Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни

Египет: Елате и се убедете, че са изградени от египтяни
Обновена: 3 авг 2020 21:09 | 3 авг 2020 21:08, Елка Василева
144
Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни
Снимка: архив, БГНЕС

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди.

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“.

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“.

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“.

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни.

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат.

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни.

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“.

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today.

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно прав е Мъск. Строени са от друга цивилизация.
21
1
 
5
 
! Отговори
пурко преди 3 години
от пимк са строени
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледал е "Старгейт" филма ,с Кърт Ръсел. Нищо ново не му е хрумнало.
19
3
 
15
 
! Отговори
Македонец преди 3 години
Пирамедете ке са построени от Саше Великиот Македонски!
18
4
 
2
 
! Отговори
Мъцк и Гейц ако преди 3 години
Дойдат в България им давам един месец. Бързо ще ги откажем като им обясним за конспирациите. Ще избягат с писъци.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички версии са конспирации, никой не е доказал как и от кой ги е построил. но в тях има закодирани събщения. Също така голямата пирамида с осем страни, но с просо око се вижда само по време есенното и пролетното равноденствие за да се построи по този начин в тези мащаби се изискват изключително точни сметки в проектирането.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като земляни са строили египетските пирамиди, кой е строил тези на Луната, Марс и Венера? Разбира се че извънземните са ги строили. А Черния принц дето кръжи над Земята и той ли е изобретение на хората? И да не си мислите че сегашния напредък на човечеството е негова заслуга?Нищо подобно.Сателитната антена ако е изобретение на човек какво прави тя на Луната тогава?
15
12
 
4
 
! Отговори
Кофражист преди 3 години
Нещата са с пирамидите много прости, построени са с пълзящ кофраж, това го знае всеки кофражист. После малко хоросан за замазка и готово.
14
6
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
Света София в момента няма инженер който да може да я построи по начина по който е направена без железобетон или железни греди
13
5
 
11
 
! Отговори
Да преди 3 години
И най-мъдрият си е малко ***... П.П. Тиквата е само ***.
12
7
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
Той Илан още не може да запомни кой номер му е бебето.За пола щели да чакат то да си кажеСтарите хора си бяха по добри
11
9
 
6
 
! Отговори
баце преди 3 години
Голяма част от блоковете са отливани. Древна, секретна и забравена технология за отливане на бетон. Сериозен труд е паднал само за облицовката от бял варовик и за изграждане на вътрешните камери. За вътрешните камери е забележително, защото гредите са от гранит и тежат бая. Няма извън земни в тази работа, но определено има затрита цивилизация.
10
4
 
11
 
! Отговори
Ццццццц преди 3 години
Безобразно преетикиране на историята !!! Тез луди ли са бе????Може да са извънземни или древни египтяни ,НО ПРЕДИ ВСИЧКО СА МАКЕДОНЦИ !!!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Coral Castle в Miami-Dade County, Florida, как е построен?
8
9
 
10
 
! Отговори
Izvanzemnoto преди 3 години
Пирамидите са построени от по-древна цивилизация наричана Бяло-черните, те са владели територията от днешна Русия чак до West Coast в Лос Анджелис, те са прародители на черните хора на земята, напътствали са Колумб,Марко Поло, Америко Веспучи чрез сигнали от Космоса и са накарали хората по света да им построят Пирамиди,като са им изпратили вестители, чрез генерирана квантова телепортация от черна дупка близо до Луната. Известно е, че Бяло-черните са тънко свързани с Руската Федерация в бъдеще.
7
6
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Как са сечени тези...огромни камени блокове с перфектни прави стени ,за да пасват точно при нареждането.Има намеса извънземен разум и...технология за строителството.Всичко се пази в папирусите,но не всички са...разчетени.Апропо в нито един папирус няма скица,или рисунка на някой от етапите за строежа на пирамида и това е...странно.Сякаш някой...нарочно не е искал това да се знае и информацията е била...скрита.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илън Мъск също така е извънземен
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки случай не са построени там според приказките на учените за теглене на блоковете с въжета на трупчета и подобни небивалици.
4
5
 
1
 
! Отговори
не ни бъркай преди 3 години
Еееее отново ни анимират Тук показаха малко скрити пачки и скрити намерения и настана лудница А представи си Аз ако се поява на показ Трудолюбиви хора са египтяните особенно когато им е интересно
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е прав Мъск. Баце е построил пирамидите. От тях се пълнят чекмеджетата.

Спонсорирани публикации