Време за почивка: Как да подготвите куфара си?

Вече може да пътувате в чужбина
4
Време за почивка: Как да подготвите куфара си?
IStockphoto

Лятото се задава и това ни кара да помислим за ваканция. Независимо дали ще ходите на море, на планина, или просто искате да промените обстановката, със сигурност ще трябва да вземете няколко неща с вас. Това поражда нуждата и от куфар, чието подреждане често се превръща в мисия невъзможна. Особено за дамите. 

Колко неща ни трябват за 4-дневно пътуване? Със сигурност по-малко, отколкото си мислим, но това не ни пречи да вземем всичко, което желаем. Напълно възможно е в тези дни да ни потрябва бански костюм, няколко вечерни рокли, няколко рокли за излизане, тениски, яке и още много други дрехи. Все ще намерим място и време, за да ги облечем.
 
За да вземем всичко обаче ще трябва някак си да го съберем в куфара. Понякога насилственото затваряне и скачане върху него не работят и е време да помислим за малко по-рационален начин на подредба.
 
Ето няколко начина, по които да опаковате багажа си:
 
1. Изберете правилен куфар
 
Колкото е по-голям куфарът ви, толкова повече неща ще искате да сложите в него. Изберете правилния размер, в зависимост от това за колко време отивате на почивка. Ако ще прекарате по-дълго време далеч от дома, добре е да си вземете твърд куфар, който няма да се повреди при турболенция в самолета или пък няколко дупки по пътя.
 
Ако пък предпочитате да пътувате с по-малко багаж, може да си вземете мек сак, който има достатъчно външни джобове, за да приберете тоалетните си принадлежности или храната си за из път. Без значение какъв вид ще изберете, задължително проверете вътрешността на куфара, за да видите дали имате някакви забележки. Ако взимате нещо с колелца, завъртете го на всяка посока и усетете как се движи по повърхността и дали дръжката отговаря на височината ви.
 
2. Дрехите
 
Ако винаги взимате повече дрехи от необходимото, може да следвате метода „5, 4, 3, 2, 1“. Ограничете се до 5 чифта чорапи и бельо, 4 тениски, 3 панталона, 2 чифта обувки и 1 шапка. Разбира се, това е най-доброто решение, ако отивате на море и по-често важи за мъжете, но дамите също трябва да се ограничават по този метод.
 
Ако отивате на море, задължително опаковайте 2 или 3 чифта бански, за да може да ги сменяте и да не ги чакате да изсъхнат. Не забравяйте за якето, тъй като вечерите на плажа могат да станат доста хладни.
 
Още полезни съвети за подредбата на куфара преди пътуване четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо правило преди стягане на куфара е да намерим дестинация с отворени граници и без много подпорни стени срещу свлачища
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се реди ковчег ли? Лесно. И после е Драма, че си от бянкя.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маски, дезинфектант, термометър, ръкавици и пари, че ако се почувствате зле прегледа у нас е платен и започва с 130 лева задължителни за тест за ковид. Не се покрива от здравна каса и никой доктор не иска да ви прегледа ако не си го направите.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятноста да се заразите и умрете вие, или някой от близките ви е огромна. Всеки сам да си решава, иди***ти в бг дал господ