Бил Гейтс: Само ваксината ще върне обществото към нормален живот

Така ще се намали смъртността по света
29 юли 2020 13:30,
153
Бил Гейтс: Само ваксината ще върне обществото към нормален живот
Снимка: БГНЕС

Съоснователят на Microsoft, милиардер и филантроп Бил Гейтс смята, че ефективните лекарства за лечение на COVID-19 значително ще намалят смъртността до края на 2020 г. Само ваксината ще играе решаваща роля за връщането на обществото към нормален живот, съобщава CNBC.

Още по темата

„Лекарствата, използвани срещу коронавируса, имат значителни терапевтични ползи. Ето защо мисля, че има голяма вероятност до края на годината да постигнем значително намаляване на смъртността благодарение на комбинация от нови инструменти“, заяви Гейтс, пише „Фокус“.

Гейтс припомни, че създаденото за борба с Ебола „Ремдесивир“ е едно от водещите лекарства за лечение на пациенти с коронавирус в хода на изследванията. Разработка на Gilead Sciences показа 62% намаляване на смъртността при критично болни пациенти.

Освен това се тестват още две антивирусни лекарства, които могат да се приемат през устата, а не интравенозно като ремдесивир.

Въпреки това милиардерът отбеляза значението на информираността на хората за необходимостта от ваксинация, когато лекарството стане достъпно.

„Надявам се хората да научат фактите, да разберат стойността на тези, които се интересуват от тях, и да разберат, че заедно сме в това. Трябва да се защитаваме взаимно с маски и може би в крайна сметка със стаден имунитет благодарение на ваксината “, каза Гейтс.

По-рано фондацията на основателя на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда предоставиха 100 милиона долара на Глобалния алианс за ваксини и имунизация, за да се ускори широкото разпространение на коронавирусната ваксина след нейното развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единица за мошеник, един гейтс, два гейтса, три гейтса.....
50
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е решил по някаква причина, че е нещо много специално и живее на някакво невероятно място което е трън в очите на световния "елит" който цял ден се чуди как да прецака българина и България... не е лесна ваща.
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-страшното не е вирус или правителство,а необразован или глупав човек.Такъв,който без да провери,вярва на всичко чуто или прочетено.Бил Гейтс никога не е искал да ви следи или унищожава,*** такива.Това е човек,дал милиарди за здравеопазване и един отличен бизнесмен.Информирайте се за цялата реч за начина за намаляване на населението и тогава пишете глупости.
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска да ви ваксинира бе yтайки балкански. Стойте си мирно там и мислете как ще си платите тока.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47А ти от кога стана толкова компетентен да съдиш работата на другите? :) А верно забравих ти си българин следователно разбираш от всичко повече от останалите :)
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се върнем към нормален живот трябва да падне полжението в България а новините за вируса да са на задни позиции.
45
10
 
4
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Ваксина срещу Самор няма, но лечение за подобни типажи като Бил Гейтс, винаги е имало;))) и винаги са били много ефективни. Ясно е, че се готви яко ваксин на яко продуханото от страх и нервози бантусно население на България. В България се е навъдило много опасно поколение: каквот му каеш, това прави, особено гат каеш, че е за негово добро. Много и опасно глъви хора живеят в България.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефи колко сте лесни :) написан един нелеп коментар (35) и вече има 6 лайка :)))) вие наистина не сте наред в главата :)))
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм решил да нося маска със закачен диск на антивурсна за компютър вместо плат.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До конспирациятаНе знам от къде ги вадиш тия цифри ама хората вярващи в тази глупост са разни разни изкукали лелки в фейсбук и други разни "разбирачи" за които земята е плоска.
41
0
 
5
 
! Отговори
Казах преди 3 години
Незабавно намаляване на популацията на Азиатският Континент и Африка.Китай под 150млн Япония 50млн максимум Африла цялата 200-300 млн максимум.И по-бързо.
40
4
 
13
 
! Отговори
конспирацията преди 3 години
объркан съм!!!? след като целият свят и поне 80% от българите те подозират че си замесен и поръчител на вируса КОВИД19 и след като всички месеци преди да излезе ваксината предполагат че с ваксината ще се обогатиш ще ги направиш зависими чипирани и така нататък - защо след всичко това излизаш официално с лицето си и казваш : Ваксината ще ви реши проблемите с вируса ! това ме обърква дори Бойко е по-предпазлив и се вслушва в слуховете и настроенията витаещи в обществото
39
1
 
22
 
! Отговори
а1 преди 3 години
Компютърджия виросолог аре нема нужда
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БочкоКато си див селянин как няма да крашва.
37
0
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Борбата е за патент, а патенти в медицината са много печеливши, а производството ще го пробутат после на Китай или Индия или някоя друга евтина фабрика,.
36
0
 
6
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
До анонимен 29Колкото и да Ви е мъчно, все повече хора се събуждат и проглеждат истината!
35
0
 
18
 
! Отговори
Бочко преди 3 години
След Виндоус 10 тоя не моа го гледам.Спираш упдейто оно пак упдеътва и после ти крашва целия компютър
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвате, че съоснователят на Microsoft бил милиардер и филантроп.Безспорен факт е, че е милиардер, но ако беше филантроп, трябваше да подари коронавирусната ваксина на жителите на планетата.
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕЙТС Е ЦИОНИСТ САТАНИСТ И РОЛЯТА МУ ИЗБРАНА ОТ ИЛЮМИНАТИТЕ Е ДА НАМАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА С 70% ЗА ДА ИМА ПОВЕЧЕ РЕСУРСИ ЗА ЕЛИТА ВЛАДЕЕЩ ПЛАНЕТАТА НИ!
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МислещаЗащото ваксините не са правени от него. Човек а много разбира! То и аз имам рбатовчед, който прави ваксини за цаялата фамилия, включително и забранени такива, за лаймска болест, спин и прочие!