От Ереван: Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа

Когато превърнат черквите ви в джамии, ще схванете какво цели Ердоган
7 окт 2020 21:45, Елка Василева
714
От Ереван: Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Участието на Турция в конфликта в Нагорни Карабах буди мрачни спомени у арменците. "Чак когато превърнат черквите ви в Европа в джамии, ще схванете какво цели Ердоган!", предупреждава един арменски лекар, цитиран от Дойче веле.

Армения и Азербайджан водят все по-ожесточени боеве за оспорвания регион на Нагорни Карабах. В сраженията загиват и все повече цивилни.

В столицата на Армения се готвят за истинска война, съобщава вестник "Ди Велт" в свой репортаж от Ереван: гражданите събират помощи за войниците, даряват кръв, записват се доброволци в армията.

Армения е овладяна от небивала вълна на солидарност и единство, пише изданието и обяснява: "Причината за това е не само в нападението на заклетия враг Азербайджан, който от 30 години насам се опитва да овладее региона, населяван предимно с арменци", пише изданието.

Още по темата

Според него еуфорията на арменците и готовността им за помощ се дължат предимно на това, че Турция играе основна роля в този конфликт, който им напомня за един исторически кошмар - за турския геноцид над арменското население, извършен по времето на Османската империя през 1915 година. "Това е колективна травма, която се предава от поколение на поколение и сега отново бе пробудена от войната в Нагорни Карабах", коментира "Ди Велт".

Премиерът на Армения Никол Пашинян казва в интервю за германския вестник "Билд", че в случая вече не става дума за регионален проблем за сигурност: "Това се дължи и на факта, че в Нагорни Карабах се появиха наемници и терористи от Сирия, наети от Турция, за да се бият на страната на Азербайджан".

Според Пашинян Турция се стреми към възраждане на Османската империя, а в актуалната ситуация около Нагорни Карабах той вижда "резултат от империалистическата политика на турския президент Ердоган".

"Когато превърнат вашите черкви в джамии..."

Вестник "Ди Велт" на свой ред припомня старите битки около Нагорни Карабах и отбелязва, че никога досега Анкара не се е намесвала толкова активно в конфликта в Кавказ.

Този ангажимент на Турция отново пробужда историческата травма на арменците, коментира изданието и цитира един арменски лекар, който казва: "Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа. Вие явно още не сте разбрали какви са целите на Турция и Ердоган. Чак когато превърнат вашите черкви в джамии, ще го схванете!", предупреждава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
Селяндур преди 3 години
До Анонимен 74Това, което е писано ще стане със или без радиация. Няма оттърване }:)
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозоне смей да говориш против Ботев! Заради такива като него в личната ти карта пише Българин и пишеш на този език. Предател
48
2
 
4
 
! Отговори
Подл0га преди 3 години
ЗозоДобре, че Боко и диктаторът Ердо са авери. Иначе руската мечта за милиони бежанци в България можеше да се изпълни. Ако беше Станишев просто щяха да му ударят по едно мъдо и толкова :))))))))))))))))))=========Естествено, че са авери защото и двамата са диктатори, а на теб ти харесва като ти удрят по едно м.ъ.д.о всяка вечер!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоНо са го правили заради такива роби като теб
46
6
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Французите отстъпват на немците във всяко отношение - интелект, наука, технологии, индустрия, икономика, стандарт на живот, и т.н. Единствено в изкуството са равнопоставени. Във Франция има повече черни и араби, отколкото в Германия.
45
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Е ти като сложи въпросителен и удивителен поумня ли?
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дядо ви защо слагаш въпрос на простотията си ,не посмя да сложиш удивителен а?!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук мили предатели , ще стигнем и ние. Нашата страна не е бедна. Нашата страна е желана от векове. Направиха ни бедни за да ни обезверят. Да продадеме имотите си на безценица. Да продадем страната си. Политиците са много на ясно с това.Те са ни продали отдавна. Събудете се,моля ви. Ние сме БЪЛГАРИЯ, НИЕ. Не ес, не нато, не всичките предателски договори. Ние сме законните собственици на тази земя
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия, които искате ядрени удари по Турция, не се ли сещате, че радиацията ще обезлюди напълно югоизточна Европа!? Войната не е решение, а само и единствено санкции по турците, докато икономиката им не рухне.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В джърмани и а солидна турска диаспора ,която участва активно в обществения-покитическуя живот на страната. Помните ли сериалчето кобра 11 обади се ,главната роля турчин.
40
10
 
16
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 3 години
Солидарен съм с християнска Армения, подложена на унищожение от ислямисткият тум.ор в лицето на азери и турци!
39
6
 
8
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
За Бенковски ми пишат. А какво ще кажеш за Ботев? С един куршум от 300 метра в сърцето улучен с гладкоцевно оръжие. Дали е вярно? По скоро револвер от своите?
38
8
 
4
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Това са последствията от разрухата на СССР....
37
3
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Германия се мазни на Турция съвсем целенасочено. Ако *** си отворят границите, Европа ще бъде залята от милиони нелегални мигранти в рамките на дни и седмици. Няма държава в ЕС, която да удържи на подобен наплив, а България ще е на фронтовата линия. Парите, които Германия плаща на Турция, са нещо подобно на рекет.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ви Бай Въльо човека предал Бенковски за 200сребърни акчета ,за да си купи волове!!!
35
8
 
2
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Азербейджан и Армения в НАТО, след връщането на Нагорни Карабах.
34
4
 
9
 
! Отговори
Луцам По Тебе преди 3 години
Луцам мамо, ям паркет.Колкото и да сме приятели с пичовете от армения, ние тук не можем да им помогнем, защто в НАТО изпълняваме роля на подпиращ се на кривак *** с накривена шапка, който се вчесва ту между бузите, ту в косата и си чисти ушите с нокът, докато строи магистрали, достойни за Дискавари.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
57Мечтата на Йозал ще стане реалност тогава.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозо Радвам се Зорке да се срещнем отново. Гледам обновил си брандунга,ново лице, ножо име и ножа страна си, Бравооо
31
7
 
5
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Гледайте в Ютуб "Nikol Pashinyan - Prime Minister of Armenia - BBC HARDtalk".Ще видите как шикалкави и как журналиста на BBC го притиска с въпроси а Пашинян постоянно вместо да отговаря на въпросите намесва Азербейджан.

Спонсорирани публикации