
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Не бе, и те не си вярват, но искат така да изглежда !
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наказвали ги със затвор ако не се грижат или при пожар стане нещо с портретите на висшите лидери. А ако другарите изгорят при пожар в опит да спасят портретите ги провъзгласяват за герой на отечеството.
15
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким е боец ! Ще се справи ! Много пожелания за здраве, другарю Ким от българските патриоти ! Не на капитализма и империализма !!! Да на хуманизма и социализма !!!
14
12
 
85
 
! Отговори
Ирина преди 3 години
Ако всички страни бяха като Северна Корея, този свят щеше да е приказка. Единствената истински свободна и независима страна, зачитаща правата на хората. Вие си вярвайте на евтини медийни пропаганди. Ким Чен Ун е образец за лидер.
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13С изключение на хилядите дето доскоро ътуваа да бапкат в Китай всяка седмица.
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Северна Корея няма корона вирус. Нито влизат, нито излизат от там. А ако някой се престраши бива отстрелян подобаващо с цял пълнител.
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Вече имаме. Някой питат до кога? А не трябва да кога, а докато тогава когато трябва.
10
3
 
47
 
! Отговори
У преди 3 години
Че нямаме ли си такъв лидер? Екзекуциите се правят c Q7ци
9
4
 
48
 
! Отговори
Официоз преди 3 години
Под негови дейности да разбираме ли шофиране на джипка, инспекция на магистрала, рязане на лента, нещо от този вид.

Спонсорирани публикации