Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици

Острата фаза на Covid-19 е от 13 до 15 дни
369
Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици
Снимка: БГНЕС

Да се внимава с антибиотиците, защото вирусът не се лекува с тях, препоръча доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти с коронавирусна инфекция.

По думите му клиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите.

Още по темата
Той уточни пред БНР, че всички лекари са на първа линия и е неправилно да се определят само едни от тях като работещи на първа линия.

"Това, което отличава коронавируса от останалите вирусни инфекции, характерни за този сезон, е, че при тях острата фаза е 4-5 дни, при Covid-19 острата фаза е от 13 до 15 дни - доста по-дълго от това, с което сме свикнали да се срещаме всяка година", обясни инфекционистът пред БНР.

Той подчерта, че става дума за вирусни изменения, които не са бактериални и не се лекуват с антибиотици.

"Това е вирусна инфекция, за която няма дефинитивно лечение - нито ремдесивирът, нито кръвната плазма - няма нещо, което да се даде и да му мине на човека. Тези хора се нуждаят от грижи", посочи той.

По думите на доц. Мангъров препоръката за приемане на аспирин е, защото той е средство срещу съсирването на кръвта.

"Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем. Това е вирус, който не се лекува с антибиотици. На никого не сме отказали антибиотици. Трябва максимално щадящо да се дават на човека нещата, от които има нужда - на първо място това е кислород", обясни той.

Според него в болница трябва да влизат само тези, които имат нужда от кислород. Инфекционистът беше категоричен, че хората, които лекува, му имат доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама това е ясно и на селските доктори бе, Мангассъров, че вирусът не се лекува с антибиотици. Те се дават, за да не се получат допълнителни усложнения.
327
1
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Е да бе, каза си същото човекът. От 80 болни в ковид отделението, 30 са за болница, а останалите са с грипоподобни симптоми, при които, ако не беше тая психоза, не биха си и помислили да припарят до болница. Ама като няма кой да те преслуша, да ти направи рентгенова снимка, като знаеш, че няма линейки, няма места и т.н. , нормално е при първите симптоми да хукнеш към болницата, че белким успееш да се вредиш. После пък чакаш отрицателен тест, че да те изпишат, пък другите да чакат в линейката.
326
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 316Антибиограма за последните 20 години са ми правили 2 пъти - дълго е и на никой не му се занимава.Обикновено в разгара на една епидемия от грип личният лекар вече знае (на принципа проба/грешка) какъв антибиотик да ти изпише. И те предупреждава да си го купиш само ако температурата не спадне за няколко дни (тоест вече си развил и бактериалната инфекция).Ама това са лекари, а не като тоя от статията, дето само глупости ръси по медиите за чайчета и аспиринчета.
325
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 1 (един) ден реална работа с КОВИД пациенти гостуването на Мангъров при Ризова се превърна в обратното на това, което неговите верни привърженици червени *** очакваха. Вместо да преповтори тезите, които пее цяла година, виделия реалността самозванец беше по-нисък от тревата, даваше неясни и уклончиви отговори, и каза, че маските трябва да се носят.
324
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросчеЖълтеникавите или зеленикавите храчки. Освен това се различават на слушане със слушалки и лекарите са обучени да ги различават. Задължителна е рентгеновата снимка.И не, не съм лекар, жена ми е лекар. Истински, за разлика от тоя на снимката.
323
1
 
14
 
! Отговори
Год деъм преди 3 години
Никой не лекува вируса с антибиотици бе *** лекуват с антибиотици последвалата бактериална инфекция.Не си ли учил че много често след респираторното заболяване на дихателната система следва бактериална инфекция.
322
3
 
4
 
! Отговори
Единственият преди 3 години
който може да ви каже какво ще стане през декември е Мориарти. Дори тези, които не го обичат, му имат страха, наричайки го така. Мангъра клекна. Сега гуруто ще обясни на ***, че вИрОЗ има. Друг е въпросът, дали *** ще му повярват. БравоБоко, купи поредната въртиопашка с едно шефско постче.
321
4
 
7
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Пазя се и спазвам всички изисквания ,но да не дава Господ ,ако се разболея мангъра да ме лекува . Пенсионерите са с предимство само с аспиринче.
320
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Мутафчийски работата му не беше да пророкува като селска баячка, а именно да подготви страната за тая ситуация - да се установи редът за тестване, прегледи и евентуален прием на болните с ковид. Вместо това всяка сутрин слушахме подробен отчет за температурата и тестовете на тримата болни във Военна, какво е прочел предната нощ в нета и колко недисциплинирани граждани е срещнал предния ден, накрая ни се обиди и се скри. Мангъров не е бил овластен да управлява епидемията, че да носи вина.
319
4
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
днес мангъров каза да се носят маскиХАХАХАХАХАХА ПРИКЛЮЧИ КОВИДИОТЩИНАТА ХАХАХА
318
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киро Брейка каза че доц. Мангъров е номер едно! Аз му вярвам.:))))))))))
317
3
 
15
 
! Отговори
Въпросче преди 3 години
По какво се различават вирусна от бактериална пневмония??? За да се знае кога се започва с антибиотик. На този въпрос Мангъров не отговори при Цветанка.
316
3
 
12
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Само едно ви пожелавам - ако попаднете в болница от Ковид, да не е при Доцент Мангалов! Той ще ви подложи на естествен подбор и може да ви довърши. С чай и аспирин!?!? Доктор Менгеле.
315
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999Причината за смърта се доказва с аутопсия и с нищо друго!Има известни изключения,но при подобна пандемия,където всичко около това заболяване е в образцов хаос,неизвършването на аутопсии ме кара да бъда почти сигурен,че има нещо гнило !
314
3
 
2
 
! Отговори
999 преди 3 години
ПРАКТИКАТА ЩЕ ПОКАЖЕ ДАЛИ МАНГЪРОВ Е ПРАВ - ГЛЕДАЙТЕ СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ТАМ ДАЛИ ЩЕ НАМАЛЕЯТ. ДАНО!!!
313
0
 
1
 
! Отговори
До 321 преди 3 години
Ти на кое викаш " езотерична медицина"?
312
2
 
2
 
! Отговори
БАЙ СЕЛО преди 3 години
Ох ,олекна ми!Ям като *** майка с 10 малки прасенца...и душа като плеймейтка богат чичко...значи съм здрав!
311
1
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
Музика за ушите
310
5
 
3
 
! Отговори
до 316 от славянин преди 3 години
''Преди 12 г. бях принуден от докторите за 8 месеца да пия 6 антибиотика. Смляха ми черния дроб. Особена полза нямаше. Трябваха ми 7 -8 години за да се възстановя.Антибиотиците не са витаминчета! Само в краен случай!''И аз преживях нещо подобно преди 28-29 гонини, не точно същото, но подобно и преди 27 години реших напълно да приключи и с докторитер и с фармахимиятар и с доста храни на първо място с месотор започнах да изучавам природна и езотерична медицина и досега ползвам само тях!
309
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинТой такъв си е обречен, Ковида може само да го довърши.

Спонсорирани публикации