След спецакцията: Задържаха Гольовци и Ропотамци за лихварство

Ще се преценява какви обвинения ще бъдат повдигнати
94
След спецакцията: Задържаха Гольовци и Ропотамци за лихварство
Акцията на ГДБОП в ромската махала на Кюстендил е завършила с арести, като е разбита организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Задържаните са членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците, обяви главният прокурор Иван Гешев, който бе на място.
Още по темата
Белезници са щракнали на шестима души, но се издирват още няколко лица, за които се смята, че са част от групата.
 
"В следващите дни ще се прецени какви да са повдигнатите обвинения и какви мерки ще бъдат внесени в специализирания наказателен съд. Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност - лихварство, наркотици и други дейности. Ние и МВР трябва да си свършим работата. Защото такъв арогантен, нахален начин на живот създава чувство за безнаказаност у всички български граждани", заяви Гешев.
 
Ще се проверява дали доходите и платените данъци отговарят на демонстрирания околен живот и материални придобивки.
 
Отделно се провежда специализирана операция по линия на битовата престъпност в Кюстендил.
 
Продължава и работата по разследването на случая "Янек".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен Голия друг няма да хванат защото си плащат да не ги закачат
35
0
 
8
 
! Отговори
ех Сашеееее преди 3 години
..."демонстрирания околен живот"...околен околен, колко па да е околен
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпроса е защо 30 години никой нищо не прави по въпроса?"--------------------------------Колко години беше главен секретар този, който е премиер сега?За него тези "разкрития" новина ли са?
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, оставка..а..а искаме да си крадем и убиваме без да ни пречат правителството и Гл. прокурор. Ура..а..а оставка-оставка
32
1
 
6
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Испанските роми са същите, лихварство и дрога в особено големи размери, като тръгнат да ги залавят се екипират като за война . С 300 зора успеят да приберат няколко в затвора и вече си имат наследници.Лесните пари винаги са магнит
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност - лихварство, наркотици и други дейности."--------------------------Който претендира, че е главен прокурор на държава, след като каже "А", трябва да каже и "Б" - от колко години задържаните изкарват парите си от незаконна дейност? През тези години кой или кои са осъществявали защита на мафиотите? Как така изкарват парите си от незаконна дейност под зоркия поглед на Буда Тиквоний?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не съм чел такива новини за Швейцария, Франция и държави? Значи там може, тук се случва и то е обществена тайна.
29
10
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Каскетоглу ще се върне с стотина хиляди по-богат,шефът на кюстендилската полиция също и толкова...
28
0
 
25
 
! Отговори
Тт преди 3 години
Само хора живеещи в Кюстендил могат да ви кажат колко проблеми създават тези т.зелени ромски фамилии - последно с убийството в центъра на Кюстендил от един от тях, оръжия и наркотици и пр.Сега ако ги осъдат и лежат ефективно, ще си променя мнението за някои неща.Въпроса е защо 30 години никой нищо не прави по въпроса?
27
2
 
7
 
! Отговори
Мая Манолова преди 3 години
пуснете хората те са невинни пък и избори наближават
26
11
 
17
 
! Отговори
Вечно недоволен преди 3 години
Няма на света по-злобен,***,винаги недоволен народ от нашияя! Най-после имаме главен прокурор, заел се да прочиства държавата и ето-оплюха и него! Долно племе, предатели и злобари!
25
1
 
11
 
! Отговори
Гавраил преди 3 години
а защо ги развъждате тези кланове а сега ривете от тях ?
24
8
 
15
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Скоро ще бъдат заловени Радевци и Божковци!
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям е като става дума за плашене на *** или разчистване на мафиотските сметки на Домусчиев и Доган. Обаче Янек го няма - станал жертва на държавните мутри в Дупница.
22
8
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Калеко Алеко, а тиквата и неговите чекмеджета,КОГА ?
21
4
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА И ЗАТВОР!!! преди 3 години
И пак цензура с рязане и дописване на коментари!Доган.бг - най-долнопробната сбирщина на псевдожурналисти!!!
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа си е казал тежката дума за такива:ПУНТА МАРА!С едната ръка краде милиарди, с другата се прави че върши някаква работа за стотинки!Това че са арестували няколко роми, а утре ще ги пуснат, поради некадърно извършени арести и неправилно внесени и Борисов
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР и вътрешния министър да оказват пълна подкрепа на прокуратурата и да вадят Боб и Данс на всякъде и срещу всеки, който мисли да прави нещо срещу тях или държавата. Никоя мутра, няма потенциала да се бори с държавната машина и разделения. Повечето са охранени с ориз и пиле дебелаци, без никакви качества и подготовка.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно. Тези неща, както и телефонните измами, се знаят от години.И никой не попита Цацаров какво е правил той през цялото това време. Както и полицията. Сега на Боката взеха да му се клатят краката и изведнъж се размърдаха. Още месец протести и току взели, та осъдили някой политик даже :)
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Гелеш разхвърли цялата държава. Подземния свят е в транс. Естествено се опитват да го махнат, за да се върнат отното и да правят, каквото си искат.Гражданите на България трябва да са твърдо за Гешев, който очевидно мачка престъпниците всеки ден. Предният път Цветанов ги подкара така и го унищожиха... Хората се вързаха на дребни пропаганди и онея се върнаха да плячкосват.